meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



Νέα ιστοσελίδα για καλλιτέχνες με αναπηρία, στο πλαίσιο του Unlimited Access

Στο πλαίσιο του προγράμματος Unlimited Access, όπου συμμετέχει και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Βρετανικό Συμβούλιο εγκαινιάζει μια νέα ιστοσελίδα με στόχο να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε κωφούς και καλλιτέχνες με αναπηρία σε όλο τον κόσμο. Η ιστοσελίδα www.disabilityartsinternational.org παρουσιάστηκε επίσημα στο διαδίκτυο στις 9 Ιουλίου 2014.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διευκρινίζει ότι «η ιστοσελίδα πρωτίστως απευθύνεται σε ένα διεθνές κοινό επαγγελματιών καλλιτεχνών, υπευθύνων εκθεσιακών χώρων και επιμελητών τέχνης, θα προσφέρει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες με αναπηρία και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, που έχουν συσταθεί, απασχολούν και συνεργάζονται με καλλιτέχνες με αναπηρία, να δείξουν τη δουλειά τους αλλά και να κλείσουν νέες διεθνείς συνεργασίες. Επιπλέον, η ιστοσελίδα θα προσφέρει στους διοργανωτές πόρους, περιπτωσιολογικές μελέτες και προσωπικές μαρτυρίες, παρέχοντάς τους πολύτιμη γνώση σχετικά με το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε πρωτοπόρο παγκοσμίως στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας ατόμων με αναπηρία, αλλά και θα ενισχύσει το διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών με αναπηρία από την Ελλάδα».

Το τοπίο για τους κωφούς και τους καλλιτέχνες με αναπηρία στον κόσμο της τέχνης μεταβάλλεται με αξιοσημείωτη ορμή και δυναμισμό, δήλωσε ο Γκράχαμ Σέφιλντ, καλλιτεχνικός διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου:«καλλιτέχνες με μια μοναδική εμπειρία του κόσμου δημιουργούν μοναδική τέχνη.

Διοργανωτές και παραγωγοί αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο ότι αυτοί οι καλλιτέχνες με την ξεχωριστή προοπτική τους προκαλούν όχι μόνο τις παραδοσιακές αφηγήσεις, αλλά και την ίδια την αισθητική των παραδεδεγμένων μορφών της τέχνης. Η Disability Arts International παρέχει στους επαγγελματίες του χώρου της τέχνης τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τόσο τους Κωφούς και τους καλλιτέχνες με αναπηρία που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο όσο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργούν».

Η ιστοσελίδα www.disabilityartsinternational.org δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Unlimited Access - ενός προγράμματος που συντονίζει το Βρετανικό Συμβούλιο και συγχρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της ΕΕ. Το πρόγραμμα Unlimited Access, δημιουργήθηκε το 2012 στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου και είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης του Βρετανικού Συμβουλίου, της Vo΄Arte (Πορτογαλία), της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και του Κροατικού Ινστιτούτου Κίνησης και Χορού.


Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου