meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΖΙΡΙΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ THISISRADIO.GR ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!


Μετά από μια ξαφνική ίωση που την κράτησε μακρυά μας την περασμένη εβδομάδα, η αγαπημένη μας συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα ανάρρωσε και επιστρέφει ραδιοφωνικά κοντά μας αυτή την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 17:00-19:00 στοwww.thisisradio.gr!
             
Εκατοντάδες ήταν οι ακροατές που συντονίστηκαν στο www.thisisradio.gr για να ακούσουν την πρώτη εκπομπή της Μαρίας Τζιρίτα με θέμα την Αγάπη, αλλά και να κερδίσουν πολλά δώρα!

Η συγγραφέας στις 22 Οκτωβρίου 2014, φιλοξένησε τηλεφωνικά τους φίλους και συναδέλφους της κυρίες Λένα Μαντά και Ρένα Ζαΐρη, καθώς και τον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα, οι οποίοι της ευχήθηκαν ολόψυχα καλή επιτυχία στο ραδιοφωνικό της ξεκίνημα και σχολίασαν μαζί της διάφορες απόψεις περί Αγάπης, καταθέτοντας παράλληλα και την προσωπική τους θέση για το θέμα!

Επίσης, η Μαρία Τζιρίτα φιλοξένησε ζωντανά στο στούντιο του Thisisradio και πήρε μια άκρως ανθρώπινη και συγκινητική συνέντευξη από τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, παλιό της φίλο και γνώριμο των αναγνωστών της από το βιβλίο «Μάτια Μου»!

Αυτή την Τετάρτη, 5-7 το απόγευμα, συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και ακούστε ζωντανά τη δεύτερη εκπομπή της Μαρίας Τζιρίτα με θέμα τον Έρωτα και καλεσμένο της το συγγραφέα κ. Θάνο Κονδύλη, ο οποίος θα μιλήσει για το βιβλίο του «Μια ζωή, ένα φιλί» ενώ θα κληρωθούν δύο αντίτυπα του βιβλίου σε τυχερούς ακροατές, προσφορά των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης, η Μαρία Τζιρίτα θα διεξάγει έναν ακόμη πρωτότυπο διαγωνισμό στην επόμενη εκπομπή της! Θα αναγνώσει ένα απόσπασμα από κάποιο βιβλίο της και θα πρέπει οι ακροατές να θυμηθούν από πιο βιβλίο αυτό προέρχεται! Ένας τυχερός ακροατής θα κερδίσει το τελευταίο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα «Κλεισμένη Πύλη Παραδείσου» (Εκδόσεις Ψυχογιός)!

Τετάρτη 5-7 το απόγευμα ακούμε ζωντανά τη Μαρία Τζιρίτα στο www.thisisradio.gr και συνομιλούμε μαζί της μέσω του chat του σταθμού για τον Έρωτα!


ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ THISISRADIO.GR!

Βασικός καλεσμένος των Θοδωρή Σαρτζετάκη και Βαγγέλη Αυγουλά αυτή τη Δεύτερα στο ραδιοφωνικό «Αρχίζει Το Ματς», θα είναι ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ένωση Ιλίου» κ. Γεώργιος Λιόσης.

Αυτή τη Δευτέρα 20:00-22:00 ζωντανά στο www.thisisradio.gr, ο κ. Λιόσης μας μιλά για την ιστορία και τις προοπτικές της ομάδας, για το κοινωνικό της έργο, για τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται στα ανδρικά και γυναικεία τμήματα των διαφόρων αθλημάτων της, ενώ θα σχολιάσει μαζί με τους παρουσιαστές τη διεθνή και εγχώρια αθλητική επικαιρότητα!

Παράλληλα στο στούντιο ζωντανά θα είναι ο προπονητής της πρώτης ανδρικής ομάδας basket κ. Τάκης Πανούλιας, αλλά και ο αρχηγός της βασικής ομάδας κ. Οδυσσέας Μπέλας.

Τηλεφωνικά θα μας μιλήσουν για την ομάδα τους και αθλήτριες της Ένωσης Ιλίου, ενώ ο καλαθοσφαιριστής της Α2 κ. Γιάννης Ροδοστόγλου, μας μιλά ζωντανά για την ομάδα από όπου ξεκίνησε!

Αυτή τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, 20:00-22:00 η Ένωση Ιλίου παίζει μπάλα live στο www.thisisradio.gr! Συντονιστείτε!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Με 133.400€ επιχορηγεί φέτος ο Δήμος Ιλίου τους Πολιτιστικούς, Εθνικοτοπικούς, Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία της πόλης,στηρίζοντας για άλλη μια χρονιά έμπρακτα την προσπάθειά τους, προκειμένου να διατηρήσουν άσβεστη τη φλόγα του αθλητισμού και του πολιτισμού στο Ίλιον.

Ο Δήμος Ιλίου στέκεται πάντοτε αρωγός στο σημαντικό και αξιόλογο έργο των Συλλόγων και των Σωματείων της πόλης, ενισχύοντας κάθε χρόνο τη δράση τους, πιστεύοντας πως μόνο με συνεργασία και ενότητα μπορεί να θεμελιωθεί ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός ως τρόπος ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των χρηματικών επιχορηγήσεων, ο Δήμος Ιλίου παρέχει στα σωματεία και τους κατοίκους του τη δυνατότητα χρήσης πολλών άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων συνάθροισης για διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, των οποίων -χώρων- τις λειτουργικές δαπάνες καλύπτει με ιδίους πόρους από το αποθεματικό του!ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ WWW.THISISRADIO.GR


Το πρώτο ραδιοφωνικό ταξίδι του πλοίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 25 Οκτωβρίου, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στοwww.thisisradio.gr.

Οι Πορφύριος Νταλιάνης, Μπάμπης Καρπούζος  και Βαγγέλης Αυγουλάς, έκαναν με τον Σεβασμιότατο μια εφ όλης της ύλης συζήτηση επί δύο ώρες, με τους ακροατές να αγκαλιάζουν πρωτοφανώς την εκπομπή, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που ακόμη βίωνε όλη η Δυτική Αττική.

Αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσαρός συζητά στην εκπομπή ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ (12:00-2:00 μμ) με τον υπεύθυνο του προγράμματος ΡΟΜΑ της Μητρόπολης Ιλίου κ. Δ. Ανυφαντάκη, ζωντανά στο www.thisisradio.gr, για την εκπόνηση ενός προγράμματος που ήταν πρωτοβουλία και επιθυμία του Σεβασμιότατου Ποιμεναρχεί μας κ.κ. Αθηναγόρου, διεξήχθη από τον Ιανουάριο μέχρι και τα τέλη Μάιου 2014 και είχε απώτερο στόχο του να συμβάλει στη μείωση της σχολικής διαρροής, στον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας και προβληματικών συμπεριφορών εντός της οικογένειας ΡΟΜΑ.

Σε αυτό συμμετείχαν 25 παιδιά και γονείς από 21 οικογένειες Ελλήνων Τσιγγάνων.
Το πρόγραμμα αυτό βραβεύτηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και γίνονται προσπάθειες να συνεχιστεί και την καινούργια σχολική περίοδο 2014-15.


Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, 12:00-14:00 συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και όσοι θέλετε συμμετέχετε στην εκπομπή μέσω του chat του σταθμού.

Μπορείτε να ακούτε το σταθμό κατεβάζοντας δωρεάν τη σχετική εφαρμογή για το smart phone σας.Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ Β: ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Μηνιγγίτιδα Β: Χωρίς κάλυψη από τα ταμεία το μοναδικό εμβόλιο

Παρότι πρόκειται για το μοναδικό παγκοσμίως που παρέχει προστασία από την οροομάδα Β του μηνιγγιτιδόκοκκου και ενδείκνυται για όλες τις ηλικιακές ομάδες, μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί η κάλυψή του από τα ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας. Ένα στα 10 παιδιά που προσβάλλονται από μηνιγγίτιδα πεθαίνει, ενώ όσα επιβιώνουν αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα αναπηρίας.

Της Νικολέττας Μπούκα, nikolettabouka@yahoo.gr.

Παρότι πρόκειται για το μοναδικό παγκοσμίως που παρέχει προστασία από την οροομάδα Β του μηνιγγιτιδόκοκκου και ενδείκνυται για όλες τις ηλικιακές ομάδες, μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί η κάλυψή του από τα ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας.

Το κόστος του εμβολίου είναι υψηλό -εν καιρώ κρίσης- καθώς ανέρχεται σε 115,75 ευρώ (μία δόση) και συνήθως απαιτούνται περισσότερες της μίας δόσεις. Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός των βρεφών περιλαμβάνει τέσσερις δόσεις (2ο, 4ο, 6ο και 12ο μήνα ζωής), ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι, καθώς και οι ενήλικες μπορούν να το κάνουν σε δύο δόσεις. Συνεπώς, σε μία οικογένεια με δύο παιδιά ηλικίας 4 και 7 ετών, ο γονιός θα χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του περίπου 460 ευρώ, ποσό το οποίο οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαθέσουν.

 Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το εμβόλιο κυκλοφόρησε στα ελληνικά φαρμακεία τον Μάρτιο του 2014, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Το “αγκάθι” ήταν ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν είχε συνεδριάσει επί ενάμιση χρόνο, καθώς είχε λήξει η θητεία της. Τελικά, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε μόλις την περασμένη βδομάδα και όλοι είναι σε αναμονή για τον αν τελικά θα εισηγηθεί την κάλυψη του συγκεκριμένου εμβολίου από τα ταμεία. Βέβαια, η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και το πράσινο φως για την κάλυψη του εμβολίου θα πρέπει να δοθεί από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

“Το εμβόλιο κατά της οροομάδας Β του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι ασφαλές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν καλύπτεται από τα ταμεία και το κόστος είναι υψηλό για τους γονείς, ειδικά όταν οι δόσεις που πρέπει να γίνουν είναι παραπάνω από μία. Το κόστος όλων των εμβολίων για διάφορες ασθένειες γίνονται στην παιδική ηλικία ανέρχεται σε 900 ευρώ για τα αγόρια και σε 1.300 για τα κορίτσια. Συνεπώς, η κάλυψη και του καινούργιου εμβολίου συμφέρει και οικονομικά την πολιτεία, εκτός του ότι θωρακίζει τα παιδιά ενάντια σε μία νόσο με θνητότητα που κυμαίνεται από 10%-15%”, εξηγεί στη “Μ” ο καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, Εμμανουήλ Ροηλίδης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ένα στα 10 παιδιά που προσβάλλονται από μηνιγγίτιδα πεθαίνει, ενώ όσα επιβιώνουν αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα αναπηρίας.

Τα οφέλη.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα διαθέσιμα εμβόλια προσφέρουν προστασία από τις οροομάδες A, S, W-135 και Y του μηνιγγιτιδόκοκκου, ενώ η οροομάδα Β παρέμενε ακάλυπτη μέχρι που κυκλοφόρησε το νέο εμβόλιο, το οποίο είναι αποτέλεσμα 20ετούς πρωτοποριακής έρευνας με τη χρήση της βραβευμένης τεχνολογίας “Reverse Vaccinology”. Αναπτύχθηκε χάρη σε μια καινοτόμο επιστημονική προσέγγιση, η οποία περιλάμβανε την αποκωδικοποίηση της γενετικής σύστασης του MenB (οροομάδα Β). Από τον Ιανουάριο του 2013 πήρε έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη κυκλοφορεί σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία.

Μάλιστα, η Επιτροπή Ανοσοποίησης και Εμβολιασμού (JCVI) της Μ. Βρετανίας, στις 21 Μαρτίου 2014 ανακοίνωσε τη σύστασή της να ενσωματωθεί άμεσα το Bexsero στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού (από 2 μηνών) της χώρας με 100% αποζημίωση.

Το εμβόλιο έχει καλό προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, όπως προκύπτει και από τις 14 κλινικές μελέτες που έχουν γίνει σε δείγμα 7.812 βρεφών, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Βόρεια και Νότια Αμερική. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι από τη χορήγησή του αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 1,5 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι και τα μέλη των οικογενειών τους, λόγω της λεγόμενης ‘ανοσίας της αγέλης’.

Τα κρούσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2013 τα κρούσματα της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου αυξήθηκαν σε 68 από τα 61 που ήταν το 2012, εκ των οποίων τα πέντε θανατηφόρα (αύξηση 11,5%). Τα τελευταία χρόνια (1993 - 2013) για το 85% των κρουσμάτων ευθύνεται η οροομάδα Β.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος, γνωστή ως βακτηριακή μηνιγγίτιδα, είναι μια απειλητική για τη ζωή του ανθρώπου λοίμωξη, που προσβάλλει υγιή άτομα, χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Προκαλείται από το βακτήριο Neisseria meningitidis, εξελίσσεται ταχύτατα και μπορεί να προκαλεί τον θάνατο ακόμα και εντός 24-48 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα δέκα άτομα που προσβάλλεται από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο καταλήγει παρά τη θεραπεία και ένα στα πέντε που επιβιώνει, έχει σοβαρές αναπηρίες (εγκεφαλική βλάβη, απώλεια ακοής, ακρωτηριασμό άκρων, μαθησιακές δυσκολίες κ.α.).

Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»


ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"!


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» και του σνακ μπαρ Buenos Dias την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, για την στήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»!

Χωρίς οι τιμές στο συγκεκριμένο μαγαζί να έχουν ανέβει καθόλου, με κάθε αγορά αυτομάτως το 15% αυτής πήγαινε υπέρ του Χαμόγελου Του Παιδιού, ενώ οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Αντώνης Ασβεστάς και Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο διαχειριστής του «Με Άλλα Μάτια» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, αύξησαν το τελικό ποσό υπέρ του Οργανισμού.

Επίσης, οι προσερχόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εισφέρουν το ποσό της αρεσκείας τους στο γνωστό κουμπαρά του Χαμόγελου Του Παιδιού που βρέθηκε στο μαγαζί εκείνη την ημέρα γι’αυτό το σκοπό!


Οι πολίτες του Ιλίου φημίζονται άλλωστε για την ευαισθησία τους, ενώ επί Αντιδημαρχίας του κ. Αυγουλά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, εντατικοποιήθηκε, θωρακίστηκε θεσμικά και εδραιώθηκε, η σταθερή συνεργασία του Δήμου Ιλίου με «το Χαμόγελο Του Παιδιού» προς όφελος όλων των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και των παιδιών τους!


Ο Δήμος Ιλίου, έχοντας υπόψη τον  διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εντολών της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών προς την Κοινωνική υπηρεσία για τη διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης ανηλίκων, το σημαντικό αριθμό αιτημάτων εκπαιδευτικών και γονέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς, παραμέλησης,  κακοποίησης ανηλίκων,  και στα πλαίσια της ενίσχυσης του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών προστασίας και μέριμνας, έχει από τα τέλη του  2010 προβεί στη συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό  ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ για τη λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών και των Οικογενειών τους, στην περιοχή της Παλατιανής.

Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή  ολοκληρωμένων υπηρεσιών φροντίδας προς τα παιδιά και η στήριξή αυτών και των οικογενειών τους  τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η Μονάδα στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και έχει στη διάθεσή της την τηλεφωνική γραμμή άμεσης κλήσης 1056.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 
Διεύθυνση: Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού (Παλατιανή)
Τηλέφωνο: 2105781060                               
E-Mail: ilion@hamogelo.gr 

Δίπλα σε αυτή την κοινωνική προσπάθεια του Βαγγέλη Αυγουλά βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Ο Τ.Αντιδήμαρχος Ιλίου Γιώργος Λιόσης.

-Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη» στο Ίλιον και Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης Κώστας Κάβουρας.


-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου Γιώργος Φραγκάκης και Γιάννης Βέργος.


-Ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής.-Ο ιδιοκτήτης του διαδικτυακού ραδιοφώνου www.thisisradio.gr Μπάμπης Καρπούζος.


-Ο εκπαιδευτικός και Τ. Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου Γιάννης Γκιώνης.

-Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου για θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Αποστολόπουλος.


-Ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου Φάνης Μπότης.

-Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του thisisradio.gr Θοδωρής Σαρτζετάκης και Κατερίνα Κούλελη.

-Πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου Ιλίου, ιδίως παλιοί συνεργάτες του Βαγγέλη Αυγουλά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

-Η εθελόντρια, εκπρόσωπος του Οργανισμού στην εκδήλωση Μπέττυ Γαραντζιώτη.

-Πολλοί προσωπικοί στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Αυγουλά από τον κοινωνικό στίβο.Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε πως στην κοινωνική συμπόρευση του Βαγγέλη Αυγουλά με το «Χαμόγελο Του Παιδιού» ανήκουν μεταξύ άλλων, η πρότυπη συνεργασία για τη διανομή πλήρους πακέτου σχολικών ειδών σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Δυτικής Αθήνας τα έτη 2011-2014, καθώς και η από κοινού έναρξη της Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης στο Ίλιον από το Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο και τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλο στις 20/02/2012!

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Δείτε περισσότερα για τις διεθνείς και εγχώριες δράσεις του οργανισμού στο


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ


Μια νέα, 'έξυπνη' αναπηρική καρέκλα, ονόματι Connected Wheelchair, που συνδέεται με το διαδίκτυο και καταγράφει τις σωματικές λειτουργίες του χρήστη της, δημιούργησε ο δευτεροετής φοιτητής ρομποτικής Tim Balz, κατά τη διάρκεια της πρακτικής του εξάσκησης στην εταιρεία Intel.

Ο 20χρονος Balz, που έχει ιδρύσει από το 2011 μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιδιορθώνει αμαξίδια, ήταν ο ιδανικός team leader που επιλέχθηκε από την Intel για να ολοκληρώσει το project της διασυνδεδεμένης αναπηρικής καρέκλας, Connected Wheelchair.Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και επιτεύγματα της Intel, ο Balz, κατάφερε να δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη, μέσω βιομετρικών αισθητήρων, που μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τους επιβλέποντες ιατρούς του, αλλά και να ειδοποιεί τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που εντοπίσει ότι κινδυνεύει η ζωή του ασθενή. Παράλληλα, η "έξυπνη" καρέκλα διαθέτει σύστημα εντοπισμού προσβασιμότητας που ειδοποιεί το χρήστη σε περίπτωση που ο δρόμος είναι δύσβατος για το αμαξίδιο, βελτιώνοντας έτσι, την καθημερινότητά του.

Μάλιστα, το project της "έξυπνης", διασυνδεδεμένης αναπηρικής καρέκλας, προσέλκυσε τo ενδιαφέρον του διάσημου αστροφυσικού Dr. Stephen Hawking, ο οποίος με μήνυμά του, εξήρε την προσπάθεια της ομάδας που ηγήθηκε ο Tim Balz.


Και δείτε το μήνυμα του Dr. Steven Hawking προς την ομάδα που κατασκεύασε την Connected Wheelchair:

http://www.youtube.com/watch?v=kZ1LO_O6r4k

Πηγή: http://m.lifo.gr/now/digital-life/53264

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ "ΦΑΕΘΩΝ"


Παμψηφεί εξελέγη νέος Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων» ο Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας το Δήμο Ιλίου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου!

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Φαέθων" λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 στο Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού και τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος έχει την επιστημονική του εποπτεία και το χρηματοδοτεί κατά 50%. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου συμμετέχει και αιρετός εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συμμετέχει επίσης οικονομικά στις διάφορες δράσεις ετησίως, ενώ μέλη του Κέντρου είναι διάφοροι πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι, καθώς και οι Ενώσεις Γονέων Ιλίου και Πετρούπολης.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε όλους τους δημότες των τοπικών κοινωνιών, από εξειδικευμένους επιστήμονες (Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους κλπ.).

Το Κέντρο μέσω ημερίδων και βιωματικών ομάδων συμβουλευτικής, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας σε θέματα πρόληψης, στη συναισθηματική και ψυχολογική ωρίμανση του ατόμου και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, καθώς και στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους μαθητές και το σχολικό περιβάλλον.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου με τριετή θητεία είναι η εξής:
1.      Αυγουλάς Ευάγγελος – Πρόεδρος (εκπρόσωπος Δήμου Ιλίου)
2.      Δανάκος Χριστόφορος – Γραμματέας (εκπρόσωπος Περιφέρειας Αττικής)
3.      Παντελιάς Νικόλαος – Αντιπρόεδρος (εκπρόσωπος Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού)
4.      Κοτσαμπάς Θεοφάνης – μέλος (εκπρόσωπος Δήμου Πετρούπολης)
5.      Φραγκάκης Γεώργιος – μέλος (εκπρόσωπος Ένωσης Κρητών Ιλίου)
6.      Δεδεμάδη Αναστασία – μέλος (εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης)
7.      Φίλιου Ελένη – Ταμίας (εκπρόσωπος των στελεχών του Κ.Π. ΦΑΕΘΩΝ)

Στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου στις 21/10/2014, εκτενής ήταν η αναφορά όλων των μελών στην πολύτιμη για το έργο του Κέντρου 9ετή θητεία ως Προέδρου του κ. Ιωάννη Γκιόνη, εκπαιδευτικού και Δημοτικού Συμβούλου στο Ίλιον!

Ο κ. Αυγουλάς αναλαμβάνει την προεδρία του Κέντρου σε μια πανελλαδικά δύσκολη στιγμή, αφού υπάρχουν πολλά νομικά και οικονομικά μέτωπα ανοιχτά μεταξύ των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και των ίδιων των Κέντρων αφ’ ενός, και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών και του Υπουργείου Υγείας αφ’ ετέρου.

Όπως μας ενημερώνει η δημοσιογράφος κα Ιωάννα Μάνδρου, "Για παράτυπη οικονομική διαχείριση, από την οποία υπήρξε ζημία του ελληνικού δημοσίου, διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Mελπομένη Μαλλιώρη, όπως και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού επί της θητείας της, Δημήτρης Πλατανιάς.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο που διενήργησε και τη σχετική έρευνα με εντολή της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, πράγματι, ότι πόσο 5,5 εκατ. ευρώ από το σύνολο 37 εκατ. ευρώ τακτικής επιχορήγησης που δίδει στον ΟΚΑΝΑ το υπουργείο Υγείας, δόθηκαν, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, για εσωτερικό δανεισμό στον Οργανισμό, για κάλυψη, δηλαδή, μαύρης τρύπας που είχε στα οικονομικά του".

Ο κ. Αυγουλάς επεδίωξε ήδη άτυπη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Μιχάλη Κατρίνη, ενώ μετά από εκτενή του συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους του Κέντρο Πρόληψης «Φαέθων» δήλωσε: «Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και να αποδώσει ως τέλος τις ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, ανεξαρτήτως χαρτοφυλακίου και ιδιότητας. Πρέπει να επιστραφούν τα χρωστούμενα χρήματα άμεσα στα Κέντρα μας πανελλαδικά και στους εργαζομένους τους. Επίσης, ελπίζω η ευαισθητοποιημένη Υφυπουργός κα Παπακώστα, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, να λύσει σαφώς και οριστικά το θέμα ενδεχόμενης καταβολής αναδρομικών από τους εργαζομένους στον ΟΚΑΝΑ εξ αιτίας του ενιαίου μισθολογίου, γιατί η απειλή είναι νομικά ορατή, αλλά δε μπορεί οι αδύναμοι κρίκοι να πληρώνουν μια ζωή τα σπασμένα σε αυτή τη χώρα».

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αγ Νικολάου 21 & Εφύρας, 131 22 Ίλιον
Τηλέφωνο: 210 2690 011 Fax: 210 2693 337
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 8.30 π.μ.-2.30 μ.μ. και Δευτέρα & Τετάρτη 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.  Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΖΙΡΙΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ THISISRADIO.GR ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!


Εκατοντάδες ήταν οι ακροατές που συντονίστηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο www.thisisradio.gr για να ακούσουν την πρώτη εκπομπή της Μαρίας Τζιρίτα με θέμα την Αγάπη, αλλά και να κερδίσουν πολλά δώρα!

Η συγγραφέας φιλοξένησε τηλεφωνικά τους φίλους και συναδέλφους της κυρίες Λένα Μαντά και Ρένα Ζαΐρη, καθώς και τον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα, οι οποίοι της ευχήθηκαν ολόψυχα καλή επιτυχία στο ραδιοφωνικό της ξεκίνημα και σχολίασαν μαζί της διάφορες απόψεις περί Αγάπης, καταθέτοντας παράλληλα και την προσωπική τους θέση για το θέμα!

Επίσης, η Μαρία Τζιρίτα φιλοξένησε ζωντανά στο στούντιο του Thisisradio και πήρε μια άκρως ανθρώπινη και συγκινητική συνέντευξη από τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, παλιό της φίλο και γνώριμο των αναγνωστών της από το βιβλίο «Μάτια Μου»!

Αυτή την Τετάρτη, 5-7 το απόγευμα, συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και ακούστε ζωντανά τη δεύτερη εκπομπή της Μαρίας Τζιρίτα με θέμα τον Έρωτα και καλεσμένο της το συγγραφέα κ. Θάνο Κονδύλη, ο οποίος θα μιλήσει για το βιβλίο του «Μια ζωή, ένα φιλί» ενώ θα κληρωθούν δύο αντίτυπα του βιβλίου σε τυχερούς ακροατές, προσφορά των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης, η Μαρία Τζιρίτα θα διεξάγει έναν ακόμη πρωτότυπο διαγωνισμό στην επόμενη εκπομπή της! Θα αναγνώσει ένα απόσπασμα από κάποιο βιβλίο της και θα πρέπει οι ακροατές να θυμηθούν από πιο βιβλίο αυτό προέρχεται! Ένας τυχερός ακροατής θα κερδίσει το τελευταίο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα «Κλεισμένη Πύλη Παραδείσου» (Εκδόσεις Ψυχογιός)!

Τετάρτη 5-7 το απόγευμα ακούμε ζωντανά τη Μαρία Τζιρίτα στο www.thisisradio.gr και συνομιλούμε μαζί της μέσω του chat του σταθμού για τον Έρωτα!


ΙΛΙΟΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ 29ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"


Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι πίνοντας ένα καφέ, απολαμβάνοντας ένα σνακ ή ένα χυμό, σε χαμηλές τιμές καθημερινότητας και φιλικές προς τους καταναλωτές, θα μπορείτε παράλληλα να στηρίξετε και το γνωστό Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»;;;

Και όμως! Αυτό θα γίνεται την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στο Ίλιον!
            
Το αναψυκτήριο σνακ μπαρ Buenos Dias (Μενελάου 77 έναντι Δημαρχείου Ιλίου), σε συνεργασία με το κοινωνικοπολιτικό blog«Με Άλλα Μάτια», θα προσφέρουν το 15% του συνολικού τζίρου του μαγαζιού της ημέρας εκείνης στο Χαμόγελο του Παιδιού, χάρη στη δική σας στήριξη και αγάπη!

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.

Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Τετάρτη 29 Οκτώβρη από τις 7 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, με κάθε αγορά σας από το αναψυκτήριο σνακ μπαρ Buenos Dias(Μενελάου 77 έναντι Δημαρχείου Ιλίου), στηρίξτε το Χαμόγελο του Παιδιού, δίνοντας ζωή σε εκατοντάδες παιδιά πανελλαδικά, μοιράζοντας χαμόγελα και ελπίδα σε πρόσωπα και ψυχές που δε φταίνε σε τίποτα…

Δείτε περισσότερα για τις εγχώριες και διεθνείς δράσεις του οργανισμού στο