meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΟΙ "ENCARDIA" ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ


Γονείς, μαθητές, δάσκαλοι, βοηθητικό προσωπικό, αλλά και πολλοί φίλοι και συνεργάτες του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου, συγκεντρώθηκαν στον υπαίθριο χώρο του ΕΚΑ για να απολαύσουν τη γιορτή του σχολείου το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2016.

Το θερμό καλωσόρισμα προς όλους του Διευθυντή κ. Τάσου Μερκούρη, ακολούθησε η χορωδία του σχολείου υπό τον δάσκαλο μουσικής κ. Κώστα Τσιμπίδα. Οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν και ερμήνευσαν νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια με τη συνοδεία της κιθάρας του δασκάλου τους.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κα Αστέρη, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιλίου και τέως Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γκιώνης –επί χρόνια συμπαραστάτης του σχολείου ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης-, ο τέως Διευθυντής της Γ’ Αθήνας 2οβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζαφειρακίδης, καθώς και ο επί 5ετία φίλος του σχολείου, ορισμένος στο Σχολικό Συμβούλιο του Σχολείου Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης και Τ.Αντδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.Όλοι συνεχάρησαν θερμά τις προσπάθειες, τους καθημερινούς αγώνες και τα εκπληκτικά αποτελέσματα της σχολικής κοινότητας του Ειδικού Σχολείου Ιλίου!

Η βραδιά έκλεισε με το διεθνούς φήμης Ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Κάτω Ιταλίας «Encardia»!

Οι «Encardia» χάρισαν απλόχερα κέφι, τραγούδι και διασκέδαση για πάνω από μια ώρα στους παρευρισκόμενους, τραγουδώντας στην τοπική, αρχαία  διάλεκτο της Κάτω Ιταλίας «Γρικάνικα» και συμμετέχοντας στην εκδήλωση αφιλοκερδώς!

Επίσης, οι «Encardia», αφού έδειξαν στους παρευρισκόμενους τα ανδρικά και γυναικεία βήματα του παραδοσιακού χορού «Ταραντέλα Πίτσικα», ξεσήκωσαν τους θεατές καλώντας τους να γίνουν όλοι μαζί, μια μεγάλη παρέα που θα υποδεχθεί χαμογελαστά και τραγουδιστά τις Καλοκαιρινές Διακοπές!


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΤΟ 3o MUSIC DREAM FESTIVAL ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Κ. ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOSΗ αφίσα του 3ου Dream Festival
Ο Γιαννης Γαβράς και ο Βαγγέλης Αυγουλάς στο σπίτι του Μίμή ΠλέσσαΟ Γιάννης Γαβράς και ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους εκπροσώπους από τα παιδικά χωριά SOS

Το 3ο Music Dream Festival θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Άλσος Περιστερίου, με ώρα έναρξης 20:30. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Μουσικού Εργαστηρίου «Οδός Ονείρων» του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά, για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τον κοινωνικοπολιτικό διαδικτυακό ιστότοπο «Με άλλα Μάτια» ( http://meallamatia.blogspot.com ) του Δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά, που φέτος έχει στόχο τη στήριξη και προώθηση του έργου του Διεθνούς Οργανισμού «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος».

Το Music Dream Festival είναι ένας ετήσιος, σύγχρονος πολιτιστικός θεσμός που μετρά πλέον χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης τόσο για την αισθητική του όσο και για την καλλιτεχνική του αρτιότητα. Διοργανώνεται από το μουσικό εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων» του καθηγητή και μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά.

Η ορχήστρα του Γιάννη Γαβρά Η ορχήστρα του Γιάννη Γαβρά


Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον και η ευαισθησία των συμπολιτών μας για τις προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης των συνθηκών ζωής παιδιών που χρήζουν κοινωνικής αρωγής, προστασίας  και φροντίδας. Όλη η παραγωγή, από την αρχή ως το τέλος, στηρίζεται πάντα στην εθελοντική δράση των φίλων του μουσικού εργαστήριου «Η Οδός Ονείρων» και της Ορχήστρας των Ονείρων.

Πολύ σημαντική επίσης είναι η βοήθεια και η στήριξη που υπάρχει πάντα από τους φίλους της μουσικής (επαγγελματίες και μη) και από τους συνανθρώπους μας που πιστεύουν ότι με την στήριξη και την αλληλεγγύη στα παιδιά, χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο γι' αυτά. Η είσοδος στο Music Dream Festival είναι εξ αρχής ελεύθερη θέλοντας να δείξουμε και να διαδώσουμε την έννοια του εθελοντισμού με σύνθημα μας «μια συναυλία από τα παιδιά για τα ΠΑΙΔΙΑ».

Όσοι θα παρακολουθήσουν το φετινό, 3ο Music Dream Festival, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στις διαχρονικής καλλιτεχνικής αξίας δημιουργίες του κ. Μίμη Πλέσσα από την «Ορχήστρα Των Ονείρων» του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά και την Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας, καθώς και από τους ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Άκη Δείξιμο, Μάγδα Βαρουχά, Γιώργο Βαρουχά, Ραφαέλα Πασβούρη, Θοδωρή Κυριακόπουλο, καθώς και από το  12χρονο Γιάννη Πολονύφη που διαβάζει τις νότες με τα μάτια της ψυχής!

Συνάντηση με τον Αντρέα ΠαχατουρίδηΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με τον κ. Πρωτόπαπα και τον κ.Τσαούση από τα Παιδικά Χωριά SOS


Τα τραγούδια θα είναι διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα από τον κ. Γαβρά, πάντα με προσέγγιση που δείχνει σεβασμό στις αρχικές δημιουργίες.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα Παιδικά Χωριά SOS, από όσους συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα.

Εθελοντικά θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης και γονείς από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης κ. Ανδρέα Παχατουρίδη!

Χορηγοί Επικοινωνίας: zougla.gr, Βιβλιοπωλείο IANOS,

Χορηγοί: η Καφετέρια «Jojo» στο Περιστέρι και η εταιρεία ειδών καθαριότητας «Lumino»,

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς στο σπίτι του Μίμη Πλέσσα με το Δημήτρη ΚωνσταντάραΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Ανδρέας Παχατουρίδης

Δείτε τι έγινε πέρυσι στο 2ο Music Dream Festival:

Περισσότερες Πληροφορίες: Μουσικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» του κ. Γιάννη Γαβρά
Τηλ. 210-2613589 / 6945955209

Γενική Κόσμου 2ο Music Dream FestivalΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Γιάννης Γαβράς στο 2ο Music Dream Festival

Βρείτε την εκδήλωση στο facebook εδώ:
https://www.facebook.com/events/1061688280576608/

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

Ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής στο βήμα

Από την νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ του Πειραιά θα  εντάξει στο Πρόγραμμα σπουδών φυσικοθεραπείας, άτομα με προβλήματα όρασης, αξιοποιώντας τεχνογνωσία που έλαβε από την Κρατική Γαλλική Σχολή Τυφλών Valentin Hauy με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Με τη νέα δράση και την αναγγελία του νέου προγράμματος, στόχος είναι να δοθεί νέα πνοή στην εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με οπτική αναπηρία από την Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων.Την έναρξη του 1ου Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Φυσικοθεραπεία ατόμων με προβλήματα όρασης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ του Πειραιά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κος  Κωνσταντίνος Ροδόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Από την νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ του Πειραιά θα  εντάξει στο Πρόγραμμα σπουδών φυσικοθεραπείας, άτομα με προβλήματα όρασης, αξιοποιώντας τεχνογνωσία που έλαβε από την Κρατική Γαλλική Σχολή Τυφλών Valentin Hauy με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Με τη νέα δράση και την αναγγελία του νέου προγράμματος, στόχος είναι να δοθεί νέα πνοή στην εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με οπτική αναπηρία από την Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCΟ.  Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται παρόμοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης  γεφυρώνοντας τις αδυναμίες που ανακύπτουν από υπάρχοντα  εκπαιδευτικά προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη παρέμβασή του στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τιμηθεί με το βραβείο κοινωνικής ευθύνης από το ICEVI Europe ενώ η UNESCO Ελλάδος θα  προτείνει την δράση αυτή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως good practice της Ελληνικής Επιτροπής!

Ιδιαίτερα τιμητική για το θεσμό ήταν η παρουσία και παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης κου Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος εξήρε το έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και προσωπικά του κου Προέδρου του κου Κων/νου Ροδόπουλου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «σε μία εποχή που η εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα όρασης αντιμετωπίζει την μονομέρεια της εκπαίδευσης  των τηλεφωνητών ως της μόνης ειδικότητας που μπορούσαν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης να λάβουν από το κράτος-  που και αυτή όμως πλέον με την πρόοδο της τεχνολογίας τείνει να ξεπεραστεί- πρωτοβουλίες σαν αυτή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνουν νέα πνοή στην εκπαιδευτική και επαγγελματική διέξοδο των νέων ατόμων γεφυρώνοντας το χάσμα και δίνοντας νέα πρόσβαση χωρίς κοινωνικές ανισότητες».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κος Βασίλης Κορκίδης χαιρετίζοντας την εκδήλωση δήλωσε χαρακτηριστικά: ¨Το  ΙΕΚ ΑΚΜΗ εδώ και 11 χρόνια, προσφέρει μία πολύτιμη ανάσα ζωής και διέξοδο, σε παιδιά με προβλήματα όρασης. Το δικαίωμα πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην εκπαίδευση και ειδικότερα, όσων έχουν προβλήματα όρασης και αναπηρίας είναι αναφαίρετο, και είναι πολύ σημαντικό που με το πρόγραμμα αυτό  αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευαισθησία. Θα ήθελα, να σας διαβεβαιώσω, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, θα σταθεί αρωγός της εν λόγω πρωτοβουλίας, στηρίζοντάς την με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, με σκοπό να προσφέρονται ίδιες ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης, ισότιμα σε όλους». 

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικ.Τζιτζικώστα τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει μία απάντηση σε μία μεγάλη ομάδα πληθυσμού που πλήττονται από οικονομική, πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση, αποξένωση, στέρηση του δικαιώματος για μια αξιοπρεπή και ισότιμη συμμετοχή στον επαγγελματικό τομέα. Η UNESCO, ως διεθνής οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών έχει σειρά προγραμμάτων για την εκπαίδευση των τυφλών που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μειονεκτούντες πληθυσμούς ενώ υποστηρίζει βιβλιοθήκες ώστε να διευρύνουν τις συλλογές τους με βιβλία ανάγνωσης Braille. Ελπίζοντας πως η σημερινή πρωτοβουλία θα αποτελέσει έναυσμα για παρόμοιες δράσεις ευαισθητοποίησης στο μέλλον, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του εκπαιδευτικού Ομίλου για την εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ευαισθησία και το όραμά τους για μια εκπαίδευση ουσιαστική, σύγχρονη και προσβάσιμη σε όλους».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, η Αντιδήμαρχος Πειραιά σε θέματα Πολιτισμού κα Αθηνά Γλύκα και η Πρόεδρος του ΚΕΑΤ και ενεργός υποστηρικτής της συγκεκριμένης δράσης κυρία Μπέτυ Λεωτσάκου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών, κα  Γωγώ Ρουκουτάκη και ο Αντιπρόεδρος κος Φώτης Ζάκκας καθώς και ο  Dennis Lolli και η Darija Udovicic συντονιστές εκπαίδευσης του Perkins International, του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Φορέα για την υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης. 


Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κος Κων/νος Ροδόπουλος, προσέφερε ποσό ύψους 3.000 € στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών για την αγορά εκτυπωτή BRAILLE που θα διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων τυφλών στην Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης που αναζητά ένα άλλο επίπεδο ζωής. Η οπτική αναπηρία ας μην σταθεί εμπόδιο πρόσβασης σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως είναι η μάθηση, η γνώση και η εργασία».


Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Ο Νίκος Βούτσης με εκπρόσωπους ελληνικών σωματείων τυφλών

Την πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πέρασαν χθες, για πρώτη φορά, εκπρόσωποι ελληνικών σωματείων τυφλών συνοδευόμενοι από τους σκύλους οδηγούς τους, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, σε μια συνάντηση που ως σκοπό είχε την κατανόηση των νομικών και θεσμικών κενών και εκκρεμοτήτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των τυφλών συμπολιτών μας, αλλά και την οριστική αποκατάστασή τους, που εν τέλει θα διευκολύνει τη ζωή τους. «Αισθανόμαστε τιμή που είμαστε όλοι μαζί εδώ, συνέλληνες, συμπολίτες, με ίσα δικαιώματα κατά το Σύνταγμα, που όμως στην πραγματική ζωή πολλές φορές δεν εμπεδώνονται, δεν εφαρμόζονται και δεν κατανοούνται ως τέτοια. Μαζί με την τιμή θέλω να εκφράσω και το ‘‘ενοχικό σύνδρομο’’, με την πολιτική του έννοια, για το ότι και καθυστερημένα γίνεται αυτή η συνάντηση και με την καλώς εννοούμενη πίεση που ασκήθηκε από συναδέλφους του Κοινοβουλίου διαφόρων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο παριστάμενος κ. Αμυράς» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αναστασίου Κουράκη, των Βουλευτών κ.κ. Μερόπης Τζούφη και Κωνσταντίνου Μπάρκα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Αμυρά, από το ΠΟΤΑΜΙ, καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, κ. Κώστα Αθανασίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις νομικές και θεσμικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, αλλά και το κενό εφαρμογής θεσπισμένων κανόνων, τονίζοντας ότι «όλες αυτές οι εκκρεμότητες πρέπει να καταγραφούν με τρόπο συστηματικό, να  εισαχθούν στις αρμόδιες Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπής της Βουλής για να λάβουν νομοθετική υπόσταση, αλλά κυρίως για να υπάρξει η αναγκαία πίεση προς την εκτελεστική εξουσία, την Κυβέρνηση και όλες τις αρχές, έτσι ώστε να υπάρξει εφαρμογή η οποία να οδηγεί σε ουσιαστική ισονομία, ισοπολιτεία και εγκαθίδρυση ενός κοινωνικού κράτους με όλες του τις διαστάσεις».

«Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου με τη βοήθεια των σκύλων να υποβοηθείται ουσιαστικά η κοινωνικοποίηση και η ζωή των τυφλών συμπολιτών μας, αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να αποκτήσει μια ευρύτερη, πανελλαδική διάσταση, ώστε να στηριχθεί και να εμπεδωθεί στην εφαρμογή της από όλους, δημόσιες συγκοινωνίες, αρχές και δημόσιους χώρους, που θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι και προσπελάσιμοι για το σύνολο των συμπολιτών μας» επισήμανε ο κ. Βούτσης.

«Συνάντηση-ευκαιρία» χαρακτήρισε την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Ηλίας Μαργιόλας, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει στην ανάδειξη και διάδοση της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται επί χρόνια, από τους αρμόδιουςφορείς, προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς διακρίσεις η υπηρεσία των σκύλων οδηγών για τους τυφλούς. «Ο σκύλος για τον τυφλό είναι η προέκτασή του, η προέκταση του χεριού, της αγωνίας του και της διαρκούς προσπάθειάς του να λύσει τα προβλήματα της κίνησής του μέσα στην πόλη που ζει. Αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει πάρα πολύ στην κατανόηση και τη διάδοση αυτής της ανάγκης. Θα προσπαθήσουμε και με άλλους τρόπους να δώσουμε στον πολίτη να καταλάβει γιατί πρέπει να σεβαστεί αυτή την επιλογή του τυφλού με τον σκύλο του» ανέφερε ο κ. Μαργιόλας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, κ. Εμμανουήλ Μπασιάς, επισήμανε την αντίφαση ότι «ενώ είμαστε όλοι ίσοι πολίτες, στην πραγματικότητα και εκ των πραγμάτων στην εφαρμογή των μέτρων δεν είμαστε» ζητώντας την πλήρη εφαρμογή αλλά και την επανεξέταση του Συντάγματος και της Διεθνούς Συνθήκης για τα Δικαιώματα των Αναπήρων.