meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΔΕΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝΔΕΗ: Αλλαγές στους λογαριασμούς των ευπαθών ομάδων

Τροποποιήσεις στο έντυπο λογαριασμού της ΔΕΗ για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Αλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία, μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα απεβίωσε τετραπληγική που της είχαν κόψει το ρεύμα στα Χανιά, θέμα για το οποίο κατηγορήθηκε η ΔΕΗ, για να ακολουθήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα, που απέδιδε το θάνατο σε λόγους ανεξάρτητους από το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Απαντώντας στην κ. Παπακώστα, με επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, η εταιρεία ανταποκρινόμενη στην επιστολή της Υφυπουργού για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και ιδίως των μηχανικώς υποστηριζόμενων, υιοθετεί την πρότασή της και επεξεργάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου θα ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύματος, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί αξιόπιστο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών στη ΔΕΗ αλλά το πιο κρίσιμο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είναι ότι προστατεύεται το υπέρτερο αγαθό, δηλαδή η ζωή και η υγεία τους.Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου