meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

"ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΩΡΑΙΤΗ!


Η Κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη (μαθητές, απόφοιτοι, γονείς & καθηγητές) μαζί με 25 Κοινωφελείς Οργανώσεις αφιέρωσαν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες, με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η εκδήλωση περιελάμβανε  παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που είχαν δημιουργηθεί από τις παρακάτω κοινωφελείς οργανώσεις:

ActionAid Ελλάς, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Δεσμός, Ένα παιδί ένας κόσμος, Ευ Ζην - Κοινωνικός Συνεταιρισμός, Hellenic Hope, Homestart, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», Μαζί για το Παιδί, MDA Ελλάς, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Μέριμνα, Μπορούμε, Ψυχογηριατρική Εταιρεία ο «Νέστωρ», Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.), Ινστιτούτο Prolepsis/Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), Themelia, Φίλοι του Θεοτόκος, Library4all, Μικροί Γίγαντες, Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού η «Πνοή», Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά», Ψ-Δίκτυο. 




Οι αίθουσες και ο προαύλιος χώρος της Σχολής κατακλείστηκαν από κόσμο κάθε ηλικίας και πάνω από επτά ώρες η μουσική, τα γέλια, η διαδραστικότητα, η αγάπη για το συνάνθρωπο, οι γνωριμίες και η ενημέρωση σφράγιζαν την επιτυχία της δράσης!

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από πολλοί εθελοντές, εργαζόμενοι και μέλη των διοικήσεων των 25 κοινωφελών φορέων, ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής κα Μάρθα Σαμαρά, καθώς και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. 




«Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, αυτό που μας ενώνει, σε οτιδήποτε κάνουμε, σκεφτόμαστε, αγαπάμε και ονειρευόμαστε από την ώρα που γεννιόμαστε είναι η λέξη «άνθρωπος»», δήλωσε στο «Με Άλλα Μάτια» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη κ. Μαχαίρας, ο οποίος είχε και ιδιαίτερη ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Αυγουλά με θέμα την ένταξη βιωματικών δράσεων ευαισθητοποίησης γύρω από τα άτομα με προβλήματα όρασης στις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου.




Ο κ. Αυγουλάς επισκέφθηκε τα περίπτερα όλων των φορέων ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις τους αλλά και για τα προβλήματα που πολλοί εξ αυτών έχουν δημοσιοποιήσει, χειροκρότησε με θαυμασμό τη μεικτή χορωδία από μαθητές του Λυκείου Μωραΐτη και φίλους του Ιδρύματος Θεοτόκος, ενώ παρακολούθησε και τις δράσεις του ΣΚΕΠ «Σκέψου Διαφορετικά»: Βιωματική ομιλία από νέους με αναπηρία  και «Σλάλομ στο Σχολείο»: Οι συμμετέχοντες καλούνται να κινηθούν με αναπηρικό αμαξίδιο στους χώρους του Σχολείου, με στόχο την εξοικείωση τους με την εικόνα της αναπηρίας!

Επίσης ξεχώρισε η επίδειξη του Παραολυμπιακού αθλήματος Boccia για αθλητές με κινητική αναπηρία, από το χρυσό μας Παραολυμπιονίκη κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου