meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΦΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ



Οι εκδόσεις Πατάκη, το κέντρο εκπαιδεύσεως και αποκαταστάσεως Τυφλών Καλλιθέας (Κ.Ε.Α.Τ.) και το βιβλιοπωλείο IANOS ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου «Φένια, η αγαπημένη των ήχων», σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά, το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βύρωνα, ο συγγραφέας κ. Μάνος Κοντολέων, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές με και χωρίς αναπηρία.

Η συγγραφέας μαζί με εμψυχωτές  δραματοποίησαν την ιστορία του βιβλίου και μέσα από παιχνίδια με τις αισθήσεις, βοήθησε τους παρευρισκόμενους να ανακαλύψουν πως θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε μόνο ήχους, μυρωδιές και αγγίγματα! Η Φένια με το φωτεινό χαμόγελο και τη ζωντάνια της, ήταν εκεί για να διατρανώσει μέσα από την επαφή της με το κοινό και τη βιωματική της παρουσίαση, την ομορφιά της διαφορετικότητας.
Στο πιάνο συγκίνησαν με το παίξιμό τους ο μαθητής του ΚΕΑΤ  Αλέξανδρος Καπελιάν και ο συνθέτης Γιάννης Μυγδάνης  με το τραγούδι της ιστορίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η διοικήτρια του Κ.Ε.Α.Τ. κ. Παναγιώτα Λεωτσάκου, η οποία τόνισε την ευεργετική προσφορά της ομάδας των ανώνυμων εθελοντών του ΚΕΑΤ, χάρη στην οποία το βιβλίο με την ιστορία της Φένιας μεταγράφηκε και σε γραφή Braille για τυφλούς και εικονογραφήθηκε ανάγλυφα για να διασκεδάζει όλα τα μικρά παιδιά, με και χωρίς πρόβλημα όρασης.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στην ιστορία της Φένιας, στα μάτια και στα δάκτυλα εκατοντάδων παιδιών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου