meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ


Με συγκίνηση και χωρίς καμία διάθεση για αποχώρηση έκλεισε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 η 3η Κατασκηνωτική Περίοδος αρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Αυτό το Καλοκαίρι συνολικά περίπου 200 παιδιά φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνωτικές περιόδους της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στο χώρο των ιδιόκτητων πλέον κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος παραχωρήθηκε γι’αυτόν τον σκοπό.



Τα παιδιά κάθε περιόδου –μια εβδομάδα η κάθε μια-, επιδίδονταν σε ομαδικές δραστηριότητες και αθλήματα, παιχνίδια, χορούς, διαγωνισμούς δεξιοτήτων, καθώς και άλλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, σ’ ένα πολύ καλά οργανωμένο και φυλασσόμενο μέρα και νύχτα περιβάλλον!

Η 3η κατασκηνωτική περίοδος τιτλοφορούνταν «Άγγελοι Στη Γη» και σκοπό είχε μέσα από τα βιώματα μιας εβδομάδας να προωθήσει το μήνυμα του Χριστού μας για αγάπη σε όλο τον κόσμο με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη.



Βέβαια τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε επιτευχθεί και δεκάδες παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης δε θα γεύονταν φέτος τη χαρά των διακοπών, εάν δεν υπήρχε ο εμψυχωτής και θεόπνευστος μαέστρος αυτού του θεάρεστου κοινωφελούς έργου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας!



Τον κ. Αθηναγόρα ευχαρίστησαν από καρδιάς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γονείς και παιδιά, ενώ εκείνος με τη σειρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο επιτελείο των ιερέων, των εθελοντών, ομαδαρχών και λοιπών στελεχών που βοήθησαν από την πρώτη στιγμή στο οργανωτικό κομμάτι της Κατασκήνωσης και χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε ούτε μια στιγμή να λειτουργήσει το πρόγραμμα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, εξέφρασε επίσης τη συγκίνηση του για το ότι μετά από 187 έτη ύπαρξης της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατάφερε να έχει ιδιόκτητες κατασκηνώσεις, ώστε το σχετικό κοινωνικό της έργο να εξελίσσεται πλέον ανεμπόδιστα σε αυτόν τον τομέα.
 
 
 
Στην τελετή λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης αυγουλάς και ο Αντιδήμαρχος Αυλώνως κ. Ανδρέας Λέκκας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατασκηνωτικές περίοδοι ήταν οργανωμένες ως εξής:

Α: 1η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (8 ημέρες) 3/8/2013 – 10/8/2013 Για κορίτσια που τελείωσαν Α΄ Γυμνασίου μέχρι Γ΄ Λυκείου
Β: 2η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (8 ημέρες) 10/8/2013 – 17/8/2013 Για κορίτσια που τελείωσαν Γ΄ Δημοτικού μέχρι Α΄ Γυμνασίου
Γ: 3η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (8 ημέρες) 17/8/2013 – 24/8/2013 Για αγόρια που τελείωσαν Α΄ Γυμνασίου μέχρι Γ΄ Λυκείου
Δ: 4η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (8 ημέρες) 24/8/2013 – 31/8/2013 Για αγόρια που τελείωσαν Γ΄ Δημοτικού μέχρι Α΄ Γυμνασίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου