meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΕΣΥΠ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"


Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου  σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου, το 4ο , 6ο και 10ο Γυμνάσιο Ιλίου, το 3ο και 6ο Γενικό Λύκειο Ιλίου και το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου διοργάνωσε τη Δράση «Αποσκοπώντας στην Προσωπική μας Ανάπτυξη».
 
Η Δράση υλοποιήθηκε το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2014 και περιλάμβανε:
 
Α. Δραστηριότητες σε επίπεδο σχολικής μονάδας που αφορούσαν την προσωπική ανάπτυξη για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών που συμμετείχαν και
β. Διοργάνωση μιας «Ημέρας Σταδιοδρομίας» σε κάθε ένα από τα έξι εμπλεκόμενα σχολεία για την ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών/τριών ή και των γονέων τους.
Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω Ημέρες Σταδιοδρομίας:
 

Σχολική Μονάδα
Τίτλος Ημέρας Σταδιοδρομίας
Ημερομηνία
Υπεύθ. Εκπαιδευτικός
4ο Γυμνάσιο Ιλίου
«Νιώσε τους Χτύπους της Καρδιάς μου»
8-4-2014
Χρυσούλα Μακριδάκη
6ο Γυμνάσιο Ιλίου
«Ι help therefore I am:  Η Προσωπική μας Ανάπτυξη μέσα από την Προσωπική μας Προσφορά»
7-4-2014
Μαριάννα Πέννα
10ο Γυμνάσιο Ιλίου
«Έχουμε τη Θέληση, …. έχουμε τη Δύναμη»
8-4-2014
Ελένη Μαρκοπούλου
3ο ΓΕΛ Ιλίου
«Ευκαιρίες Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
7-4-2014
Πέτρος Χρηστώφ
6ο ΓΕΛ Ιλίου
«Η εφηβεία σε λίγες λέξεις»
7-4-2014
Νίκη Τσινάκη
Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου
«Θέλω και Μπορώ»
8-4-2014
Μαρίνα Σιμωνετάτου

Β.  Παρουσίαση των δράσεων των έξι σχολικών μονάδων σε κεντρική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη».
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, η Δημοτική Σύμβουλος Ιλίου κ. Ανδριάννα  Αλεβίζου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ιλίου κ. Γεωργία Ανδρεάδη, Διευθυντές/ντριες σχολείων, Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, Πρόεδροι και μέλη συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Ιλίου.
 
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς μεταξύ άλλων τόνισε: «Συνάντησα για δεύτερη εκπαιδευτική χρονιά το ΚΕΣΥΠ Ιλίου, την κα Οικονομάκου, δημιουργικούς εκπαιδευτικούς και εμπνευσμένους μαθητές, σε μια εκδήλωση με στόχο την προαγωγή εύληπτων μηνυμάτων ζωής για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής και εφηβικής προσωπικότητας. Μέσα από τις εργασίες και τις παρουσιάσεις των παιδιών, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σήμερα τα παιδιά έχουν να στείλουν πολλά μηνύματα και πρέπει οι μεγαλύτεροι να τα λάβουμε αμέσως, εφόσον θέλουμε να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο».
 
 
Η Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Ιλίου κ. Παναγιώτα Οικονομάκου επεσήμανε: «Στη Δράση «Αποσκοπώντας στην Προσωπική μας Ανάπτυξη» συνεργάστηκαν στελέχη της εκπαίδευσης και της δημοτικής αρχής, γονείς, καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες.  Οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων συναίνεσαν, άνοιξαν τα σχολεία, διευκόλυναν.  Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιλίου και οι γονείς στάθηκαν δίπλα μας, μας ενίσχυσαν οικονομικά και μας υποστήριξαν ηθικά.  Οι εκπαιδευτικοί, παρά το φόρτο της εργασίας τους, την πίεση της ύλης και τις καθημερινές απαιτήσεις για τη διδασκαλία, εργάστηκαν για την υλοποίηση της δράσης αμέτρητες ώρες εκτός του ωραρίου απασχόλησής τους. Διοργάνωσαν για τα παιδιά εμπειρίες μάθησης, συμπορεύτηκαν μαζί τους στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, τα ενθάρρυναν και τα ενέπνευσαν. Οι μαθητές/τριες παρέμειναν στο σχολείο σε ώρες εκτός διδασκαλίας, επειδή το ήθελαν και όχι επειδή ήταν υποχρεωμένοι/ες.  Συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις, ως ενεργοί ερευνητές/τριες, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, καλλιέργησαν σχέσεις, συνεργάστηκαν, έθεσαν στόχους και πήραν αποφάσεις.  Επεξεργάστηκαν ιδέες και συναισθήματα, διερεύνησαν αξίες, ευαισθητοποιήθηκαν για στάσεις και στερεότυπα, ανέπτυξαν δεξιότητες, δημιούργησαν, ωρίμασαν. Το σχολείο που οραματιζόμαστε·  όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Και για αυτό το σχολείο, όλοι/ες εμείς που συνεργαστήκαμε, δεν είμαστε μόνο χαρούμενοι/ες αλλά και υπερήφανοι/ες».
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Τι να πω !Τι να πω!Δεν υπαρχουν λογια.Σπανιζουν οι εκπαιδευτικοι με το δικο σου το ηθος ,τον επαγγελματισμο, την εργατικοτητα, την αξιοπρεπεια και την καλοσυνη σου αγαπημενη μου κυρια Οικονομακου...Ειναι τυχεροι οι μαθητες σου..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή