meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΠΑΡΕΥΛΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑΌταν η Jamie Brewer διασχίζει την πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης εντυπωσιάζει όχι μόνο για το εντυπωσιακό της φόρεμα, δημιουργία της σχεδιάστριας Carrie Hammer άλλα και γιατί πρόκειται για την πρώτη γυναίκα μοντέλο με σύνδρομο Down.

Ελεάννα Μαλέμη.

Τι είναι η καμπάνια «Μοντέλα με ρόλους, όχι απλά μοντέλα πασαρέλας».

Όταν η Jamie Brewer διασχίζει την πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας
Υόρκης εντυπωσιάζει όχι μόνο για το εντυπωσιακό της φόρεμα, δημιουργία της
σχεδιάστριας Carrie Hammer άλλα και γιατί πρόκειται για την πρώτη γυναίκα  μοντέλο με σύνδρομο Down.

Η Jamie Brewer γνωστή στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή της στο «America Horror Story» και θερμός σύμμαχος των ατόμων με νοητική υστέρηση δηλώνει περήφανη που αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες ώστε να δείξουν προς τα έξω τη  διαφορετικότητα τους.

Η Jamie εκτός από ηθοποιός είναι θαυμάσια συγγραφέας και ενεργή ακτιβίστρια για τη νοητική αναπηρία. Η σχεδιάστρια Carrie Hammer εξήγησε ότι σχεδίασε για την Jamie ένα ιδιαίτερο φόρεμα που αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του σώματος της και ελπίζει ότι το συγκεκριμένο φόρεμα θα το αγοράσει η Πρώτη κυρία των Η.Π.Α Michelle Obama.

Η συμμετοχή της Jamie στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μοντέλα με ρόλους, όχι απλά μοντέλα πασαρέλας» της σχεδιάστριας Carrie Hammer. Η σχεδιάστρια ήθελε τα ρούχα της να αντιπροσωπεύουν κάθε είδους γυναίκα και να την κάνουν να νιώθει μοναδική.
     
Για την πρώτη της επίδειξη ζήτησε από την φίλη της Danielle Sheypuk η οποία μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι να συμμετέχει σαν μοντέλο.

Αυτή της η ιδέα ξεσήκωσε πλήθος θετικών αντιδράσεων. Γυναίκες με κινητικά και διανοητικά προβλήματα από όλο τον κόσμο ευχαρίστησαν την σχεδιάστρια για αυτή την πρωτοβουλία ενώ πολλές ήταν εκείνες που ήθελαν να αποτελέσουν
τα μοντέλα της επόμενης της επίδειξης.

Με κινητικά, διανοητικά προβλήματα ή χωρίς η μόδα είναι ίδια για όλες γιατί πάνω από όλα είμαστε γυναίκες και αγαπάμε να ντυνόμαστε ωραία.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου