meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ...

Μας απειλούν σφοδρές καταιγίδες

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Περνάμε μια περίοδο «καταιγίδας» . Καταιγίδας σε πιθανολογούμενες εξελίξεις, καταιγίδα δηλώσεων και εκδήλωσης προθέσεων, καταιγίδα ανοησίας σε όλα τα επίπεδα που αποδεικνύει για μιαν ακόμη φορά πόσο αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα ανεχθήκαμε και θρέψαμε με αποτέλεσμα σήμερα να μας καταδυναστεύει, καταιγίδα φημολογίας και σπερμολογίας που χωρίς αξιόπιστα ΜΜΕ δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε.Περνάμε μια βαριά και πιεστική περίοδο που ο καθένας από εμάς να πρέπει να καταθέτει καθημερινά ένα κομμάτι από τον εαυτό του για να αντισταθεί στην συνεχιζόμενη και εντεινόμενη σαν ενδημικό φαινόμενο βλακεία και τους κήρυκές της. 

Και μέσα σ αυτή την «ψευδοκαταιγίδα» που δεν απηχεί παρά μόνο τις μύχιες σκέψεις, επιθυμίες και προθέσεις συγκεκριμένων ατόμων από τον πολιτικό, τον οικονομικό, τον επιχειρηματικό κόσμο με τη συμμετοχή κάθε λογής «θεομπαίχτη» που δεκαετίες τώρα έκανε πάρτι εις βάρος μας αλλά πλέον το πάρτι πρέπει να τελειώνει αλλά αυτός δεν το δέχεται, ξεχωρίζω τρία πολύ συγκεκριμένα «κομμάτια» - εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, για εντελώς διαφορετικά θέματα, διαφορετικού ειδικού βάρους - που αξίζει τον κόπο να σχολιαστούν. Μια «διακινούμενη» πληροφορία για επιχειρούμενη εξαφάνιση των ταξί, μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «πανικό στην κυβέρνηση» και μια καραμπινάτη λογοκρισία σε μια όχι και τόσο σημαντική υπόθεση:

1. Ποια είναι η εταιρεία Uber που «απειλεί να εξαφανίσει τα ταξί της Αθήνας πώς λειτουργεί και υπάρχει πράγματι τέτοια πιθανότητα; Διαχέεται πράγματι από αυτούς που έχουν βρει τον τρόπο να …διαχέουν τις επιθυμίες και τους ενδόμυχους πόθους τους ,μια τέτοια σπερμολογία σύμφωνα με την οποία, διαβάστε παρακαλώ: « Θα εξαφανιστούν εκατοντάδες χιλιάδες ταξί που κυκλοφορούν στην Αθήνα αφού υπάρχει μία εταιρία, η οποία έχει “σπείρει” αυτό τον φόβο στους αυτοκινητιστές, καθώς σε όποια χώρα ή πόλη της Ευρώπης έχει εμφανιστεί οι επιπτώσεις είναι μεγάλες. Λένε ότι επόμενος σταθμός της είναι η Αθήνα. Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και άρχισε να λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο το 2010. Αρχικά, στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων και στην συνέχεια στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» μεταξύ χρηστών. Έκτοτε, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 πόλεις (εκ των οποίων οι 23 ευρωπαϊκές) 45 διαφορετικών χωρών, ενώ με τη χρηματοδότηση των 1,2 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε σκοπεύει να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο της επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές. Ολα αυτά χωρίς η εταιρεία ή οι συνεργαζόμενοι οδηγοί να υπόκεινται στις ρυθμίσεις, στις υποχρεώσεις και στο κόστος που υπόκεινται οι ιδιοκτήτες/οδηγοί ταξί ή ιδιοκτήτες/οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων.

Στις αρχές Ιουλίου κυκλοφόρησε η είδηση ότι εμφανίστηκε αγγελία για δύο θέσεις εργασίας για το γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα. Η αγγελία παρέμεινε ενεργή για λίγες μόλις ημέρες. Μόλις έγινε αντιληπτή και έκανε το γύρο των ελληνικών social media, έκλεισε, με την όποια ερμηνεία.

2. Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση – λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- μετά την επίσημη παρουσίαση θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ για το πρόγραμμα του σε περίπτωση ανάδειξης του σε κυβέρνηση. Συγκεκριμένα τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Από το Σάββατο το απόγευμα η πολιτική ζωή έχει μπει σε μια ριζικά νέα φάση. Η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών. Αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις στελεχών τους, τα αντικρουόμενα και μεγάλα ψέματα είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων που βιώνουν οι εμπνευστές και εφαρμοστές του ΕΝΦΙΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος. Ακόμη και η «με εντολή Σαμαρά» αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες. Όλα αυτά ένα αποδεικνύουν: η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μόνο ένα σχόλιο έχω να κάνω και παρακολουθώ κι εγώ όπως κι εσείς τα ΜΜΕ και τα κόμματα να μην ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν : Ο κ. Τσίπρας είπε μια μεγάλη «μπούρδα» εφάμιλλη του Παπανδρεικού «Λεφτά Υπάρχουν» και ο μόνος που βρίσκεται σε πανικό είναι ο ίδιος.

3. Τρίτο και τελευταίο αλλά όχι μικρότερου ενδιαφέροντος : Σε μία εποχή που ο κλάδος των Αθλητικών συντακτών- γενικότερα των δημοσιογράφων δηλαδή- βάλλεται από παντού και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν , γνωστός επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης, ο Αντώνης Αντωνόπουλος καταγγέλλει ένα πολύ σοβαρό κρούσμα ωμής και κατάφορης παραβίασης του Κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όπως καταγγέλλει, « έγινε … “κοπτοραπτική” στις δηλώσεις του αθλητή καταδύσεων Παπαρούνα, που απέστειλε ο συνάδελφος Τζάνης απεσταλμένος του ΠΣΑΤ από τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Καταδύσεων, καθώς από την ανταπόκριση κόπηκαν οι …υποτιμητικές κατά την κρίση τους αναφορές του αθλητή στον Υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Αδριανό. Όταν ρώτησα τον ειδικό γραμματέα Γιάννη Κορακή , μου είπε ότι τέτοια εντολή πήρε από τον Γραμματέα του ΠΣΑΤ Θοδωρή Νταβέλο, που λειτούργησε ως έμμισθος σύμβουλος- όπως είναι- του Υφυπουργού»

Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι υπερβολή αλλά αν λογοκρίνονται οι δηλώσεις ενός καταδύτη για έναν υφυπουργό, φαντάζεστε τι… μακελιό γίνεται σε σημαντικότερα θέματα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου