meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ" ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ


Καλεσμένος της εκπομπής «Ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό στο τηλεοπτικό κανάλι GR το οποίο προβάλλεται μέσω του zougla.gr και του Zoom, ήταν το βράδυ της Πέμπτης 16 Μάιου ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ως επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Αντιδήμαρχος Ιλίου, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας.


Ο κ. Αυγουλάς κατήγγειλε την ομηρία δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας στα ΚΕΠΑ, το πετσόκομμα των ποσοστών αναπηρίας σε ολικά βαριά αναπήρους από γιατρούς που βρίσκονται να είναι ελεγκτές στα ΚΕΠΑ με ελάχιστη ή χωρίς καθόλου εκπαίδευση γι’αυτό, καθώς και το φαινόμενο των «αναπήρων – μαϊμού» το οποίο επί μια δεκαετία στηλίτευε το αναπηρικό κίνημα αλλά συγκεκριμένα πολιτικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα ήταν αντίθετα στην ανάδειξη του.

 
Το Πάνελ της εκπομπής συναποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής κ. Γιώργο Καστρινάκη, καθώς και από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.

 
Ο κ. Καστρινάκης ανέφερε τρανταχτά παραδείγματα κακομεταχείρισης και αδικίας ΑμεΑ που πέρασαν να εξεταστούν από ΚΕΠΑ, με πιο κραυγαλέο αυτό ενός ανθρώπου με λευχαιμία σε προχωρημένο στάδιο ο οποίος βρέθηκε ανασφάλιστος εξ αιτίας γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και ευθυνόφοβων ασυνείδητων υπαλλήλων στον ασφαλιστικό του φορέα που καθιστούσαν ανεφάρμοστες τις νέες εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας.

 
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν αξιοπρεπή κίνητρα για να εκπαιδευτούν σωστά οι γιατροί ελεγκτές στα ΚΕΠΑ και να κάνουν πανελλαδικά ορθότερα τη δουλειά τους, ενώ διαβεβαίωσε πως ο ΙΣΑ θα φερθεί με μεγάλη αυστηρότητα σε όποιον γιατρό εντοπιστεί να κακομεταχειρίζεται από τη θέση του την αναπηρία.


Παράλληλα, οι κ. Πατούλης και Αυγουλάς στάθηκαν στη συμφωνία απόψεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον ΙΣΑ στα θέματα λειτουργίας των ΚΕΠΑ, καθώς και στην ανάγκη να αποσυνδεθεί η οικονομική και επιδοματική πολιτική απέναντι στην αναπηρία από τις εξετάσεις των ΑμεΑ και την απόδοση ποσοστών αναπηρίας.

 
Η συζήτηση διανθίστηκε με πλούσιο ρεπορτάζ παθόντων πολιτών από τα ΚΕΠΑ από τη δημοσιογράφο κα Μαρία Σκούρτη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου