meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Τους Αγιασμούς στο 10ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου, στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού παρακολούθησε σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ο Βαγγέλης Αυγουλάς, με αφορμή την επίσημη έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης έτυχε θερμής υποδοχής, καθώς ως Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, είχε συντονίσει την περσινή σχολική χρονιά διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω από τα ΑμεΑ, από κοινού με τον προοδευτικό σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το Διευθυντή κ. Φάνη Βότη.

Ήδη συμφωνήθηκε συνεργασία και για τη φετινή σχολική χρονιά, με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Την τελετή παρακολούθησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Γιάννης Βέργος.

«Κάθε τι που σας φαίνεται δύσκολο, θέλω να το κοντράρετε και να το νικάτε με το πιο δυνατό σας χαμόγελο», είπε ο κ. Αυγουλάς απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές και ευχόμενος καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!

Έπειτα ο Β. Αυγουλάς παρακολούθησε τον Αγιασμό στο παλιό του σχολείο, στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Σεβασμιότατου κ. Αθηναγόρα.

«YOLO!» Ανέφερε το μήνυμα του Μητροπολίτη κερδίζοντας τη θετική αντίδραση των νέων, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο στο χαιρετισμό του ο κ. Αυγουλάς: «Έχουμε την τύχη να είναι δίπλα μας ένας φωτισμένος άνθρωπος, ο Σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας, καθηγητής και ο ίδιος. Μηνύματα βγαλμένα μέσα από την καθημερινή σύγχρονη διάλεκτο και την καθημερινή ζωή των νέων, δείχνουν μια προοδευτική προσέγγιση και μια διαρκή ειλικρινή προσπάθεια συνεχούς κατανόησης των αναγκών και των προβληματισμών τους. Ο Μητροπολίτης μας έμπρακτα δίνει το φωτεινό παράδειγμα γεφύρωσης του χάσματος των γενεών, η μόνη ελπίδα που απομένει σ’αυτή τη χώρα σήμερα και γι’αυτό πρέπει αυτή η γεφύρωση να πετύχει», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς.

Τον Αγιασμό στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου παρακολούθησε και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Ζενέτος, για τον οποίο ο νεαρός δικηγόρος σημείωσε στον χαιρετισμό του: «Είναι μαζί μας και ο κ. Δήμαρχος ο οποίος με γενναίες προσπάθειες συντονίζει τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των σχολείων με ότι μέσα διαθέτει ο Δήμος και με ιδίους πόρους, παρά την απουσία της κρατικής χρηματοδότησης».

Tέλος, ο κ. Αυγουλάς ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας της ΚΕΔΕ, βρέθηκε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού, μαζί με το Δήμαρχο της πόλης κ. Κασσιμάτη και ομάδα δημοτικών συμβούλων του Κορυδαλλού.
           
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού διακρίθηκε με το Διεθνές Σχολικό Βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council International School Award–Full Accreditation) ένα διεθνούς κύρους βραβείο το οποίο αναγνωρίζει τα σχολεία που έχουν διαπρέψει στο χώρο της παγκόσμιας εκπαίδευσης.

Η διαπίστευση έχει τριετή διάρκεια και καλύπτει τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 , 2016-2017 και 2017-2018. Κάθε νικηφόρο σχολείο παραλαμβάνει ένα πιστοποιητικό.
Το Βρετανικό Συμβούλιο γνωστοποίησε: «Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις καλύτερες ευχές μας και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για το δύσκολο και εντυπωσιακό έργο τους. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που αξίζει τον εορτασμό και την ευρεία κοινοποίησή του! Ελπίζουμε ότι οι άριστες διεθνείς δραστηριότητές σας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ωφελούν τους μαθητές σας και τις οικογένειές τους. Ο ενθουσιασμός σας, η δέσμευση, η δημιουργικότητα και το καινοτόμο έργο σας διεθνώς, είναι μία επιβράβευση για το σχολείο σας και την ευρύτερη κοινότητα! Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε στο ταξίδι σας στη διεθνή εκπαίδευση και ευχόμαστε ότι η συνεργασία μας θα ανθίσει τα επόμενα χρόνια και θα εξελιχθεί σε μια στρατηγική εταιρική σχέση, ως πρεσβευτές της Παγκόσμιας κοινότητας του International School Award, της οποίας είστε πλέον μέλος».

1 σχόλιο:

  1. Το δικό μας παιδί. .. είναι τόσο άξιος. ...και μας κάνει υπερήφανους. ...Βαγγελακη μου να είσαι πάντα καλά. .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή