meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΘΑ ΒΟΗΘΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Αυτοκόλλητο τατουάζ για διαβητικούς



Σύμφωνα με τους εφευρέτες οι διαβητικοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ένα μικρό αυτοκόλλητο ειδικά σχεδιασμένο να αποσπά και να μετρά το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα. Μια απίθανη εφεύρεση από δύο νανομηχανικούς στο πανεπιστήμιο του San Diego
η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Analytical Chemistry, δίνει στους διαβητικούς ασθενείς τη δυνατότητα να σταματήσουν τα καθημερινά τρυπήματα στο χέρι τους για να τσεκάρουν το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα.

Σύμφωνα με τους εφευρέτες οι διαβητικοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ένα μικρό αυτοκόλλητο ειδικά σχεδιασμένο να αποσπά και να μετρά το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα. Είναι ευέλικτο, εύκολο στην εφαρμογή και διακριτικό και σίγουρα ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για μη παρεμβατικές μεθόδους ελέγχου του διαβήτη, μια ασθένεια που επηρεάζει 29,1 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου της Ασθένειας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά προκειμένου η συσκευή αυτή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το σημαντικό ωστόσο είναι, ότι οι δύο ερευνητές προσπαθούν να βρουν με ποιο τρόπο ο χρήστης του  αυτοκόλλητου τατουάζ θα μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα απευθείας σε κάποια συσκευή ή ακόμα και να στέλνονται στον θεράποντα ιατρό του, μέσω Bluetooth.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου