meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

''ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ " - ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΠΙΖΕΛΙΩΝ

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΠΙΖΕΛΙΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ


Κάποιοι αμφισβητούν τις αξιώσεις περί βελτιωμένης υγείας στους χορτοφάγους. Η μελέτη «Θνησιμότητα στους Βρετανούς χορτοφάγους: η αναθεώρηση και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την EPIC-Οξφόρδης» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χαμηλότερη θνησιμότητα στους Βρετανούς χορτοφάγους εξηγείται καλύτερα από την συμπεριφορά εκτός της μη-κατανάλωσης κρέατος. Η μελέτη δηλώνει ότι οι «Βρετανοί χορτοφάγοι έχουν χαμηλή θνησιμότητα έναντι του γενικού πληθυσμού. Τα ποσοστά θανάτου τους είναι παρόμοια με εκείνα των συγκρίσιμων μη-χορτοφάγων, που προτείνει ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του οφέλους μπορεί να αποδοθεί στους μη-διαιτητικούς παράγοντες τρόπου ζωής όπως τη χαμηλή επικράτηση του καπνίσματος και μιας γενικά υψηλής κοινωνικοοικονομικής θέσης ή στις πτυχές της διατροφής εκτός από την αποφυγή του κρέατος και του ψαριού.» Μια σχετική μελέτη, «θνησιμότητα στους χορτοφάγους και μη-χορτοφάγους: λεπτομερή συμπεράσματα από μια συνεργάσιμη ανάλυση 5 ενδεχόμενων μελετών», που δοκίμασε επίσης να απομονώσει τις «κρυφές μεταβλητές» μέσα από 6 μελέτες χορτοφαγικών διατροφών. Τα αποτελέσματά της πρότειναν ότι η αναλογία θνησιμότητας ήταν χαμηλότερη στους τρώγοντες ψάρια που ακολουθήθηκαν από περιστασιακά τρώγοντες κρέας και χορτοφάγους που ακολουθήθηκαν έπειτα από τους κανονικούς τρώγοντες κρέας και αυστηρούς χορτοφάγους.Σαν ομάδα, οι χορτοφάγοι είχαν 24% χαμηλότερη θνησιμότητα των καρδιακών παθήσεων έναντι στους τρώγοντες κρέας.Μερικοί από τους μεγαλύτερους Φιλόσοφους και ερευνητές του κόσμου, μέσα σε αυτούς πολλοί Έλληνες, ήταν παθιασμένοι χορτοφάγοι: ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η χορτοφαγία φαίνεται να συμβάλει σημαντικά στην συνείδηση. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έχει πει χαρακτηριστικά ότι :
"Τίποτα δεν θα ευεργετήσει την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις ευκαιρίες επιβίωσης της ζωής στη Γη περισσότερο όσο η εξέλιξη σε ένα χορτοφαγικό διαιτολόγιο." *
Υλικά
για την βελουτέ σούπα
500γρ αρακάς
1 μεσαίο κρεμμύδι
1σκελίδα σκόρδο
2 πατατούλες
2 καρότα
1 κλωναράκι σέλερυ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά
Για τα κριτσίνια καρότου
400γρ αλεύρι μαλακό
150γρ ελαιόλαδο
90γρ λευκό κρασάκι
2 μικρά καροτάκια
3κλαδακια άνηθου
1κρεμμυδάκι φρέσκο
6γρ αμμωνία σκόνη
4γρ ριγανούλα
7γρ αλάτι
3γρ πιπέρι

Εκτέλεση
Πιάστε τα μαχαίρια!! Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Με ένα μαχαιράκι τραβάμε τις ίνες από το σέλερυ και το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια όπως τις πατάτες και το καρότο.
Και ήρθε η ώρα να πάρει τη σκυτάλη η αγαπημένη μας φίλη κατσαρόόόλα!
Ρίχνουμε λαδάκι στην κατσαρόλα ώσπου να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά. Μόλις ακούσουμε τον ήχο τσιιιιι πρέπει να ρίξουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι δηλαδή το τσιγαρίζουμε. Αφού το κρεμμύδι γυαλίσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αρακά. Έπειτα βάζουμε τις πατατούλες, τα καρότα και το σέλερυ. Προσθέτουμε, νερό ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά και λίγο παραπάνω ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε και βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ να γίνουν ένας χυλός προσθέτοντας σταδιακά όταν χρειάζεται ζωμό από την κατσαρόλα. Εάν σας μείνει ζωμός κρατήστε τον στην κατάψυξη και μπορείτε άλλη μέρα να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε π,χ μία ψαρόσουπα. Το αποτέλεσμα μας θα είναι μια υπέροχη βελουτέ σούπα μπιζελιών!
Θα συνοδεύσουμε την σούπα μας με κριτσίνια καρότου.
Ζυμώνουμε τα όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι τον άνηθο και το καρότο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο , το κρεμμύδι και τα καρότα και τα ρίχνουμε στη ζύμη. Μετά από 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα αφού έχουν ανακατευτεί καλά το βγάζουμε και το πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια προσέχοντας να έχουν όλα σχεδόν το ίδιο σχήμα
για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμους.

*Πηγη wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου