meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ "ΦΑΕΘΩΝ" ΗΤΑΝ η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ!

Το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας του διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων «Φαέθων» στο χώρο της δομής, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, υπό τον Πρόεδρο –εκπρόσωπο του Δήμου Ιλίου στο Δ.Σ.- κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Νικόλαος Παντελιάς –Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων –Καματερού-, ο Γραμματέας του Δ.Σ. και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Χριστόφορος Δανάκος, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης κα Τασία Δεδεμάδη, ο τέως Πρόεδρος του Κέντρου και εκπρόσωπος του φορέα μέλους «Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου» κ. Ιωάννης Γκιόνης, η εκπρόσωπος του φορέα μέλους και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιλίου κα Γωγώ Ανδρεάδη και ο εκπρόσωπος του φορέα μέλους «Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου» κ. Βασίλης Νάσης.

Ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς ευχαρίστησε για άλλη μια φορά δημόσια τον κ. Γκιόνη απερχόμενο Πρόεδρο για την καθοριστική συμβολή του και την 9ετή πολύτιμη προσφορά του στο Κέντρο και του ζήτησε να κόψει και φέτος την πίτα τιμής ένεκεν, ενώ παρουσίασε επίσης και την ανανεωμένη σελίδα του Κέντρου www.faethon.org όπου μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, περισσότερα για τις δράσεις και τρόπους συνεργασίας με το Κέντρο.


Ο κ. Αυγουλάς στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας ιστοσελίδας του Κέντρου έκανε την ακόλουθη δημόσια δήλωση:

«ΚΑΛΛΙΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ» (Ιπποκράτης 460-370 π.Χ.)

Αρχαίο ρητό, σοφό δίδαγμα, διαχρονική αξία, σημερινή ανάγκη. Ανάγκη που καθημερινά αγωνίζονται με παρρησία να καλύψουν τα στελέχη του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων», με βιωματικές δράσεις και διαδραστικές ομάδες στη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην οικογένεια, καθώς και με εξατομικευμένες παρεμβάσεις και συμβουλευτική σε όλη τη τοπική κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ως Πρόεδρος του Κέντρου μα πάνω από όλα ως νέος, καταθέτω και εγώ όλες μου τις δυνάμεις, από την πρώτη μέρα και κάθε μέρα, σε αυτόν τον αγώνα της πρόληψης κατά των εξαρτήσεων από τις ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ, τον τζόγο, το κάπνισμα, το Διαδίκτυο… Λαμβάνω και εγώ ενεργά μέρος σε αυτόν τον αγώνα διάσωσης της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας όλων και ιδίως των νέων, γιατί «Νέος» σημαίνει Μέλλον, Ελπίδα, Αύριο!

Σας καλώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, υλοποιώντας συλλογικά ιδέες, συνθέτοντας δυναμικά πλαίσια δράσεων, ενδυναμώνοντας τους συνανθρώπους μας ώστε να μπορούν σταθερά να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σημερινής πολύπλοκης πραγματικότητας, ανοίγοντας πόρτες και καρδιές στο γόνιμο διάλογο, στις αληθινές εξηγήσεις, στις σαφείς απαντήσεις, στην ΠΡΟΛΗΨΗ».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - "Φαέθων" λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 στο Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού και τον κατ' εξοχήν αρμόδιο φορέα, τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος έχει την επιστημονική του εποπτεία και το χρηματοδοτεί κατά 50%. Πρόκειται για μία αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της οποίας τα ιδρυτικά μέλη είναι οι Δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, η Περιφέρεια Αττικής και οι εξής τοπικοί φορείς: Ένωση Κρητών του Δήμου Ιλίου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πετρούπολης και η Ένωση Ηπειρωτών του Δήμου Ιλίου. Την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης έχει επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από εκπροσώπους και των τριών Δήμων, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, εκπροσώπους τριών τοπικών φορέων - των Ενώσεων Κρητών και Ηπειρωτών Ιλίου (αναπληρωματικό μέλος) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης - καθώς και εκπρόσωπο των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ». Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε όλους τους προσερχόμενους δημότες των τοπικών κοινωνιών (Δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού), με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Στόχοι Οι πρωταρχικοί στόχοι του Κέντρου Πρόληψης "Φαέθων" είναι δύο:

• Η πρόληψη και ο περιορισμός της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών • Η προώθηση της αναζήτησης πιο δημιουργικών τρόπων ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η φιλοσοφία του Κέντρου Πρόληψης, η οποία αποτελεί και το όχημα για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων, βασίζεται:

• στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας σε θέματα πρόληψης • στη συναισθηματική και ψυχολογική ωρίμανση του ατόμου και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων • στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια • στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους μαθητές και το σχολικό περιβάλλον • στην αξιολόγηση κάθε δράσης και σχεδίου με στόχο τη βελτίωσή τους • στην πρόληψη που επικεντρώνεται στις αιτίες του προβλήματος Δραστηριότητες Οι δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης "Φαέθων" απευθύνονται στους Δήμους-Δημοτικές Αρχές, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον τοπικό τύπο και τα ΜΜΕ, τους φορείς και τους συλλόγους, τις δημόσιες αρχές, τους επαγγελματίες, τη σχολική κοινότητα και τους γονείς και περιλαμβάνουν: • τη διοργάνωση ημερίδων για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας • την οργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες Οι δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού κλίματος μέσα στο περιβάλλον που κινείται κάθε άτομο (οικογένεια, σχολείο, κοινότητα) και γι' αυτό το λόγο προβλέπεται ο σχηματισμός τριών διαφορετικών τύπων ομάδων. • Ομάδες γονέων: οι δράσεις των ομάδων αυτών στοχεύουν στη βελτίωση του γονεϊκού ρόλου και στη διευκόλυνση των οικογενειακών σχέσεων. • Ομάδες εφήβων και νέων: η δράση των ομάδων αυτών έχει ως στόχο την προσέγγιση των εφήβων, την ενημέρωσή τους για το Κέντρο, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίησή τους σε θέματα πρόληψης. • Ομάδες εκπαιδευτικών για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: οι δράσεις των ομάδων αυτών έχουν στόχο: • την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα πρόληψης • την ενίσχυση του εκπαιδευτικού στο ρόλο του • την ενδυνάμωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων Τα στελέχη Το Κέντρο Πρόληψης είναι στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο στον τομέα της πρόληψης: ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.



Βρείτε το Κ.Π. «Φαέθων» και στο Facebook:

https://www.facebook.com/pages/Κέντρο-Πρόληψης-Εξαρτήσεων-Φαέθων/739451016151934?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου