meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ''

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου ο ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος, πέρασε ένα δίωρο στα στούντιο του «Thisisradio», καλεσμένος του Βαγγέλη Αυγουλά και της Ελεάννας Φίλιου στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με Άλλα Μάτια».

Το απόγευμα της Κυριακής πέρασε με πολύ γέλιο, άφθονο χιούμορ και συνεχή πλάκα αλλά και συζήτηση για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την κρίση, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη νεολαία του σήμερα, ακόμη και για τη μαγειρική!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον ηθοποιό Χάρη Ασημακόπουλο, ο οποίος ως εθελοντής αναγνώστης ηχογραφούσε παλαιότερα βιβλία για να τα χρησιμοποιούν οι τυφλοί φοιτητές στη Νομική Σχολή της Αθήνας! «Η εξεταστικές μου το 2007 ήταν η αρχή μιας φιλίας», σημείωσε ο κ. Αυγουλάς.


Επίσης οι δύο φίλοι θυμήθηκαν την από κοινού εκστρατεία τους το 2009 μαζί και με τους Δημήτρη Κωνσταντάρα και Πασχάλη Τερζή για ελεύθερα πεζοδρόμια στο Κέντρο της Αθήνας, όταν ο Βαγγέλης Αυγουλάς έβαλε μάσκα στους τρεις φίλους του και τους έκανε μια βόλτα χρησιμοποιώντας το λευκό του μπαστούνι στα αφιλόξενα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου και των γύρω δρόμων.

Γνωστός από πολλές θεατρικές παραστάσεις και πρόσφατα και από την τηλεοπτική «Πολυκατοικία» στο Mega, ο Χάρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι δε θα τον ενδιέφερε μια καριέρα στο εξωτερικό και επιλέγει να μείνει στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα στα δύσκολα. «Αυτό τον καιρό ξεκουράζομαι και απολαμβάνω παρέες, χόμπι και σχέσεις που δεν είχα το χρόνο να τα απολαύσω όσο δούλευα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ακροατών, πληροφορώντας μας πάντως ότι κάτι ετοιμάζει για του χρόνου.

-Πρακτικά, κατηγοριοποιούμε τους ηθοποιούς σε κωμικούς και δραματικούς, σας πάνε αυτές οι ταμπέλες;

«Ένας καλός ηθοποιός μπορεί να κ'άνει τα πάντα και δε θα'θελε να τον κατηγοριοποιούν. Πρακτικά μπορεί να γίνεται ή και ο ίδιος να περιορίζει τον εαυτό του παίζοντας κυρίως κάποιο είδος, αλλά στην ουσία τέτοιοι περιοσρισμοί δεν ισχύουν για έναν καλό ηθοποιό», μας απάντησε ο κ. Ασημακόπουλος.
Αγαπημένος του προορισμός το Παρίσι. Άρχισε να μαγειρεύει στις αρχές της κρίσης και κατά καιρούς παθιάζεται με μια συνταγή και την επαναλαμβάνει συνεχώς. Θα είναι από τους πρώτους εθελοντές στις 23 Μάρτη στο «Δείπνο Στο Σκοτάδι» που διοργανώνει το http://meallamatia.blogspot.com όπου οι θαμώνες ενός εστιατορίου θα κληθούν να φάνε, να πιούν και να διασκεδάσουν μια βραδιά χωρίς να βλέπουν τίποτα και οι σερβιτόροι το ίδιο.

Απλός, άνετος, άμεσος και προσιτός ο Χάρης Ασημακόπουλος απάντησε σε όλα τα μηνύματα στο chat του σταθμού και σε όλες τις ερωτήσεις του Βαγγέλη Αυγουλά και της Ελεάννας Φίλιου.
Έχω και φίλους που έχουν κάποια αναπηρία γιατί ήθελα να τους γνωρίσω και εκείνοι μου το επέτρεψαν. Για να σπάσει ο πάγος πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ασημακόπουλος.

-Με αφορμή την οικονομική κρίση αναπτύχθηκε η κοινωνική μας αλληλεγγύη;

«Κατ’αρχήν δε θεωρώ ότι υπάρχουν φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Το να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις κάποιον άλλον είναι τόσο απλό, που δε σηκώνει ταμπέλες. Δε χρειάζεται φιλανθρωπία για να πάμε μπροστά, ούτε είχαμε ανάγκη την κρίση για να μας μάθει την αλληλεγγύη. Και πριν την κρίση υπήρχαν προβλήματα και υπήρχε και συμπαράσταση. Απλά σαν κοινωνία είμαστε ακόμη «μωρό» σε κάποια θέματα, αυτή είναι η ουσία και προς τα εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι», ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος.

Αυτή την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 6-8 το απόγευμα, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με Άλλα Μάτια», καλεσμένη θα είναι η συγγραφέας Λένα Μαντά.

Συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr

Μπορείτε να ακούτε την εκπομπή και από το κινητό σας μέσω του www.live24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου