meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥ ΖΗΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


Όλα είναι έτοιμα για τη μεγαλύτερη γιορτή ζωής, που πραγματοποιείται στο όνομα του Ευ Ζην την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 (παγκόσμια ημέρα επιζώντων καρκίνου) στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά από την ομάδα Surfers for Life και με σύνθημα «Είμαι νικητής» (#eimainikitis)!

Το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, συνεχίζοντας την ιστορία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει και φέτος πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, που αποτελεί μια καλή ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών η ανταπόκριση του κοινού είναι τόσο μεγάλη, που οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000, αριθμό - ρεκόρ που σημειώθηκε πέρσι.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν, με εξαίρεση τις συμμετοχές στα αθλήματα, που πραγματοποιούνται με συμβολικό κόστος. Τα έσοδα του Φεστιβάλ διατίθενται από τους Surfers for Life απευθείας σε επιλεγμένες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην περιλαμβάνει:

1)  Αγώνες αθλημάτων:
·  Αγώνες δρόμου ενηλίκων 5 & 10 Km (Κατηγορίες 17-29,30-49,50+ ετών) και Nordic Walking 5 Km
· Aγώνες δρόμου παιδικοί: α) 300μ (8-12 ετών) β) 800μ (12-16 ετών)
· Αγώνας ποδηλάτου ενηλίκων 15Km
· Αγώνας ποδηλάτου παιδικός 5K
· Αγώνας Kayaκ 3Km
· Αγώνας SUP 3Km (Όρθια Σανιδοκωπηλασία)
· Αγώνας ταχύτητας Inline Skating 10Km

*Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορούν να τρέξουν με τους γονείς τους

2)  Εθελοντική αιμοδοσία
Η Τράπεζα Αίματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ σε συνεργασία με τη μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται (9.00- 17.00) στο χώρο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην για τη μεγαλύτερη εθελοντική αιμοδοσία που θα έχει γίνει ποτέ!

3) Ομιλίες για το Ευ Ζην
Σημαντικές ομιλίες για το Ευ Ζην με επιστημονικές θεωρίες, μεθόδους και βιώματα που θα ενημερώνουν και θα ενδυναμώνουν τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ να προσεγγίσουν μια χαρούμενη ζωή γεμάτη νόημα, ουσία και εκπλήρωση.

4) Εναλλακτικές και συμπληρωματικές Θεραπείες
Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Yoga, κρυσταλλικά μπολ και διαλογισμό, αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, Thetahealing, χοροθεραπεία, yoga γέλιου, family play yoga.

5) Γεύματα Ευεξίας
Η ομάδα δράσης Food4Good θα ετοιμάσει γεύματα ευεξίας με σκοπό την τόνωση και ενδυνάμωση όλων των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ.

6) Εξετάσεις Υγείας
Κινητές μονάδες θα παρέχουν ενημέρωση σε θέματα υγείας και γιατροί θα πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν: HIV tests, oφθαλμολογικές εξετάσεις, εξετάσεις καρκίνου μαστού, τεστ μνήμης ( Καρέλλειο πρότυπο κέντρο Alzheimer),πελματογραφήματα/ μυοσκελετικές εξετάσεις.

7)  Έκθεση με διάθεση περιπτέρων
Με σκοπό την παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών,  προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται άμεσα με το ευ ζην,  την άθληση και την προσφορά στον συνάνθρωπο, το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην θα περιλαμβάνει φέτος και Τμήμα Έκθεσης, όπου εταιρίες, οργανισμοί και φορείς της χώρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής.

8)  Παιδικές δραστηριότητες
Δράσεις, όπως face painting με ομάδα ζωγράφων μέχρι παιδικά δρώμενα (π.χ. σκυταλοδρομία νερού, μπαλονομαχίες, φωναχτά μπαλόνια, μπουγάδα, τρέξε φέρ΄ το, δρόμος με πατάτες, δρόμος με τα νεράντζια, λουλούδια και άνεμος, ιπποδρομία, η γάτα και το αρνί)

9) Συναυλίες
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από το νέο δίσκο "Before Dawn", γνωστές επιτυχίες από το ντεμπούτο άλμπουμ "Wrong Direction" και αγαπημένες διασκευές από την Ειρήνη Σκυλακάκη / Funk μουσικές, Rock 'n' Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις από τους Sbaraquack / Swing Dance Show από την εκπληκτική ομάδα ενέργειας Athens Lindy Hop

10)  Παράλληλες δράσεις
- Λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση δώρων που προσφέρουν ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα
- Δραστηριότητες με θέμα το χαμόγελο, την καλοσύνη και τη θετικότητα από την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα»
- Διάθεση φρεσκοστυμμένων, δυναμωτικών χυμών με φρούτα εποχής

Στους ομιλητές θα συμμετέχει και ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και ενεργό στέλεχος της Τοπικής αυτοδιοίκησης και του αναπηρικού κινήματος. Ο κ. Αυγουλάς θα αναπτύξει ομιλία με θεματική κατεύθυνση  πώς να βλέπουμε τις δυσκολίες της ζωής «Με Άλλα Μάτια» και έτσι να μην πτοούμαστε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ: http://www.wellbeingfestival.gr/draseis/omilies

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα  http://www.wellbeingfestival.gr.  και στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου