meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΙΕΚΟΠΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με βίαιο αντιδημοκρατικό τρόπο και αφαιρώντας αυθαίρετα το λόγο από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλη Αυγουλά, αιρετός εκπρόσωπος γονέων διέκοψε με ωμότητα ενημερωτική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου στο 6ο Δημοτικό με θέμα «Ενδοοικογενειακή και Ενδοσχολική Βία – Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης».

Μετά από έγγραφη πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και θετική ανταπόκριση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου που πραγματοποιεί σχετικές ημερίδες και σε άλλα σχολεία του Δήμου, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του σχολείου, κλήθηκαν η Ψυχολόγος και Εθελόντρια στα Δημοτικά Ιατρεία Ιλίου κα Μουμουλέτσα και ο Ψυχολόγος – εκπρόσωπος του Εθελοντικού Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κος Αλεβίζος, να ενημερώσουν τους γονείς για το bullying, την κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης φαινομένων βίας από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.


Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση προκειμένου να απαντηθούν οι απορίες και να ακουστούν οι προβληματισμοί των παρευρισκόμενων γονέων και εκπαιδευτικών, την οποία συντόνιζε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Πριν όμως προλάβει ο κ. Αυγουλάς κάνοντας τον επίλογο της εκδήλωσης να ολοκληρώσει σχετική τοποθέτηση του ως νέος δικηγόρος και ενεργό μέλος του Αναπηρικού Κινήματος, διεκόπη αιφνιδίως από κραυγές άκρατου λαϊκισμού τοπικού παράγοντα αιρετού σε συλλογικούς σχηματισμούς γονέων της περιοχής.


Ο φερόμενος θιασώτης συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας, κατηγόρησε τους επιστημονικούς συνεργάτες του Δήμου Ιλίου για ελλείπεις εισηγήσεις αφού δεν ανέφεραν πως το διαλυμένο σύστημα υγείας, η ανεργία, η οικονομική κρίση και η ληστρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην Ελλάδα οι αιτίες της βίας και της κακοποίησης των παιδιών, ενώ προσέβαλε βάναυσα τους διοργανωτές της εκδήλωσης λέγοντας πως είναι ντροπή ΜΚΟ σαν «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» να αναλαμβάνουν δράσεις υπέρ των παιδιών στην Ελλάδα και εκπρόσωποι τους να πραγματοποιούν τέτοιες ομιλίες γιατί αυτά είναι δουλειά του κράτους.


«Το Χαμόγελο Του Παιδιού κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ηγηθεί μεταξύ 7 χωρών της καμπάνιας κατά της σχολικής βίας. Δεν αναρωτιούνται κάποιοι που μολύνουν με μικροπολιτικές καιροσκοπικές κινήσεις τέτοιες κοινωνικές δράσεις, τι θα γίνουν τα εκατοντάδες παιδιά που περιθάλπει και φροντίζει το Χαμόγελο του Παιδιού ανά την Ελλάδα αν αύριο ο οργανισμός σταματήσει τη λειτουργία του και μέχρι να αποκατασταθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας και πρόνοιας του διαλυμένου σήμερα Ελληνικού Κράτους;», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς που αποχώρησε μαζί με τους εισηγητές αδυνατώντας να συνεχίσει το διάλογο υπό τις ιαχές ενός στείρου πολιτικού μανιφέστου.


«Ζητώ από κάθε υγειώς σκεπτόμενο πολίτη και ιδίως από τους συμπολίτες μου στο Ίλιον, να καταδικάσουν αυτό το γεγονός, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια φίμωσης της κοινωνίας, αλλά και μικροπολιτικού καπελώματος των κοινωνικών δράσεων υπέρ των ευαίσθητων πληθυσμιακά ομάδων.

Η πίστη μου στον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια και η κοινωνική μου προσφορά ενοχλούν κάποιους που είχαν μάθει να αντιπολιτεύονται αλλιώς, την ίδια στιγμή όμως ευτυχώς ωφελούνται εκατοντάδες συνάνθρωποι μου που το έχουν ανάγκη. Γι’αυτό και θα συνεχίσω δουλεύοντας προς την ίδια κατεύθυνση για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου. Θλίβομαι βαθιά που σε ηλικία 24ων ετών βρέθηκα να ταυτίζομαι από έναν γονιό με τα λάθη του σαθρού μεταπολιτευτικού συστήματος, ενώ σώθηκα χάρη στο πείσμα και την αγάπη της οικογένειας μου από την ιδρυματοποίηση και έμαθα να παλεύω και να διεκδικώ Ισότιμη Αντιμετώπιση, Αξιοπρεπείς Κοινωνικές Παροχές και ένα Καλύτερο Αύριο για τους συνοδοιπόρους μου ΑμεΑ και τους συνομηλίκους μου», προσέθεσε ο κ. Αυγουλάς αποχωρώντας από το 6ο Δημοτικό και δεχόμενος παράλληλα τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες των παρευρισκομένων για την εκδήλωση.

4 σχόλια:

  1. Φίλε Βαγγέλη γεια σου, έτσι που τα έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα λουστούμε τώρα την ποιο σκληρή κομματική γραμμή, αυτή του ΚΚΕ, που αγγίζει τα όρια της χούντας και της φαιδρότητας. Μενέλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΓΟΥΛΑς ΔΗΜΗΤΡΗΣ21 Μαρτίου 2012 στις 10:18 π.μ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.
    ΟΜΩς Η ΘΕΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΕΙΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ.
    ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΚΑΘΙΑ. ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σβήνουμε και σχόλια Βαγγελάκη;
    Κάποιος παρενέβη στην ομιλία σου διαφωνώντας και εσύ τον χαρακτήρισες ωμό και βίαιο απλά και μόνο επειδή ήταν κομουνιστής.
    Το ότι σβήνεις τα σχόλια μου που δεν περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς πως μπορεί να χαρακτηριστεί;
    ''Τυφλή φίμωση;''
    ''Τυφλός φασισμός;''
    ή μήπως ''τυφλή ωμότητα και βία;''
    Υ.Γ. Στις επόμενες εκλογές Βαγγελάκη θα ξαναψηφίσεις ΠΑΣΟΚ; Πες στον κόσμο να ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανωνυμία είναι γένους θυληκού, όπως ίσως και η εν λόγω αναγνώστρια μας που άφησε το παραπάνω σχόλιο. Επειδή όμως η αυτοπρόσωπη παρουσία σε κάθε δημόσιο διάλογο και η παρρησία των δημόσιων καθαρών ανεξάρτητων απόψεων στη σημερινή εποχή θέλουν μαγκιά που έχουν οι δημιουργοί, οι διαχειριστές και οι αρθρογράφοι αυτού εδώ του blog αλλά δεν έχουν οι αβάπτιστοι σχολιαστές, εύχομαι σε όλους προκαταβολικά για αύριο "Καλή Εβδομάδα"!

      Διαγραφή