meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ " : ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ!!





Μια συνταγούλα που χρειάζεται λίγη προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα της θα σας καταπλήξει!!! Καλέστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα για ένα γεύμα και όταν έρθουν πείτε τους πως βαρεθήκατε να μαγειρέψετε και ότι θα τους κεράσετε καραμέλες!! Θα απογοητευτούν αλλά για λίγο γιατί μόλις τις δουν δεν θα το πιστεύουν!! Για να ξεκινήσουμε λοιπόν…


Υλικα
Για 4 άτομα
Για τις κόκκινες ΄΄καραμέλες΄΄
400γρ περίπου αλεύρι
2 αυγά
1 παντζάρι(όχι ματσάκι!)
Αλάτι
Για τις κίτρινες ΄΄ καραμέλες
400γρ περίπου αλεύρι
2 αυγά
1 ½ φακελάκι σαφράν (κρόκο Κοζάνης)*
Αλάτι
Για τη γέμιση
500γρ ανθότυρο
200γρ φέτα
Αλάτι
Για το pesto δυόσμου
Φύλλα δυόσμου
1σκελίδα σκόρδου
Παρμεζάνα
Κουκουνάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τις κόκκινες καραμελίτσες. Βάζουμε σε ένα ταψί το παντζάρι και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και βάζουμε τα αυγά, το παντζάρι το οποίο το έχουμε λιώσει στο μπλέντερ,και το αλάτι και σιγά σιγά αναμιγνύουμε. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτάκια.
Την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και αφήνουμε τυλιγμένα με μεμβράνη όσα δεν θα χρησιμοποιήσουμε. Το περνάμε από τη μηχανή για ζυμαρικά ώσπου να γίνει μακριές λεπτές λωρίδες. Δεν μας πιάνει πανικός θα γίνει λεπτό μόνο λίγη υπομονή. Με το οδοντωτό ροδάκι κόβουμε ορθογώνια μήκους 6 με 7 εκατ. Γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας .Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.
Για τις κίτρινες καραμελίτσες η διαδικασία είναι η ίδια μόνο που αντί για το παντζάρι έχουμε λιώσει σε χλιαρό νερό το σαφράν και το προσθέτουμε στα αυγά και συνεχίζουμε κανονικά. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο τη φέτα και λίγο αλάτι.
Για το pesto δυόσμου χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο το σκόρδο το κουκουνάρι τη παρμεζάνα και το ελαιόλαδο σιγά σιγά για να δούμε πόσο θα πάρει.
Σερβίρουμε τις καραμελίτσες εναλλάξ τις κίτρινες και τις κόκκινες και περιχύνουμε το pesto δυόσμου.
*Το κρόκο Κοζάνης το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ στα μπαχαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου