meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Αυστραλία: Μεγάλη διάκριση για Έλληνα καθηγητή
    
Κορυφαία διάκριση έλαβε ένας Έλληνας επιστήμονας, που ανακάλυψε ένα γενετικό τεστ το οποίο μπορεί να προβλέπει εάν ένα παιδί διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να είναι αυτιστικό. Πρόκειται για τον καθηγητή νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Σταν Σκαφίδα, ο οποίος ψηφίστηκε από την εφημερίδα «The Age» ως μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας που «θα γράψουν ιστορία στα χρόνια που έρχονται».


Προσωπικότητα της χρονιάς ο καθηγητής νανοτεχνολογίας Σταν Σκαφίδας

Κορυφαία διάκριση έλαβε ένας Έλληνας επιστήμονας, που ανακάλυψε ένα γενετικό τεστ το οποίο μπορεί να προβλέπει εάν ένα παιδί διατρέχεΙ αυξημένο κίνδυνο να είναι αυτιστικό. Πρόκειται για τον καθηγητή νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Σταν Σκαφίδα, ο οποίος ψηφίστηκε από την εφημερίδα «The Age» ως μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστραλίας που «θα γράψουν ιστορία στα χρόνια που έρχονται». Το γενετικό τεστ του καθηγητή Σκαφίδα θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρόνια και θα προβλέπει με ακρίβεια 70% εάν ένα παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να είναι αυτιστικό, επιτρέποντας έτσι την έγκαιρη παρέμβαση της επιστήμης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Molecular Psychiatry». Σημειώνεται ότι ο Σταν (Ευστράτιος) Σκαφίδας είναι σήμερα επικεφαλής της έρευνας στο NICTA (εθνικό ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας) και κατέχει βραβεία αριστείας σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας. Ο Σταν Σκαφίδας είναι, επίσης, ο συνεφευρέτης του AFH, ενός κρίσιμου συστατικού της τεχνολογίας συνύπαρξης Bluetooth. Μέχρι σήμερα, η AFH τεχνολογία έχει ενσωματωθεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Bluetooth και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Ο ίδιος λέει ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος του είναι η παροχή βιονικής όρασης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

 Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

ΕΛΕΠΑΠ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

ΕΛΕΠΑΠ: Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρια. 

Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες παρουσίασε η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων) την προηγούμενη εβδομάδα οι οποίες αφορούν στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες προσφέρουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης πολιτών και συνεργαζόμενων προνοιακών φορέων, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υπηρεσίες αποκατάστασης, για παιδιά και οικογένειες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές και υπηρεσίες που ανέπτυξε η ΕΛΕΠΑΠ είναι:

 • Διαδικτυακή Πύλη, η οποία προσφέρει ενημερωτικό και επιστημονικό περιεχόμενο σχετικά με θέματα κινητικής αναπηρίας και αναπτυξιακών δυσκολιών, ενώ παράλληλα επιτρέπει την παροχή μιας σειράς προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών (υποβολή αιτημάτων στο εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ, συμμετοχή σε προγράμματα τηλε-εκπαίδευσης, συμμετοχή σε ηλεκτρονικό forum κ.λπ.)
 • Πρότυπο Τηλεματικό Κέντρο, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν 24 ώρες την ημέρα / 7 μέρες την εβδομάδα να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε επιστημονικό και ενημερωτικο περιεχόμενο, καθώς και την δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και αιτημάτων μέσω τηλεφώνου. 
 • Ηλεκτρονικά συστήματα Τηλε-εκπαίδευσης τα οποία σταδιακά θα επιτρέψουν την παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και τηλε-αποκατάστασης.
 •  Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής, αξιολόγησης και εκτίμησης της εξέλιξης των προγραμμάτων αποκατάστασης, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που υλοποιεί η ΕΛΕΠΑΠ

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, καλωσορίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο και τους φίλους της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και πλήθος κοινού και δημοσιογράφων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑΠ, πραγματοποίησε μία σύντομη αναδρομή στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ από το 1937 μέχρι και σήμερα, εστιάζοντας στις υπηρεσίες αποκατάστασης που έχει προφέρει η ΕΛΕΠΑΠ στα 75 χρόνια δράσης της, σε χιλιάδες παιδιά.

Η Δρ.Χρισταλένα Κατάμμη, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ και συντονίστρια του έργου, παρουσίασε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, την επίδειξη των οποίων έκανε ο Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, μέλος της αναδόχου Ένωσης Εταιριών SYSTEMA-MENTORING-MAGNUM OPUS.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ, υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών και Τεχνολογικών Υποδομών και Υπηρεσιών Τηλεματικής και Τηλεδιάσκεψης για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των προγραμμάτων αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

 Πηγή: http://www.kerdos.gr/


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΧΡΥΣΑ 'ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ' ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Το μεγάλο φαγοπότι των τοπικών αρχόντων
Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής».

Ηδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.
 
Τεκμηριωμένες υποθέσεις.
Την ίδια ώρα οι έλεγχοι των «πόθεν έσχες» δείχνουν περιπτώσεις «απότομης διόγκωσης» της περιουσιακής κατάστασης που δεν συνάδει με τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων και παραπέμπουν σε κρυφές πηγές χρήματος.

Πηγή του ΣΔΟΕ σημείωνε ότι τεκμηριωμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων. Στον κατάλογο των ελεγχόμενων, που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα, υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές, και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προχωρούν και σε άρση του τραπεζικού απορρήτου για συγγενικά πρόσωπα στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους από τις αρμόδιες αρχές «μεταφέρουν» τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία σε άλλα πρόσωπα που είναι υπεράνω υποψίας και που ψευδώς εμφανίζονται ως κάτοχοι ή δικαιούχοι του πλούτου.
Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες, και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Παράλληλα, όπως έλεγε αρμόδιος παράγοντας, υπάρχουν βάσιμες υποψίες για υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών από τα ταμεία ή ιδιοποίηση δημοτικών φόρων και τελών. Επίσης, στον χορό του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής συμμετείχαν δημοτικές επιχειρήσεις μέσω εικονικών έργων και προγραμμάτων αλλά και εμπορίου πλασματικών φορολογικών στοιχείων με επιτήδειους προμηθευτές με στόχο την απόκρυψη εισοδήματος και τη μη καταβολή φόρων.

 
Αλληλοεξυπηρετούνται.
Στο κόλπο αιρετοί και υπάλληλοι που «αλληλοεξυπηρετούνταν» για ίδιο όφελος. Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.
Πηγή «μαύρου χρήματος» αποτελούν και οι παράνομες ή εικονικές μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, η υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία και η κακοδιαχείριση πόρων από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Οι ελεγκτές ξετυλίγουν το κουβάρι για να εντοπίσουν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος και παράνομου πλουτισμού με τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση και τον τρόπο διαβίωσης των ελεγχόμενων προσώπων καθώς και για την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών και με την αξιοποίηση δημόσιων ή ιδιωτικών εγγράφων και καταγγελιών πολιτών.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
kadonakos@pegasus.gr

 

 ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο 105 δήμαρχοι για σκάνδαλα - Πάρτι με απευθείας αναθέσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις-μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Η τακτική που ακολουθούσαν είναι να σπάνε ένα έργο μεγάλης αξίας σε τόσα κομμάτια έτσι ώστε λόγω της μικρότερης δαπάνης να παρακάμψουν το νόμο για την υποχρεωτική προκήρυξη διαγωνισμού. Ετσι προχωρούσαν σε απευθείας ανάθεση σε εργολάβους της επιλογής τους και έκαναν «χρυσές δουλειές».
 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Βλάικος Παναγιώτης - πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου, Περίσσης Σταμάτης - πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου, Τσιτσές Δημήτριος - πρώην Δήμαρχος Τεμπών, Καρυούδης Γεώργιος - Αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Κοντορίζος... - πρώην Δήμαρχος Πορταριάς, Κουντέλιας Ιωάννης - πρώην Αντιδήμαρχος Πορταριάς, Ταμήλος Μιχαήλ - πρώην Δήμαρχος Τρικάλων, Ζιώγκος Αθανάσιος - πρώην Δήμαρχος, Καραλαριώτου Ειρήνη - Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Μπαρτζώκης Γ. - Δημοτικός Σύμβου- λος, Βούλγαρης Αλ. - Δήμαρχος.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Σταυρόπουλος Στέργιος - πρώην Νομάρχης Ν. Ροδόπης, Αλεξανδρής Γεώργιος - πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Παπανικολάου Χρήστος - πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαπών, Αραμπατζής Αθανάσιος - πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας, Κουτσογιάννης Χρήστος - πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαπών, Τσεπέλης Εμμανουήλ - πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί των: Χειμάρα Αθανάσιου - πρώην Νομάρχη, Καραβανά Δημήτριου - πρώην Δημάρχου, Τζιβελέκα Νικόλαου - πρώην Δημάρχου, Μπουραντά Αθανάσιου - Νομάρχη, Παπαδόπουλου Λεωνίδα - πρώην Αντιδημάρχου, Σκριμπόνη Κων/νου - πρώην Αντιδημάρχου.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εχουν ανοιχθεί οι λογαριασμοί των: Βρανό Δημ. - πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου Ν. Πιερίας, Αλεξανδρή Ιωαν. - Δημάρχου Περαίας Ν. Θεσσαλονίκης, Τάνου Γεώργιου - τέως Νομάρχη Ν. Πέλλας, Μακραντωνάκη Νικ. - πρώην Αντιδημάρχου, Ευαγγελίδη Λάζαρου - πρώην Δημάρχου Σκοτούσας Ν. Σερρών, Ιορδανίδη Θεόδωρου - πρώην Κοινοτάρχη Στίβου Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης, Τζίντζιου Ιωάννη - νυν Δημάρχου Σιθωνίας, τέως Αντινομάρχη Ν. Χαλκιδικής, Ράνου Ιωάννη - Αντιδημάρχου Καλλικράτειας Ν. Χαλκιδικής. Επίσης ελέγχονται οι: Τσαμασλή Γεωργ. - τέως Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Δανιηλίδης Συμεών - Δημάρχου Νεαπόλεως Συκεών Ν. Θεσσαλονίκης, Παπαδόπουλος Κων/νος - πρώην Νομάρχη Θεσ/νίκης, Λαφαζανίδης Ευστάθιος - πρώην Δημάρχου Κορδελιού Ν. Θεσσαλονίκης, Ασλανίδης Χαράλαμπος - πρώην Δημάρχου Βερτίσκου Ν. Θεσσαλονίκης, Καραμπάτζος Αναστάσιος - Δημάρχου Νάουσας, Τζόλλας Μιχαήλ - πρώην Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Παπαγιάννης Κων/νος - πρώην Δημάρχου, Καμπέρης Γεώργιος - πρώην Δημάρχου Μυγδονίας. Παπαστεργίου Γεωργ. - πρώην Νομάρχη Ν. Πιερίας, Χατζηαλέξης Ιωάννης - τέως Αντιδημάρχου Καλλικράτειας.
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Μαχειμάρης Γεώργιος - πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, Γάσπαρος Διονύσιος - πρώην Νομάρχης Ζακύνθου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ελέγχονται οι: Χατζηκομνηνός Αριστείδης - τέως Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παλαιολόγου Γεώργιος - τέως Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Βογιατζής Παύλος - τέως Νομάρχης, τέως Δήμαρχος, Ιωάννης Βατός - νυν Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης.

ATTIKH
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Αρκουδάρης Αριστείδης - πρώην Νομάρχης Δυτικής Αττικής, Χρυσός Αλέξανδρος του Παντελή - πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας, Μπουραιμής Δημήτριος του Σωτηρίου - Δήμαρχος Ανω Λιοσίων - Φυλής - Ζεφυρίου, Ξύδης Βασίλειος - Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Τζίτζιφας Δημήτριος - πρώην Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Γεωργίου Ευάγγελος - Δήμαρχος Σχηματαρίου, Λουίζος Ιορδάνης - Δήμαρχος Νέας Μάκρης, Δρίκος Γεώργιος - Δήμαρχος Μάνδρας, Γάσπαρος Διονύσιος - πρώην Νομάρχης, Καρακας Σωτήριος - πρώην Αντινομάρχης, Φιλίππου Πέτρος - Δήμαρχος Σαρωνίδας, Αδάμης Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος Σαρωνίδας, Φασούλας Παναγιώτης - πρώην Δήμαρχος, Πατούλης Γεώργιος - Δήμαρχος Αμαρουσίου, Αλούκος Αλέξανδρος - πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Τσιτσάνης Γεώργιος - πρώην Αντιδήμαρχος Αλίμου, Μαντζουράνης Κωνσταντίνος - πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Τσαμπαρλής Νικόλαος - πρώην Αντιδήμαρχος Αλίμου, Κοσμάς Γεώργιος του Μιλτιάδη - Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης, Μπούσουλας Ιωάννης - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα, Τσάβαρης Ιωάννης - Δήμαρχος Σαλαμίνας, Κόκκαλης Γεώργιος - Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας, Ρούσσος Αγγελος - πρώην Δήμαρχος Θήρας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Βέλου - με διαχειριστή τον τότε Δήμαρχο.!

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
KΡHTH
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Εχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κουράκη Ιωάννη - Δημάρχου Ηρακλείου, Μαστοράκη Εμμαν. - πρώην Δημάρχου Ιεράπετρας.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Χατζηδιάκος Φώτιος - Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Παπουρας Αλέξανδρος - πρώην Δήμαρχος Αρχάγγελου Ρόδου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των: Ταγαρά Νικόλαου - πρώην Νομάρχη, Αντωνοπούλου Βασιλικής - πρώην Νομαρχιακής Συμβούλου Ν. Μεσσηνίας, Λαουδιά Ιωάννη - Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Νικολάου Κωνσταντίνου - πρώην Δημάρχου Νέας Τίρυνθας, Χελιώτη Κωνσταντίνου - πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Ναυπλιέων, Τζιούμη Κωνσταντίνου - Δημοτικού Συμβούλου Δ. Τρίπολης.

ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Ελέγχονται οι: Ζάγαρης Σπ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Μαραθώνα, Γιαννόπουλος Γεωρ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Ρόδου, Γκεραλης Σαβ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Αναβύσσου, Σπυρίδων Σπ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Πόρου, καθώς επίσης και πρώην Περιφερειάρχης, Μπαρούτσας Γεώργιος - πρώην Δήμαρχος σε Δήμους του Ν. Αρκαδίας, Νικήτας Κακλαμάνης - πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί και ελέγχθηκε το «πόθεν έσχες» των: Βογιατζή Ιωάννη - Αντιδημάρχου Θερμαϊκού, Αλεξανδρή Ιωάννη - Δημάρχου Θερμαϊκού, Χατζηαλέξη Ιωάννη - Αντιδημάρχου Ν. Καλικράτειας, Παπαγιάννη Κων/νου - πρώην Δημάρχου Κασσάνδρας, Κουπτσίδη Δημοσθένη - Νομάρχη Γρεβενών.
ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοτικές φάμπρικες πλαστών τιμολογίων
Βιομηχανία εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές δημοτικών επιχειρήσεων με προμηθευτές εντόπισε το ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελίες πολιτών και εισαγγελικές παραγγελίες για εντοπισμό φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Οι έρευνες έχουν στραφεί και στην αναζήτηση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις.
ΑΤΤΙΚΗ
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Γιαννιτσών (ΔΕΥΑΓ), η Αναπτυξιακή Φλώρινας, η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ), η Αναπτυξιακή Γρεβενών, δημοτική επιχείρηση στον Δήμο Νεαπόλεως καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του ΣΔΟΕ, διερευνώνται οι ακόλουθες υποθέσεις:

ΚΡΗΤΗ
Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου. Εχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έχουν ήδη καταλογισθεί παραβάσεις σε προμηθεύτριες επιχειρήσεις για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και αναμένονται καταθέσεις αιρετών προσώπων.
Αναπτυξιακή Φλώρινας: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Φλώρινας σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού ενώ έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Τα στοιχεία βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από την υπηρεσία και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών. Γίνεται επεξεργασία των στοιχείων.
Αναπτυξιακή Δήμου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών.

Αναπτυξιακή Εταιρεία Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή ενός αιρετού προσώπου. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ερευνάται η εμπλοκή δύο αιρετών προσώπων και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Εχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε εμπλεκόμενες επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν παρασχεθεί φορολογικά στοιχεία για περαιτέρω έρευνα. Ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.
Δήμος Νεαπόλεως: Εχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε δημοτική επιχείρηση και έχουν καταλογισθεί φορολογικές παραβάσεις. Για εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται ένα αιρετό πρόσωπο.

Επίσης το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 έρευνα με βάση δελτία που απεστάλησαν από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ για εμπλοκή αιρετού προσώπου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών σχετικά με παράνομη ανάθεση έργου.
 
Πηγή: www.ethnos.gr

 

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2011

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
 
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013
 
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013
 
ΩΡΑ 8.30 μ.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
 
Καλούνται οι πολίτες του Δήμου Ιλίου καθώς και οι θεσμοθετημένοι εκπρόσωποι των Συλλογικών Φορέων της πόλης του Ιλίου (επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί φορείς) στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του έτους 2011 στο Δημαρχείο Ιλίου την Πέμπτη 24 Ιαουαρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ., η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου www.ilion.gr
 
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου
ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


Εθελοντές Αιγάλεω
Facebook: Εθελοντές Αιγάλεω
 
Διάθεση Αγροτικών Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες
 
 • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Αργολίδα
 • Πατάτες (μικρές) από την Αχαΐα 
 • Πατάτες (μεγάλες) από την Αχαΐα 
 • Ρύζι νυχάκι από την Ανθήλης Λαμίας
 • Ρύζι καστανό από την Ανθήλης Λαμίας
 • Ρύζι γλασσέ από την Ανθήλης Λαμίας
 • Ρύζι μποννέτ από την Ανθήλης Λαμίας
 • Πορτοκάλια (ναβαλίνες) από την Αργολίδα
 • Μανταρίνια (κλημεντίνες) από την Αργολίδα
 • Φασόλια (μέτρια) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων
 • Φακές (μέτριες) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων
 • Ρεβίθια (μέτρια) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων
 • Μέλι (ανθόμελο - κωνοφόρων βουνού) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων
 
20 Ιανουαρίου 2013
από 8:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.
στο χώρο πάρκινγκ του
Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας
 
Πληροφορίες για τιμές και παραγγελίες
στην ιστοσελίδα μας: www.ethelontes-egaleo.gr
ή στα τηλέφωνα: 210-5903518, 6971913112, 6944269359

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η Ελλάδα είναι πιο διεφθαρμένη από την Κολομβία.
Το ότι στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει διαφθορά σε διάφορα επίπεδα είναι γεγονός. Το ότι η Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια» (παράρτημα ομότιτλης διεθνούς οργάνωσης) πρόσφατα ενημέρωσε τον Κόσμο ολόκληρο, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης γεγονός. Αλλά γεγονός είναι και ότι η Μ.Κ.Ο. αυτή, χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό της πτωχής, πτωχότατης χώρας μας με τους πτωχούς, πτωχότατους, εξαπατημένους, αγνοημένους πολίτες με 300.000 ευρώ ετησίως. Αυτά είναι γνωστά. Τι δεν είναι γνωστό;
 
Ότι η οργάνωση αυτή που έχει «μοναδικό στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καθιέρωση χρηστής διοίκησης», που έχει Καταστατικό από το 1996, Κώδικες Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς των Μελών, Διοικητικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση, Εξελεγκτική Επιτροπή, Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή, μέλη, γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εξέχουσες προσωπικότητες που μετέχουν στις δραστηριότητές της, δεν έχει ούτε ερευνητική μεθοδολογία, ούτε τεχνογνωσία για να διεξάγάγει τις έρυνές της και τις αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες.
 
Σαν κι αυτές που κάνουν πολιτικές δημοσκοπήσεις, έρευνες αγοράς ή έρευνες τηλεθέασης. Και τα αποτελέσματα αυτών των «καρα-τσεκαρισμένων ερευνών» τα δημοσιοποιούν. Λες και...προκαλούν τους «φίλους» μας να μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Μα ακόμα κι αν τα ευρήματα των πληρωμένων από το υστέρημα του Έλληνα ερευνών ήταν σωστά και επιστημονικά τεκμηριωμένα, έπρεπε να δοθούν στη Διεθνή Δημοσιότητα και όχι στην Ελληνική  Κυβέρνηση - που χρηματοδοτεί τη Μ.Κ.Ο. - μήπως και προλάβουμε να «σώσουμε» κάτι;
 
Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έρευνα, η Ελλάδα είναι πρώτη σε διαφθορά στην Ευρώπη. Πως κάνει τις έρευνές της και ποια είναι η μέθοδός της να εξάγει συμπεράσματα; Χρησιμοποιεί το «Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά (Corruption Perceptions Index)» που κατατάσσει τα κράτη του κόσμου σύμφωνα ''με το βαθμό στον οποίο η διαφθορά θεωρείται ότι υπάρχει μεταξύ των κρατικών αξιωματούχων και των πολιτικών''.
 
Προσέξατε; «Θεωρείται ότι υπάρχει». Όχι «αποδεικνύεται». Όχι «προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία». Όχι «συνάγεται λόγω των δεδομένων». Απλώς...«προκύπτει». Πώς; Μα...από την έρευνα των ιδιωτικών εταιρειών.
 
Πριν από λίγες εβδομάδες, η Εφημερίδα το «ΤΟ ΒΗΜΑ» ισχυρίστηκε ότι «τα τελευταία χρόνια η έρευνα ανετίθετο σε συγκεκριμένη εταιρία. Προσφάτως η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, προκειμένου να επιλέξει εταιρία προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίο προσήλθαν τέσσερις εταιρίες μεταξύ των οποίων και η μόνιμη ανάδοχος των τελευτών ετών». Και για να μην μπούμε πολύ στην καρδιά των καταγγελιών - που άλλωστε αμφισβητήθηκαν και διαψεύστηκαν από την οργάνωση - η εφημερίδα έθετε εν αμφιβόλω τα κριτήρια με τα οποία η οργάνωση ανέθετε τη διενέργεια των ερευνών στην ίδια εταιρία.
 
Στις 5 Δεκεμβρίου, η Διεθνής Διαφάνεια παρουσίασε έρευνα που χαρακτήριζε την Ελλάδα ως μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, στο ίδιο επίπεδο με την Κολομβία των καρτέλ της  κοκαΐνης. Χωρίς να μπαίνω στη διαδικασία της  «κόντρας» ανάμεσα στην εφημερίδα και την οργάνωση, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα μαθαίνοντας ότι η έρευνα είχε γίνει από μια «Ιδιωτική Εταιρεία Ερευνών» με τη διαδικασία των...ερωτήσεων σε πολίτες!
 
Η Μ.Κ.Ο. δηλαδή, δημοσιοποίησε διεθνώς - και μάλιστα με περισσή υπερηφάνεια - ένα μη επιστημονικό, αυθαίρετο, πρόχειρο συμπέρασμα που κατεξευτέλιζε την βαρέως πάσχουσα και νοσούσα Ελλάδα παρουσιάζοντάς την ως «Κολομβία της Ευρώπης».
 
Πως; Βασιζόμενη σε ευρήματα επιπέδου «έρευνας αγοράς» για το απορρυπαντικό που προτιμά η νοικοκυρά. Χωρίς επιστημονική διερεύνηση, χωρίς συμπεράσματα, χωρίς συγκριτικά ευρήματα, χωρίς εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, χωρίς προμελέτη, χωρίς ιστορικά παραδείγματα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς Πανεπιστημιακά τεκμηριωμένα στοιχεία, παίρνοντας απλώς τη γνώμη κάποιων «τυχαίων» πολιτών που δημιουργούσαν κάποιου είδους «δημοσκοπικά στοχευμένη ομάδα».
 
Η Διεθνής Διαφάνεια δε διερευνά το πρόβλημα. Απλώς καταγράφει τις εντυπώσεις, τις απόψεις, τις γνώμες των πολιτών κάθε χώρας. ΚΑι επί του προκειμένου, στη σημερινή δυστυχούσα Ελλάδα των χιλίων σκανδάλων και «σκανδάλων» (κατά το δοκούν) και των χιλίων ιδιοτελών συγκαλύψεων, της πολιτικής αστάθειας, της κομματικής αντιπαράθεσης, της απαξίωσης του Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, της ξαφνικής και μυστηριώδους για τον απλό πολίτη φτώχειας, των οριζόντιων περικοπών, της κοινωνικής αδικίας, της εκτελεστικής ανικανότητας, της διαβρωμένης Δημόσιας Διοίκησης, αντί να αρχίσει έστω μία σοβαρή, επιστημονική, ιστορικά αποδεικνυόμενη έρευνα για τις ευθύνες της κατάπτωσης, μετατρέψαμε τη λέξη «διαφθορά» σε τίτλο απορρυπαντικού και ρωτήσαμε τον κόσμο ποιο προτιμά.
 
Σε μια χώρα όπου οι ανάλογα καλοπληρωμένες έρευνες για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλοε για πρωθυπουργός, καταλήγουν στο πλειοψηφικό συμπέρασμα «Κανένας», η Διεθνής Διαφάνεια, για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, ρώτησε τους οργισμένους, πληγωμένους, φτωχοποιημένους, θυμωμένους, αδικημένους πολίτες αν υπάρχει διαφθορά.
 
Τα ευρήματα, έκαναν το γύρο του κόσμου. Η καταταλαιπωρημένη Ελλάδα των χιλίων προβλημάτων, αποδείχθηκε «μίασμα» και «μητέρα όλων των κακών». Ό, τι ακριβώς χρειαζόταν για να ληφθεί η απόφαση να βληθεί με βόμβες νετρονίου για να μη...μολύνει τους γείτονές της.
 
Και - όπως έγραφαν «ΤΑ ΝΕΑ» και συμφωνώ - «οι διαχειριστές του παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα έμπλεοι ενθουσιασμού για το κατόρθωμά τους μπορούν να δηλώσουν ότι δεν αρκούν οι χρηματοδοτικοί πόροι που τους προσφέρει το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για το θεάρεστο έργο τους».
 
Παιδιά....τα΄χουμε χάσει όλοι ΕΝΤΕΛΩΣ...
 
Δημήτρης Κωνσταντάρας
 
        

5ΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπερειφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου και ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος διοργανώνουν 5ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: συναυλίες, θέατρο για παιδιά, έκθεση βιβλίου, έκθεση ζωγραφικής ερασιτεχνών δημιουργών, έκθεση γλυπτικής.
 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον από την Τετάρτη 23-01-2013 έως την Κυριακή 27-01-2013
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!
(Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας, Πριάμου & Πρέσπας, Ίλιον)
 
 
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Τετάρτη 23-01-2013, ώρα 18:30
 • Εγκαίνια των εκθέσεων και συναυλία με τους Καίτη Κουλιά και Νίκο Βενετάκη.
Η Καίτη Κουλιά συναντά το Νίκο Βενετάκη, έναν νέο και ταλαντούχο ερμηνευτή και λαουτιέρη από την Κρήτη και ζωντανεύουν αγαπημένα τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών.
 
Πέμπτη 24-01-2013, ώρες 09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00
 • Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στις εκθέσεις.

Παρασκευή 25-01-2013, ώρα 18:00
 • Παράσταση κουκλοθέατρου "Λεμονιά" (με κούκλα φυσικού μεγέθους) από τη θεατρική ομάδα Τέχνης Νεύμα.
Η Λεμονιά έχοντας μοναδική συντροφιά το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει, δημιουργεί ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο αισθάνεται ασφαλής να θυμηθεί, να παίξει, να γελάσει, να θυμώσει, να ονειρευτεί.
 
Σάββατο 26-01-2013, ώρα 20:00
 • Συναυλία με τους The Burger Project.
Μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, από το swing ως το punk, από τη disco ώς την country.
 
Κυριακή 27-01-2013, ώρες 09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00
 • Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στις εκθέσεις.