meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Λίγα λόγια για μας
Οι «Εθελοντές Αιγάλεω» αποτελούμε μια ανοικτή, ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών του Αιγάλεω. Μια κίνηση που δεν εξαρτάται από κανέναν πολιτικό φορέα και απαρτίζεται από πρόσωπα που δεν διατηρούν καμία φιλοδοξία για την προσωπική ανάδειξη ή προβολή τους μέσα από την ένταξή τους στην ομάδα αυτή. Αποτελούμε μια παρέα φίλων που διαπνεόμαστε από την ταπεινή φιλοδοξία να οργανώσουμε μια εθελοντική ομάδα, ένα εθελοντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, αρχικά προς την κατεύθυνση της διάθεσης αγροτικών προϊόντων στους συνδημότες μας υπό όρους αμοιβαία επωφελείς και ικανοποιητικούς (προϊόντα πολύ καλής ποιότητας, στην καλύτερη δυνατή τιμή, τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή), ακολούθως δε, εάν οι δυνάμεις και οι ιδέες δεν μας εγκαταλείψουν, να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς κοινωνικής δραστηριότητας (συμμετοχή σε αιμοδοσίες, σε δράσεις για τον καθαρισμό της πόλης μας, για τη συλλογή και διάθεση τροφίμων, ειδών ένδυσης και άλλων χρειωδών, σε αναξιοπαθούντες, εμπερίστατους, συμπολίτες μας, σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κ.λπ.), στη βάση της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο. Βιώνουμε και θα βιώνουμε για πολλά χρόνια μια βαθιά κρίση, με ζοφερές συνέπειες για πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται δυστυχώς αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, της απόλυτης ανέχειας, της πλήρους ένδειας, της εξαθλίωσης, της κατάρρευσης. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο ή ίσως και πρόκληση να ομιλεί κάποιος για ευεργετικά αποτελέσματα της κρίσης. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι μια από τις συνέπειες της κρίσης αυτής θα μπορούσε να είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικού δεσμού, η προαγωγή αισθημάτων φιλαλληλίας, αλληλεγγύης, ευαισθησίας και ανθρωπιάς, η ανάδειξη της κοινωνίας ως αυτόνομου πολιτικού και πολιτισμικού μορφώματος και κυττάρου συλλογικής οργάνωσης και δράσης, πάνω από τις στυγνές αγορές, τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τον άκρατο και στείρο ατομικισμό, τον στυγνό ανταγωνισμό, την προσωπική ευδαιμονία, την αποξένωση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες της βαθιάς κρίσης, περισσότερο από ποτέ άλλοτε κατά το παρελθόν πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε πολιτικές και δράσεις, τόσο σε προσωπικό, όσο και –κυρίως– σε συλλογικό επίπεδο, που να εμπεριέχουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας, της φιλοτιμίας, της αυτοοργάνωσης, της αυτενέργειας, της κοινωνικής δράσης και συμμετοχής. Αυτή τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση δεν θα την περάσουμε ο καθένας χωριστά, αλλά φιλοδοξούμε να την περάσουμε όλοι και όλες μαζί, στηρίζοντας τους συνδημότες μας με κάθε τρόπο και στηριζόμενοι σ’ αυτούς, όπως και όσο καθένας μπορεί, όσο καθένας χρειάζεται.

Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους και κοινωνικά υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να ενταχθούν στην εθελοντική μας ομάδα. Φιλοδοξούμε η ομάδα αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται σ’ αυτή, μαζί με το Δήμο και τους άλλους φορείς της πόλης (πολιτιστικά σωματεία κ.λ.π.), στη συνδρομή των οποίων και προσβλέπουμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη.

Η ιστοσελίδα της ομάδας μας είναι : www.ethelontes-egaleo.gr και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : info@ethelontes-egaleo.gr.
Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ομάδας, ενώ με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένουμε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας τις προτάσεις και ιδέες όλων για την ενίσχυση, την προαγωγή και τον εμπλουτισμό των στόχων της ομάδας. Επίσης, με πολλή χαρά θα περιμένουμε να εκδηλώσετε, με την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος, την πρόθεσή σας να ενταχθείτε στην ομάδα μας και να παράσχετε εμπράκτως τη συνδρομή σας στην προαγωγή των στόχων της.

Περιμένουμε όλους και όλες εσάς να στρατευθείτε μαζί μας στον καλόν αγώνα. Όλοι όσοι μοιράζονται τις ανησυχίες, τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς μας, είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα.

Σε αυτό τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας.

Για την εθελοντική ομάδα,
Ηλίας Γιαρένης.
Νικόλας Μάντικας.

Διάθεση αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες
Στην σημερινή, εξαιρετικά αντίξοη, οικονομική συγκυρία που πλήττει πρωτίστως και καίρια τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, θεωρήσαμε ότι αποτελεί ηθικό καθήκον μας να εκδηλώσουμε, έμπρακτα, την αλληλεγγύη μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, σκεφθήκαμε να οργανώσουμε την εθελοντική μας ομάδα ως ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με σκοπό - μεταξύ άλλων – να διαθέτουμε αγροτικά προϊόντα στους συνδημότες και φίλους μας υπό όρους αμοιβαία επωφελείς και ικανοποιητικούς, δηλαδή προϊόντα πολύ καλής ποιότητας, τα οποία θα προμηθεύονται οι καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς στην καλύτερη δυνατή τιμή, χωρίς μεσάζοντες. Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι, έστω και συμβολικά, ενθαρρύνεται και ενισχύεται η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ενώ παράλληλα αποστασιοποιούνται οι παραγωγοί από ενδιάμεσα επιχειρηματικά σχήματα που συχνά τους καταδυναστεύουν, αφετέρου, δε, διαφυλάσσεται η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα του διατιθέμενου προϊόντος.

Επιθυμώντας, λοιπόν, να συμβάλλουμε, χωρίς έπαρση, με ταπεινότητα, αλλά και με θέρμη, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας με τις μικρές μας δυνάμεις, καταβάλαμε προσπάθεια να εξασφαλίσουμε άριστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα από την ελληνική γη, κατευθείαν από τους παραγωγούς, σε προσιτές τιμές.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (ΟΔΟΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ, Τ.Κ., ΠΟΛΗ)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΣΤΑΘΕΡΟ)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΚΙΝΗΤΟ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (Email)

Α.Δ.Τ.



Με το έντυπο αυτό, παραγγέλλω τα παρακάτω :

ΕΙΔΟΣ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ
Αλεύρι κίτρινο Ε.Α.Σ. Λαμίας
5 κιλά
3,50 ευρώ


Αλεύρι κίτρινο Ε.Α.Σ. Λαμίας
10 κιλά
6,50 ευρώ


Αλεύρι κίτρινο Ε.Α.Σ. Λαμίας
25 κιλά
14,00 ευρώ


Φακές (μέτριες) – Άγιος Κωνσταντίνος Φαρσάλων
3 κιλά
5,00 ευρώ


Ρεβίθια (μέτρια) – Άγιος Κωνσταντίνος Φαρσάλων
2,50 κιλά
5,00 ευρώ


Μέλι (ανθόμελο – κωνοφόρων βουνού) – Άγιος Κωνσταντίνος Φαρσάλων
1 κιλό
8,00 ευρώ


Ζάχαρη κρυσταλλική, Ε.Β.Ζ.
1 κιλό
0,96 ευρώ




Ημερομηνία       ___/____/_____



Υπογραφή          _____________



Το έντυπο αυτό μπορείτε να το στείλετε ή να το παραδώσετε :

1.- με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : info@ethelontes-egaleo.gr,
2.- με τηλεομοιοτύπημα (fax) στον αριθμό τηλεφώνου : 210-5910157 και
3.- με παράδοση του εντύπου της παραγγελίας στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω «Ιερά Οδός» (οδός Νικολάου Πλαστήρα αριθ. 53 – Αιγάλεω Αττικής, έναντι του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγάλεω), από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου