meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Σε συνέχεια της διαρκούς προσπάθειας για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται σήμερα, η Δημοτική Αρχή με την 306/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2012, προσαρμόζει την κοινωνική της προστασία στα νέα δεδομένα της δραματικής αλλαγής των συνθηκών διαβίωσης, διευρύνοντας τις μερικές ή πλήρεις απαλλαγές από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που ορίζει ο νόμος, αλλάζοντας τα εισοδηματικά κριτήρια προς όφελος των πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

«Απλοποιούμε τη διαδικασία καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας με τη μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών τη ζωή των συμπολιτών μας. Παράλληλα, πρόκειται για μια απόφαση που υπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη, αφού πλέον αν κάποιος δικαιούται να υπαχθεί στις απαλλαγές ή στις μειώσεις αλλά το ρολόι δεν είναι στο όνομα του αλλά στο όνομα συζύγου ή στενού συγγενούς του, δε θα χάνει το ευεργέτημα», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

«Την ίδια στιγμή που λόγω των περικοπών, της αναδουλειάς και της ανεργιας τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά, εμείς αυξάνουμε κατά χιλιάδες ευρώ το εισοδηματικό πλαφόν σε κάθε κατηγορία ευπαθών ομάδων, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους δυνητικά δικαιούχους της παροχής αυτής. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια απόφαση σταθμό στο κοινωνικό γίγνεσθαι ιδίως σήμερα στην εποχή της ολόπλευρης κρίσης που ζούμε», συμπληρώνει ο κ. Αυγουλάς.


Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι κατηγορίες τις οποίες αφορά όπως και τα δικαιολογιτικά που απαιτούνται για τις απαλλαγές ή τις μειώσεις:
                                                                            Αριθμ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 55087/29-10-2012
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
από το πρακτικό της υπ’ αριθμ. 22ης Τακτικής Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου
Αριθ.  Απόφασης 306/2012                                                          ΘΕΜΑ
Μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευπαθείς ομάδες πολιτών του Δήμου μας

Σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΙΛΙΟΥ συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 53322/19-10-2012 πρόσκληση του Προέδρου κ. Κουκουβίνου Δημητρίου που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό στον κ. Δήμαρχο και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους την  19-10-2012    
Το Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από σαράντα ένα (41) Μέλη.
                                                                Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΖΕΝΕΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΒΟΜΠΙΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΛΙΟΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΗ Δ.Σ.: ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΕΥΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΚΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΜΗΛΙΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΕΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΜΑΡΑΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΣΙΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΛΑΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΡΕΤΣΙΣΤΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  
             
  Α Π Ο Ν Τ Ε Σ 
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ Δ.Σ., ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ.Σ.,  ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ Δ.Σ., ΚΟΧΥΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Δ.Σ., ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.Σ., ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑ Δ.Σ. & ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.Σ.

Το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης προτάθηκε να συζητηθεί ομόφωνα σαν πρώτο θέμα, πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, ως κατεπείγον.
Ο Δ.Σ. κ. Μπατσής Χ. απεχώρησε πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διατάξεως









Αφού διαπιστώθηκε ότι υφίσταται  νόμιμη απαρτία, ο Πρόεδρος κ. Κουκουβίνος Δημήτριος  κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης, και το Δημοτικό Συμβούλιο εισέρχεται αμέσως στην εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

                                             *******************

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουκουβίνος Δημήτριος εισάγει στο Συμβούλιο για συζήτηση το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τη μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευπαθείς ομάδες πολιτών του Δήμου μας.
Αφού θέτει υπόψιν του Συμβουλίου την υπ’ αριθμ. 327/2012 Α.Ο.Ε. (με ΑΔΑ: Β432ΩΕΒ-Ζ72) & το υπ’ αριθμ. 53564/22-10-2012 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, στο οποίο αναφέρεται ότι:
            «Στη σημερινή εποχή η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού καλείται να επιτελέσει ένα πολυσύνθετο και καθοριστικό έργο αντιμετωπίζοντας νέες προκλήσεις, κυρίως στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 202 παρ. 3 του Ν. 3463/06 παρέχεται στους Δήμους η δυνατότητα μείωσης ή απαλλαγής δημοτικών φόρων ή τελών για απόρους, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους, η εφαρμογή της οποίας ενδείκνυται ιδιαίτερα σήμερα, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Άλλωστε, τούτο αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση των τελευταίων ετών, δια της ελαφρύνσεως του οικογενειακού προϋπολογισμού τους.
Σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος μας, κατ΄ αρχήν, με την υπ΄ αρ. 500/2007 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη μείωση των δημοτικών τελών «σε ποσοστό 100% για τους άπορους, 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες, 50% για τα άτομα με αναπηρίες με ειδικό σήμα από τη Νομαρχία και 25% για τις λοιπές ομάδες ατόμων με αναπηρίες».
Εν συνεχεία με την αρ. 452/2009 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προστέθηκαν επιπλέον οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι άγαμοι γονείς καθώς και οι πολύτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες. Επιπλέον αυξήθηκε το ετήσιο εισόδημα στις κατηγορίες των πολυτέκνων και των ατόμων με αναπηρία, τα δε ποσοστά διαμορφώθηκαν «σε 100% για τους άπορους, 100% για τις πολύτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες, 50% για τις μονογονεϊκές οικογένειες, 50% για τους άγαμους γονείς, 50% για τα άτομα με αναπηρίες με ειδικό σήμα από την Νομαρχία, 25% για τις λοιπές ομάδες ατόμων με αναπηρίες», ως αποτυπώνονται στον κατωτέρω πίνακα:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΜΕΙΩΣΗ
ΟΡΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
 Άποροι
100%
Χωρίς όριο
Πολύτεκνες οικογένειες
  50%
25.000 €
ΑμεΑ (άνω του 67%)
  25%
14.000 €
Μονογονεϊκές πολύτεκνες οικογένειες
100%
Χωρίς όριο
Μονογονεϊκές οικογένειες
 50%
14.000 €
Άγαμοι γονείς
 50%
14.000 €
ΑΜΕΑ (με ειδικό σήμα)
 50%
14.000 €

            Με την παρούσα εισήγηση επιχειρούμε εκ νέου την καταγραφή των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων που θα τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης, τον τρόπο απόδειξης για την υπαγωγή τους σε αυτές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και τον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών δεδομένης της δραματικής αλλαγής των συνθηκών διαβίωσης τα τελευταία τρία χρόνια, ως κατωτέρω:
Α. Άποροι μείωση σε ποσοστό 100%
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Πρόνοιας
Ø      Σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας, αυτή να αποτελεί το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό στοιχείο
Δικαιολογητικά
·        Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
·        Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως απαιτείται μεταβολή σχετικών στοιχείων στη ΔΕΗ
·        Το τελευταίο απόκομμα είσπραξης του επιδόματος Πρόνοιας ή φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της Πρόνοιας
·        Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενο από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
·        Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα εμφαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας). Σε περίπτωση μίσθωσης, υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην αρμόδια Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
·        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
·        Κοινωνική έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εφόσον τούτο κριθεί απαραίτητο

Β. Πολύτεκνοι (μόνο ο έχων την ιδιότητα) μείωση σε ποσοστό  50%
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Α.Σ.Π.Ε
  • Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000,00€. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 2.000,00€ για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των τεσσάρων (4) τέκνων

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως απαιτείται μεταβολή στοιχείων στη ΔΕΗ
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Βεβαίωση πολυτεκνίας από ΑΣΠΕ εν ισχύ
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενα από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας). Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου

Γ. Άτομα με αναπηρία μείωση σε ποσοστό 50%
 Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία :
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Να έχουν  ποσοστό αναπηρίας ανώτερο ή ίσο του 67%
  • Το ετήσιο οικογενειακό  εισόδημα να μην ξεπερνά τις 20.000,00 €
Ø      Σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας, αυτή να αποτελεί το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό στοιχείο
Δικαιολογητικά:
·        Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο).
·        Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) του ατόμου  (ή των κηδεμόνων του με υπεύθυνη δήλωσή τους ότι το άτομο δεν δύναται να έχει στο όνομά του σχετικό απόκομμα λογαριασμού) ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως απαιτείται μεταβολή στοιχείων στη ΔΕΗ
·        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
·        Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενο από το έντυπο εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
·        Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ (που έχει εκδοθεί για συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας ή για οποιοδήποτε λόγο π.χ. κοινωνικές παροχές, φορολογικές κ.α) / Απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας, είτε Απόφαση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, που να αναφέρεται το ποσοστό συνταξιοδότησης, είτε αποφάσεις και γνωματεύσεις αρμοδίων οργάνων (Υγειονομικές επιτροπές) που έχουν εκδοθεί πριν τη λειτουργία των ΚΕΠΑ και εξακολουθούν να ισχύουν, είτε βεβαίωση απογραφής στα μητρώα της Πρόνοιας εκδοθείσα από το 2012 και εξής
·        Σε κάθε περίπτωση, στο παραπάνω προσκομιζόμενο έγγραφο θα πρέπει να αναγράφει ρητά το ποσοστό της αναπηρίας του δικαιούχου, το οποίο θα πρέπει να είναι ανώτερο ή ίσο του 67% και τη χρονική διάρκεια ισχύος του
·        Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
Ø      Η μείωση αφορά οικογένειες όπου υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας ενήλικας ή  προστατευόμενο μέλος με αναπηρία.
Ø      Εάν το προστατευόμενο μέλος υποβάλλει φορολογική δήλωση ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσει το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα

Δ. Μονογονεϊκές οικογένειες (ο έχων την  επιμέλεια του τέκνου ή των τέκνων έχει δικαίωμα αίτησης) μείωση σε ποσοστό 50%
Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας νοείται εκείνος ο οποίος, κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων.
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας, αυτή να αποτελεί το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό στοιχείο
  • Το ετήσιο  οικογενειακό  εισόδημα να μην ξεπερνά τις 25.000,00 €.
Δικαιολογητικά
  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο).
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενα από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
  • Οποιοδήποτε διοικητικό ή δικαστικό έγγραφο αποδεικτικό  μονογονεϊκής οικογένειας

E.  Μονογονεϊκοί πολύτεκνοι  μείωση σε ποσοστό 100%
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας, αυτή να αποτελεί το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό στοιχείο
  • Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 25.000,00 €. Το ποσό  προσαυξάνεται κατά 2.000,00€ για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των τεσσάρων (4) τέκνων
Δικαιολογητικά
  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) του ατόμου  (ή των κηδεμόνων του με υπεύθυνη δήλωσή τους ότι το άτομο δεν δύναται να έχει στο όνομά του σχετικό απόκομμα λογαριασμού) ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως θα πρέπει να γίνει μεταβολή στη ΔΕΗ
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενο από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
  • Βεβαίωση πολυτεκνίας από ΑΣΠΕ εν ισχύ
  • Οποιοδήποτε διοικητικό ή δικαστικό έγγραφο αποδεικτικό  μονογονεϊκής οικογένειας

            Ακολουθεί πίνακας στον οποίο απεικονίζονται οι ωφελούμενες κατηγορίες πολιτών, το ποσοστό μείωσης καθώς και τα όρια του ετήσιου εισοδήματος αυτών:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΜΕΙΩΣΗ
ΟΡΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Άποροι

100%
 Χωρίς όριο
Πολύτεκνες οικογένειες
  50%
25.000 € προσαυξανόμενο  κατά  2.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των 4 τέκνων
Άτομα με αναπηρία (άνω67%)
  50%
20.000 €

Μονογονεϊκές πολύτεκνες οικογένειες
100%
25.000 € προσαυξανόμενο κατά  2.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των 4 τέκνων
Μονογονεϊκές οικογένειες

  50%
25.000 €

Διευκρινίσεις

  • Η αναφερόμενη μείωση εφαρμόζεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ιλίου
  • Αναφέρεται μόνο σε μία κατοικία, ήτοι την κύρια κατοικία και μέχρι 120 τ.μ
  • Τα ως άνω  δεν τυγχάνουν εφαρμογής στα καταστήματα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο λογαριασμός κοινής ωφελείας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) να εκδίδεται  στο όνομα του δικαιούχου ή άλλου συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού, εφ’  όσον τα στοιχεία του τελευταίου προκύπτουν αυστηρά περιοριστικά από το προσκομισθέν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Σε περίπτωση που ο αιτούμενος είναι ενοικιαστής και ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του, θα πρέπει να προσκομίσει ενοικιαστήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία
  • Τα ανωτέρω δικαιολογητικά (στις περιπτώσεις όπου είναι δυνατό να υπάρχει μεταβολή της ιδιότητας)  θα πρέπει να προσκομίζονται στην αρχή του κάθε έτους επικαιροποιημένα, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος της τήρησης της ιδιότητας με βάση την οποία υφίσταται η ευνοϊκή ρύθμιση
  • Ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το Δήμο σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων. Αντιθέτως θα τύχει εφαρμογής η ισχύουσα νομοθεσία
  • Η ισχύς της αποφάσεως άρχεται από την ημερομηνία έγκρισής της από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και κατόπιν υποβολής αντίστοιχης αιτήσεως του ενδιαφερόμενου, υποβάλλεται δε κατά την πρώτη μεταβολή των στοιχείων του Δήμου προς τη ΔΕΗ
  • Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, καταργείται κάθε προηγούμενη απόφαση
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής αποφάσεως.»  
  προτείνει την λήψη σχετικής απόφασης

ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Μετά από διαλογική συζήτηση τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος κ. Βομπιράκη Νικολέττα η οποία είπε ότι θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει μία και μοναδική εξοχική κατοικία ουδόλως επηρεάζει την ένταξη στις σχετικές κατηγορίες

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει τη μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 100% για τους άπορους, 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες, 50% για τα άτομα με αναπηρίες, 50% μονογονεϊκές οικογένειες, 100% μονογονεϊκοί πολύτεκνοι. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επωφεληθούν από το μέτρο μείωση των δημοτικών τελών θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση προς το δήμο και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α. Άποροι μείωση σε ποσοστό 100%
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Πρόνοιας

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄βαθμού συγγενείας, άλλως απαιτείται μεταβολή σχετικών στοιχείων στη ΔΕΗ
  • Το τελευταίο απόκομμα είσπραξης του επιδόματος Πρόνοιας ή φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της Πρόνοιας
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενο από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα εμφαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας). Σε περίπτωση μίσθωσης, υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην αρμόδια Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Κοινωνική έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εφόσον τούτο κριθεί απαραίτητο

Β. Πολύτεκνοι (μόνο ο έχων την ιδιότητα) μείωση σε ποσοστό  50%
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Α.Σ.Π.Ε
  • Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000,00€. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 2.000,00€ για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των τεσσάρων (4) τέκνων
Δικαιολογητικά
  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) στο όνομα του ενδιαφερόμενου ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως απαιτείται μεταβολή στοιχείων στη ΔΕΗ
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Βεβαίωση πολυτεκνίας από ΑΣΠΕ εν ισχύ
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενα από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας). Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου

Γ. Άτομα με αναπηρία μείωση σε ποσοστό 50%
 Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Να έχουν  ποσοστό αναπηρίας ανώτερο ή ίσο του 67%
  • Το ετήσιο οικογενειακό  εισόδημα να μην ξεπερνά τις 20.000,00 €
Δικαιολογητικά:
  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο).
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) του ατόμου  (ή των κηδεμόνων του με υπεύθυνη δήλωσή τους ότι το άτομο δεν δύναται να έχει στο όνομά του σχετικό απόκομμα λογαριασμού) ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως απαιτείται μεταβολή στοιχείων στη ΔΕΗ
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενο από το έντυπο εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ (που έχει εκδοθεί για συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας ή για οποιοδήποτε λόγο π.χ. κοινωνικές παροχές, φορολογικές κ.α) / Απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας, είτε Απόφαση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, που να αναφέρεται το ποσοστό συνταξιοδότησης, είτε αποφάσεις και γνωματεύσεις αρμοδίων οργάνων (Υγειονομικές επιτροπές) που έχουν εκδοθεί πριν τη λειτουργία των ΚΕΠΑ και εξακολουθούν να ισχύουν, είτε βεβαίωση απογραφής στα μητρώα της Πρόνοιας εκδοθείσα από το 2012 και εξής
  • Σε κάθε περίπτωση, στο παραπάνω προσκομιζόμενο έγγραφο θα πρέπει να αναγράφει ρητά το ποσοστό της αναπηρίας του δικαιούχου, το οποίο θα πρέπει να είναι ανώτερο ή ίσο του 67% και τη χρονική διάρκεια ισχύος του
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
Ø        Η μείωση αφορά οικογένειες όπου υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας ενήλικας ή  προστατευόμενο μέλος με αναπηρία.
Ø        Εάν το προστατευόμενο μέλος υποβάλλει φορολογική δήλωση ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσει το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα

Δ. Μονογονεϊκές οικογένειες (ο έχων την  επιμέλεια του τέκνου ή των τέκνων έχει δικαίωμα αίτησης) μείωση σε ποσοστό 50%
Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας νοείται εκείνος ο οποίος, κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων.
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
·          Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
·           Το ετήσιο  οικογενειακό  εισόδημα να μην ξεπερνά τις 25.000,00 €.

Δικαιολογητικά

·           Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο).
·          Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) στο  όνομα του ενδιαφερόμενου ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας
·          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
·          Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενα από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
·          Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
·          Οποιοδήποτε διοικητικό ή δικαστικό έγγραφο αποδεικτικό  μονογονεϊκής οικογένειας

E.  Μονογονεϊκοί πολύτεκνοι  μείωση σε ποσοστό 100%
Προϋποθέσεις  ένταξης στην κατηγορία:
  • Οι ωφελούμενοι να  είναι κάτοικοι του Δήμου Ιλίου
  • Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 25.000,00 €. Το ποσό  προσαυξάνεται κατά 2.000,00€ για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των τεσσάρων (4) τέκνων

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγούνται από το Δήμο)
  • Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) του ατόμου  (ή των κηδεμόνων του με υπεύθυνη δήλωσή τους ότι το άτομο δεν δύναται να έχει στο όνομά του σχετικό απόκομμα λογαριασμού) ή συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας, άλλως θα πρέπει να γίνει μεταβολή στη ΔΕΗ
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Υπηρεσία)
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους, συνοδευόμενο από το έντυπo εφορίας Ε9 (σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, βεβαίωση περί μη υποβολής σφραγισμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που ο αιτών φιλοξενείται σε συγγενικό προσώπου μέχρι β΄ βαθμού συγγενείας η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ο αιτών μπορεί να τύχει της ευνοϊκής ρύθμισης
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου
  • Βεβαίωση πολυτεκνίας από ΑΣΠΕ εν ισχύ
  • Οποιοδήποτε διοικητικό ή δικαστικό έγγραφο αποδεικτικό  μονογονεϊκής οικογένειας

            Ακολουθεί πίνακας στον οποίο απεικονίζονται οι ωφελούμενες κατηγορίες πολιτών, το ποσοστό μείωσης καθώς και τα όρια του ετήσιου εισοδήματος αυτών:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΜΕΙΩΣΗ
ΟΡΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Άποροι

100%
 Χωρίς όριο
Πολύτεκνες οικογένειες
  50%
25.000 € προσαυξανόμενο  κατά  2.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των 4 τέκνων
Άτομα με αναπηρία (άνω67%)
  50%
20.000

Μονογονεϊκές πολύτεκνες οικογένειες
100%
25.000 € προσαυξανόμενο κατά  2.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος άνω των 4 τέκνων
Μονογονεϊκές οικογένειες

  50%
25.000

Διευκρινίσεις

  • Η αναφερόμενη μείωση εφαρμόζεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ιλίου
  • Αναφέρεται μόνο σε μία κατοικία, ήτοι την κύρια κατοικία και μέχρι 120 τ.μ
  • Η ύπαρξη μιας και μοναδικής εξοχικής κατοικίας ουδόλως επηρεάζει την ένταξη στις σχετικές κατηγορίες
  • Τα ως άνω  δεν τυγχάνουν εφαρμογής στα καταστήματα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο λογαριασμός κοινής ωφελείας (ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου) να εκδίδεται  στο όνομα του δικαιούχου ή άλλου συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού, εφ’  όσον τα στοιχεία του τελευταίου προκύπτουν αυστηρά περιοριστικά από το προσκομισθέν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Σε περίπτωση που ο αιτούμενος είναι ενοικιαστής και ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του, θα πρέπει να προσκομίσει ενοικιαστήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία
  • Τα ανωτέρω δικαιολογητικά (στις περιπτώσεις όπου είναι δυνατό να υπάρχει μεταβολή της ιδιότητας)  θα πρέπει να προσκομίζονται στην αρχή του κάθε έτους επικαιροποιημένα, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος της τήρησης της ιδιότητας με βάση την οποία υφίσταται η ευνοϊκή ρύθμιση
  • Ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το Δήμο σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων. Αντιθέτως θα τύχει εφαρμογής η ισχύουσα νομοθεσία
  • Η ισχύς της αποφάσεως άρχεται από την ημερομηνία έγκρισής της από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και κατόπιν υποβολής αντίστοιχης αιτήσεως του ενδιαφερόμενου, υποβάλλεται δε κατά την πρώτη μεταβολή των στοιχείων του Δήμου προς τη ΔΕΗ
  • Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, καταργείται κάθε προηγούμενη απόφαση
Οι Δ.Σ. κ.κ. Τσίτσου Σ., Σταματόπουλος Γ., Παπαδογιαννάκη Α., Τριανταφύλλου Ν. & Βλάχου Β. απέχουν.

Στη συνέχεια  υπογράφεται από τα παρόντα στη συνεδρίαση Μέλη.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ.                                                           ΤΑ ΜΕΛΗ

    

 

    ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου