meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ 7Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΛΙΟΥ!


Την Τετάρτη 17 Απριλίου ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, επισκέφθηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Ιλίου, για να συγχαρεί την ουσιαστική δουλειά των εκπαιδευτικών και να εκπλαγεί από την παιδική αθωότητα και το πάθος που είχαν τα παιδιά για να γνωρίσουν αυτό που οι μεγάλοι λέμε «Διαφορετικότητα», εκείνοι όμως το λένε απλά «Άνθρωπος»!Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους προσπάθησαν να ζωγραφίσουν με το στόμα, να κινηθούν στις τάξεις τους με κλειστά μάτια, έκαναν διάφορες κατασκευές και ζωγραφιές διαφορετικές φυσικά η μια από την άλλη αλλά όλες όμορφες και αληθινά δικές τους, ενώ έπαιξαν και τυφλόμυγα με τον κ. Αυγουλά προσπαθώντας να αναγνωρίσουν με την αφή τους και χωρίς να βλέπουν αντικείμενα από την καθημερινότητα τους.

 

 
Παράλληλα, οι μικροί μαθητές προσέφεραν στον κ. Αυγουλά διάφορα κολλάζ τους, ενώ παρουσίασαν και ένα αερόστατο διακοσμημένο από παιδικές φιγούρες με διάφορα χρώματα και άλλες σωματικές ιδιαιτερότητες, που το ονόμασαν «το αερόστατο της Διαφορετικότητας» και όλοι μαζί συμφώνησαν ότι με δύναμη και αγάπη δοσμένα από πολλές αθώες παιδικές καρδούλες μόνο αυτό το αερόστατο θα μπορεί να πετά για πάντα!

 
«Η αγάπη για την πολυσυλλεκτικότητα, η αληθινή αναζήτηση της ουσίας, η αγνές ψυχές και ο σεβασμός στη Διαφορετικότητα θα μας οδηγήσουν σε μια Χαραυγή ανθρωπισμού και Αναγέννησης που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα μας, μακρυά από τις επίχρυσες αυγές ανθρωποφαγίας και ρατσισμού από τις οποίες κινδυνεύουν σήμερα τα Ελληνικά ιδεώδη», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς εξερχόμενος από το σχολείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου