meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"-ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!


Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!

THE PARTY IS HERE!!!
Έχετε το μικρούλη σας ή την μικρούλα σας που έχει τα γενέθλια του; Θέλετε να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους; Θέλετε όλοι να γυρνάνε συνέχεια γύρω από του μπουφέ ; Θέλετε να τρελάνετε όλους τους ουρανίσκους; Τότε δείτε το μπουφέ με άλλα μάτια και προτιμήστε αυτή τη φορά να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας! Φτίαξτε αυτά τα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού! Είναι πεντανόστιμα! Πείτε και στα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν η συνταγή είναι πολύ εύκολη! Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ



Υλικά
1 βιτάμ (250γρ)
1 γιαούρτι
1 φαρίνα απ
1κουτ. Γλυκού αλάτι
500γρ φέτα
Λίγο πιπεράκι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βουτυράκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε καλά. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για μια ώρα. Με ένα πιρούνι σπάμε σε ένα μπολ την φέτα και προσθέτουμε λίγο πιπεράκι. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε μικρά στρογγυλά. Γεμίζουμε με φέτα το μισό κομμάτι και αλείφουμε με ένα πινελάκι το οποίο το έχουμε βουτήξει σε νερό την ακρούλα του για να το κλείσουμε, το κλείνουμε και το πιέζουμε λίγο για να κλείσει καλά. Είτε τα τηγανίζουμε είτε τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε επίσης αντί για φέτα να τα γεμίσουμε με ότι άλλο έχουμε φανταστεί!
καλά. Είτε τα τηγανίζουμε είτε τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε επίσης αντί για φέτα να τα γεμίσουμε με ότι άλλο έχουμε φανταστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου