meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ;;;

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα ΠαρασκήνιοΠολύς θόρυβος δημιουργήθηκε γύρω από το tweet του κ. Παπαδημούλη το οποίο από κάποιους ερμηνεύτηκε ως κάλεσμα στον Αντώνη Σαμαρά. Θεωρείται πως είναι ώριμες οι συνθήκες για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;   

Δεν κατάλαβα ποτέ ποιο ήταν τόσο καιρό το ανυπέρβλητο εμπόδιο που δεν επέτρεπε τη συνομιλία μεταξύ δύο θεσμικών εκπροσώπων του πολιτικού μας συστήματος. Ο κ. Σαμαράς φοβούμαι ότι έχει θεσμοποιήσει το εγώ του. Ούτε τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις τηρεί, ούτε στη θεσμική του υποχρέωση να συνομιλεί απευθείας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταποκρίνεται. Σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόφαση ότι από τη θέση του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει και θα καθιερώσει την απαραίτητη συνεννόηση μέσα από διαβούλευση με όλα τα κόμματα για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Πως σχολιάζεται την δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 και να αποφευχθούν οι πρόωρες εθνικές εκλογές και την δήλωση του προέδρου οι ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μόλις μια ημέρα μετά, ότι, σε περίπτωση που βρεθούν οι 180 τότε αυτό θα είναι κακό για την χώρα κι όχι για την παράταξη; 


Ο Μανώλης Γλέζος είναι πολύπειρος πολιτικός και γνωρίζει καλά πόσο αδίστακτο μπορεί να είναι το σύστημα στην εξυπηρέτηση των επιδιώξεών του. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τα ελάσσονα, όπως οι 100 δόσεις, και εκποιεί τη δέσμευση των δανειστών στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για περικοπή του χρέους αν επιτευχθεί πλεόνασμα προσχωρώντας στην άποψη ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ποιος βουλευτής μπορεί να της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αιδώς Αργείοι!


Για πιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα μέχρι σήμερα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει με την διαπραγμάτευση του χρέους; Διότι αυτός είναι από τους λόγους που σας κατηγορούν για διγλωσσία μέσα στην παράταξη. 


Ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει ανοίξει τα χαρτιά του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για περικοπή του χρέους όταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Ας κρίνει ο ελληνικός λαός ποιος τον υπηρετεί. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Πόσο ρεαλιστικό είναι το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ; Και σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία με ποιους θα συγκυβερνήσει; 


Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει αυτοδυναμία γιατί ο λαός θα επιδείξει σοφία σε στιγμές που η Ιστορία απαιτεί να έχει η χώρα μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα διαπραγματευτεί -όχι αποκριάτικα- και θα βγάλει τον τόπο από τη μέγγενη της αφόρητης κατάστασης που θα επιφέρει το άχθος αυτού του χρέος τις επόμενες δεκαετίες.

Πως βλέπεται το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; 


Όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι, που είναι το κρισιμότερο μέγεθος για τη μεσομακροπρόθεσμη προοπτική του τόπου, δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν μπορούν να συγκυβερνήσουν, μπορούν όμως να συνεννοούνται στα μεγάλα θέματα, με την προϋπόθεση πάντα ότι υπάρχει καλή πίστη κι ότι ο εγωταυρισμός δεν τίθεται πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας.

Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι είστε της λογικής όχι σε όλα και ότι δεν στηρίζεται τα καλά νομοθετήματα. Για παράδειγμα η καταψήφιση της τροπολογίας για τα κόκκινα δάνεια την περασμένη εβδομάδα. Πιστεύεται πραγματικά ότι η κυβέρνηση δεν έχει περάσει κανένα θετικό νομοσχέδιο;


Είναι ψευδές. Έχουμε υπερψηφίσει πάρα πολλές διατάξεις ενώ σε πολλές έχουμε ψηφίσει παρών. Σημειώστε και τούτο: Πολλές φορές η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες με 5 και 10 άρθρα από τα οποία μπορεί να ψηφίζαμε κάποια, αλλά μας αναγκάζει να μην ψηφίσουμε κανένα όταν συμπεριλαμβάνουν άρρητα ρήματα με τα οποία ξεπληρώνονται γραμμάτια. Εκεί εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε.

Δημοσίευση: Έντυπη έκδοση εφημερίδα «Παρασκήνιο» -22/11/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου