meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΥΦΛΩΝ!

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη το πρωί, οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο μόνο για την καθημερινή τους προπόνηση. Υπό τον συντονισμό του προπονητή της ομάδας Κ.Στάικου και του προέδρου κ. Μποροβήλο, οι ποδοσφαιριστές ένωσαν τις δυνάμεις τους και και κάλεσαν τον κόσμο με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ στο "Δείπνο Στο Σκοτάδι".


"Εμείς θα είμαστε εκεί", φώναξαν με ένα στόμα οι παίκτες του Αστέρα, εννοώντας το Δείπνο που θα γίνει Σάββατο βράδυ στις 19 Οκτώβρη στο τουριστικό περίπτερο Άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη! 

Εκείνο το βράδυ στο εστιατόριο θα σερβίρουν τυφλοί και εκπαιδευμένοι εθελοντές, ενώ στο μαγαζί θα απαγορεύεται κάθε πηγή φωτός και οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φάνε, να πιουν και να διασκεδάσουν χωρίς να βλέπουν.

Εμπνευστής και συντονιστής αυτού του Δείπνου ο δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός και διατελεί σήμερα Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Views για νέους με προβλήματα όρασης. 

Διαχειριστής του κοινωνικοπολιτικού blog "Mε Άλλα Μάτια" ο κ.Αυγουλάς, από κοινού με τους εθελοντές συνεργάτες του στην Αρκαδία, επισκέφθηκαν το γήπεδο του Αστέρα και συζήτησαν με τους παίκτες και τους παράγοντες της ομάδας για την εκδήλωση. 

"Ένιωσα τους παίκτες και το επιτελείο του Αστέρα σαν οικογένεια που από την πρώτη στιγμή που μας συνάντησαν μας αγκάλιασαν και μας έκαναν μέλος αυτής! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την ΠΑΕ για την πολύπλευρη στήριξη σε αυτό μας το εγχείρημα, που στόχο έχει να προσκαλέσει και να προκαλέσει όλους να έρθουν μια βραδιά βιωματικά στη θέση των τυφλών συνανθρώπων τους και να ζήσουν μια αξέχαστη και σίγουρα πρωτόγνωρη εμπειρία", δήλωσε ο κ. Αυγουλάς αποχωρώντας από το γήπεδο. 


"Είναι χρέος μας να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια πρωτότυπη κοινωνική πρωτοβουλία πόσο μάλλον να στηρίζουμε εκδηλώσεις σαν και αυτή βασισμένες στα διεθνή πρότυπα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Αστέρα κ. Στάικος. 

Να σημειώσουμε εδώ την παρασκευή το απόγευμα 18 Οκτωβρίου, στις 18:00 στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου, άλλη μια βιωματική δράση θα λάβει χώρα για την ευαισθητοποίηση του κοινού ο κ. Αυγουλάς και η ομάδα του, θα φορέσουν μάσκα σε διερχόμενους πολίτες και θα τους κάνουν μια διαφορετική βόλτα στην Τρίπολη ώστε να δουν την πόλη τους με κλειστά μάτια!

Την ίδια μέρα στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Αυγουλάς, έγινε δεκτός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, τον οποίο ενημέρωσε για τις πανελλαδικές δράσεις ευαισθητοποίησης που κατά καιρούς οργανώνει και τον προσκάλεσε στο "Δείπνο Στο Σκοτάδι" την άλλη eβδομάδα. 

Παράλληλα, υπό την επιμέλεια της εθελόντριας υπεύθυνης Τύπου "Με Άλλα Μάτια" στη Αρκαδία κας Γιώτα Καμπισιούλη έχει παραχθεί και προβάλλεται τηλεοπτικό σποτ ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή παικτών του Αστέρα Τρίπολης και του Παναρκαδικού.




Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όσα έσοδα τυχόν προκύψουν από το Δείπνο Στο Σκοτάδι θα πάνε στο Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" υποστηρικτικά στην πολύ καλή δουλειά που κάνει το προσωπικό του Κέντρου για να πετύχει τη λειτουργική επανένταξη στην κοινωνία των ψυχικά πασχόντων μελών του. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις και ανοικτή δημόσια συζήτηση για την ένταξη της αναπηρίας στη σύγχρονη κοινωνική ζωή του τόπου, θα ειπωθούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σχετική ομάδα στο Facebook "Με Άλλα Μάτια Στην Αρκαδία".

Για την προπώληση των προσκλήσεων για το Δείπνο στο Σκοτάδι το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" (Χατζηχρήστου 36, τηλ 2710-223595) ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6944722342 και 6987116219.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου