meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΤη Δευτέρα 10 Μαρτίου το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Ιλίου, η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών, διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: "Πολλές γλώσσες, πολλοί πολιτισμοί, μία επικοινωνία - Προκλήσεις μάθησης και ο ρόλος του σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου".

Στην ημερίδα αναλύθηκαν η σημασία της πολυγλωσσίας στην κοινωνία μας και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα συλλογής στοιχείων που έγινε για αυτόν τον σκοπό σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ιλίου.

Πιο αναλυτικά, στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:
- «Η λογοθεραπεία στα πλαίσια της πολυγλωσσίας», Γ. Κολίντζα, Λογοθεραπευτρία
- «Ο ρόλος του δάσκαλου», Κ. Κουτσανδρέα δάσκαλος α-βάθμιας Εκπαίδευσης
- Παρουσίαση έρευνας και αποτελεσμάτων, Σ. Παπαπέτρου,  Κοινωνικός Ψυχολόγος
- Ερευνητής
- Βίντεο. Κοινωνική, ψυχική και συναισθηματική προσέγγιση, Π. Ωρολογιάδης,  Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Ενώ ακολούθησε Ελεύθερη Συζήτηση
Συντονίστρια ήταν η κα Μ. Καλομπράτσου, ΛογοθεραπεύτριαΤην έναρξη της ημερίδας έκανε με χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε σε μόνιμη συνεργασία τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών με πεδίο δράσης τα δύο Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του Δήμου Ιλίου προς όφελος των παιδιών της πόλης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου