meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΜΚΟ-ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Μακάρι να μην είναι «ψύλλοι στ΄άχυρα».

του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τετάρτη, 10 Αυγούστου - crashonline

Μέσα στην –αναμενόμενη άλλωστε- «Κορακακομανία» που ως συνήθως μας πιάνει κάθε φορά που κάποιος τον οποίο ούτε ακουστά δεν έχουμε γιατί ουδείς τον προβάλλει, μέσα στην κάψα και τη γενική ραστώνη του Αυγούστου, μέσα στην έκρηξη της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται επιτακτικά τις περιόδους που όλοι τα έχουν «γράψει» όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι, μέσα στις πυρκαγιές που μας καταλαμβάνουν πάντα «εξ απροόπτου», άρχισε η «συγκομιδή» των εισπράξεων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που είχαν χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών για προγράμματα που δεν υλοποίησαν.

Και αυτό έχει και τα καλά του αφού οι πρώτες 202.000 ευρώ εισπράχτηκαν στο πλαίσιο των ενεργειών της ΥΔΑΣ από τη Δ” ΔΟΥ Αθηνών με δυο εγγυητικές επιστολές της Τράπεζας Αττικής, που είχαν εκδοθεί το 2008. Πρόκειται για δυο προγράμματα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership», που είχαν χρηματοδοτηθεί από την ΥΔΑΣ για την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Αίγυπτο» και για την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της Σερβίας (μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ΜΜΕ)», τα οποία ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Μπορεί να μην τις συμφέρει τις Μ.Κ.Ο. που καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα, μπορεί να μην τις συμφέρει τις κυβερνήσεις επί των οποίων έγινε το «πάρτι των Μ.Κ.Ο.» αλλά η είδηση είναι σαφής:

«Ο έλεγχος των χρηματοδοτήσεων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κατά τη χρονική περίοδο 2000-2010, από τη Γενική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) σε ΜΚΟ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2015 για την ύπαρξη διαφάνειας και απονομής ευθυνών.»

Συνεπώς μιλάμε για μια ολόκληρη δεκαετία – και ξέρουμε όλοι και πότε άρχισε και από ποιους έγινε η «γιορτή» και ποιους βαρύνουν κυρίως οι ευθύνες- που εξελισσόταν το απίστευτο πάρε- δώσε των χρημάτων πάρτι. Και τώρα, κάποιοι υπάλληλοι καλούνται να βρουν ποιες αναξιόπιστες – για να μην πω τίποτε πιο χοντρό- Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ πραγματοποίησαν τα έργα που είχαν αναλάβει και για τα οποία είχαν εισπραχθεί οι επιδοτήσεις αλλά και ποιες απ΄ αυτές υπάρχουν ακόμα, είναι ενεργές και μπορούν να δώσουν λογαριασμό.

Σκεφτείτε: Πόσο εύκολο και εφικτό είναι μια Μ.Κ.Ο. που «φτιάχτηκε» το 1998 ή ΄99 π.χ. και σχεδίασε ένα έργο, έκανε όλες τις ενέργειες σε συνεργασία με τις κυβερνητικές αρχές , εισέπραξε την επιδότηση και δεν το έκανε, να βρεθεί, να ελεγχθεί και να …επιστρέψει τα χρήματα που «φαγώθηκαν» ένας Θεός ξέρει από ποιους σε μια περίοδο που οι άνθρωποι δεν πληρώνουν ούτε τα κοινόχρηστα!

Καλή επιτυχία πάντως. Και όλα ΣΤΟ ΦΩΣ. Ποιος, πότε, τι ,πόσα, γιατί. Και τότε τα ξαναλέμε. Γιατί οι εξαγγελίες είναι καλές αλλά τις έχουμε ξανακούσει. Και μιλάμε για ΠΟΣΕΣ παρακαλώ Μ.Κ.Ο.; Ποιανού; Αυτά θα τα μάθουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου