meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΥΦΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ


   Και όμως συνέβη στο Ίλιον την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, όταν ο τυφλός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, που διατελεί παράλληλα και Αντιδήμαρχος στην πόλη, παρέστη στο ΑΤ Ιλίου ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημάρχου Ιλίου για να καταθέσει κάποια έγγραφα. Εκεί του ανακοίνωσαν ότι κατόπιν «ωρίμου σκέψεως», θα πρέπει να αφήσει τους φακέλους αλλά παρά την επικυρωμένη εξουσιοδότηση που επέδειξε, θα έπρεπε να πάει ο εντολέας του και όχι ο ίδιος ως συνήγορος να υπογράψει για την εγχείρηση των εγγράφων γιατί ως τυφλός δεν έχει το δικαίωμα υπογραφής!

            Τι κι αν ο κ. Αυγουλάς τους επέδειξε έγγραφα που υπογράφει σε τράπεζες, πρακτικά Δημοτικών Συμβουλίων και αποφάσεις που επίσης υπέγραφε στο Δήμο Ιλίου και επέμενε να μάθει που βασίζουν νομοθετικά οι ανακριτικοί υπάλληλοι αυτήν την προσβολή της προσωπικότητας του, black out! Και το χειρότερο; Πριν ένα μήνα και έναν όροφο πάνω από το Αστυνομικό Τμήμα, στην Ασφάλεια Ιλίου, ο κ. Αυγουλάς είχε εκδώσει νέα ταυτότητα κατόπιν ειδικής άδειας και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφαιρώντας την αναφορά «αδυναμία υπογραφής» από την παλαιά του ταυτότητα που είχε εκδώσει ανήλικος και κατοχυρώνοντας και επίσημα την υπογραφή του στο νέο αστυνομικό δελτίο ταυτότητας του!
Δηλαδή ο 24χρονος δικηγόρος και Αντιδήμαρχος, στον δεύτερο όροφο των αστυνομικών υπηρεσιών στο Ίλιον υπογράφει σωρηδόν όπως πρόσφατη μήνυση για βανδαλισμούς σε δημοτικό κτίριο, ενώ στον πρώτο όροφο του το αρνούνται!

            Έξαλλος ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος δε δέχτηκε να ακούσει καν τα περαιτέρω όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το τι συμβαίνει, διατηρώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη του στον τυφλό δικηγόρο και συνεργάτη του, δηλώνοντας παράλληλα ότι όλοι θα έπρεπε να σέβονται την πορεία του Βαγγέλη Αυγουλά που από ασκούμενος δικηγόρος κιόλας έχει καταθέσει σωρεία δικογράφων στα δικαστήρια χωρίς κανένα πρόβλημα ουδέποτε.
            Μόνο τότε μια αρμόδια υπάλληλος δέχτηκε να συμβιβαστεί και να δεχτεί την υπογραφή του κ. Αυγουλά ο οποίος δήλωνε σε όλους τους τόνους πως δε φεύγει από το Τμήμα αν δεν υπογράψει για να κάνει τη δουλειά του. Και πάλι όμως, υποχρέωσαν τελικά τον τυφλό δικηγόρο να δεχτεί να υπογράψει τα ίδια έγγραφα ως μάρτυρας και ο οδηγός ταξί που τον συνόδευε, βεβαιώνοντας ότι ο κ. Αυγουλάς κατανοεί τι υπογράφει.
Πολλαπλή και κατ’ εξακολούθηση προσβολή της προσωπικότητας ενός επαγγελματία και ενός πολίτη με αναπηρία σ’ένα θέατρο του παραλόγου…

            «Δε θέλω να σκεφτώ τι αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μου με αναπηρία στις δημόσιες υπηρεσίες, αν βέβαια καταφέρουν να φτάσουν σ’αυτές για να εξυπηρετηθούν υπερνικώντας τα ποικίλα εμπόδια. Κοινοποιώ το παρόν άρθρο – καταγγελία στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών για να ξανανοίξει για πολλοστή φορά ο διάλογος για την προστασία των ΑμεΑ απέναντι στο εγκληματικά αδαές κράτος», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς.

3 σχόλια:

  1. Αυτά που γράφετε για το πως τον "υποτιμούν" εναν τυφλο ικανοτατο ανθρωπο, τα βιωνουμε μεεις οι αυτιστικοι ικανοτατοι ανθρωποι εδω και 35 χρονια απο το 1980 περιπου οταν ο αυτισμος αυθαιρετα και χωρις καμια εγκριση απο τους ιδιους τους αυτιστικους θεωρηθηκε η χειροτερη παθηση και η μεγαλυτερη ανικανοτητα (επικοινωνιας, κοινωνικοποιησης, ανεξαρτησιας, ελευθεριας, αυτονομου βιου και πολλα αλλα) για πεστε μου ομως ακουτε πουθενα να μιλανε για αυτο; Οχι! Ξερετε γιατι οχι; Διοτι οπως και οι αστυνομικοι στην δικη σας εμπειρια που θετουν την κατανοηση και εφαρμογη των "νομων", έτσι και στον αυτισμό οι "γονεις" θετουν τον "νομο" και το πως οι ιδιοι τους μεταφραζουν και εφαρμοσουν κατω απο την καθοδηγηση των επιστημονων. Και εμεις οι αυτιστικοι, οπως εσεις κυριε αντιδημαρχε, το μονο που μας μενει να κανουμε είναι να γραφουμε όπως εσεις εδω τα παραπονα μας. Σας ευχαριστω, που μας ακουσατε λοιπον. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ASPERGER ΚΑΙ ΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη μου χαρά σ'αυτό το blog θέλω μια φορά τη βδομάδα να φιλοξενώ άρθρα και αναφορές σας, σκεφτείτε το και στείλτε μου ότι θέλετε προς δημοσίευση στο avgoulas@yahoo.gr να μπαίνει άκριτα, ελεύθερα και αμέσως. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ευχαρίστως! Θα το ήθελα πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή