meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΞΑΝΘΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ


Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών θα στελεχωθούν ως αυτόνομα τμήματα σε κάθε νοσοκομείο, για να μπορούν να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά, λειτουργώντας ως «πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος». Με τον τρόπο αυτό, είπε, θα περιοριστεί ο «πελατειακός» μηχανισμός, σύμφωνα με τον οποίο τακτικά περιστατικά «βαπτίζονται» επείγοντα και προσέρχονται με συνεννόηση γιατρών-ασθενών στην εφημερία τω νοσοκομείων.
      
Αλλαγές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), διαφανή λίστα χειρουργείων, ενίσχυση των δομών με προσωπικό και άμεση εξόφληση υπερωριών και εφημεριών, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ). Όπως δήλωσε, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαβούλευση με ειδικούς στην Επείγουσα Ιατρική, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά αλλαγών.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών θα στελεχωθούν ως αυτόνομα τμήματα σε κάθε νοσοκομείο, για να μπορούν να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά, λειτουργώντας ως «πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος».

Με τον τρόπο αυτό, είπε, θα περιοριστεί ο «πελατειακός» μηχανισμός, σύμφωνα με τον οποίο τακτικά περιστατικά «βαπτίζονται» επείγοντα και προσέρχονται με συνεννόηση γιατρών-ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων. Αναφορικά με τα χειρουργεία, θα υπάρξει διαφανής λίστα χειρουργείων, στην οποία δεν θα εμπλέκεται ο χειρουργός γιατρός και δεν θα μπορεί να την  παρακάμψει. Κάθε ασθενής θα γνωρίζει πότε θα χειρουργηθεί με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Τέλος, αναφορικά με τις εφημερίες, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι, προς το παρόν, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του συστήματος των εφημεριών των νοσοκομείων. Τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε οι εργαζόμενοι να αποπληρώνονται, άμεσα, την υπερωριακή εργασία που προσφέρουν.

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου