meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ "ΦΑΕΘΩΝ"


Παμψηφεί εξελέγη νέος Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων» ο Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας το Δήμο Ιλίου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου!

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Φαέθων" λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 στο Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού και τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος έχει την επιστημονική του εποπτεία και το χρηματοδοτεί κατά 50%. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου συμμετέχει και αιρετός εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συμμετέχει επίσης οικονομικά στις διάφορες δράσεις ετησίως, ενώ μέλη του Κέντρου είναι διάφοροι πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι, καθώς και οι Ενώσεις Γονέων Ιλίου και Πετρούπολης.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε όλους τους δημότες των τοπικών κοινωνιών, από εξειδικευμένους επιστήμονες (Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους κλπ.).

Το Κέντρο μέσω ημερίδων και βιωματικών ομάδων συμβουλευτικής, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας σε θέματα πρόληψης, στη συναισθηματική και ψυχολογική ωρίμανση του ατόμου και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, καθώς και στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους μαθητές και το σχολικό περιβάλλον.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου με τριετή θητεία είναι η εξής:
1.      Αυγουλάς Ευάγγελος – Πρόεδρος (εκπρόσωπος Δήμου Ιλίου)
2.      Δανάκος Χριστόφορος – Γραμματέας (εκπρόσωπος Περιφέρειας Αττικής)
3.      Παντελιάς Νικόλαος – Αντιπρόεδρος (εκπρόσωπος Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού)
4.      Κοτσαμπάς Θεοφάνης – μέλος (εκπρόσωπος Δήμου Πετρούπολης)
5.      Φραγκάκης Γεώργιος – μέλος (εκπρόσωπος Ένωσης Κρητών Ιλίου)
6.      Δεδεμάδη Αναστασία – μέλος (εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης)
7.      Φίλιου Ελένη – Ταμίας (εκπρόσωπος των στελεχών του Κ.Π. ΦΑΕΘΩΝ)

Στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου στις 21/10/2014, εκτενής ήταν η αναφορά όλων των μελών στην πολύτιμη για το έργο του Κέντρου 9ετή θητεία ως Προέδρου του κ. Ιωάννη Γκιόνη, εκπαιδευτικού και Δημοτικού Συμβούλου στο Ίλιον!

Ο κ. Αυγουλάς αναλαμβάνει την προεδρία του Κέντρου σε μια πανελλαδικά δύσκολη στιγμή, αφού υπάρχουν πολλά νομικά και οικονομικά μέτωπα ανοιχτά μεταξύ των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και των ίδιων των Κέντρων αφ’ ενός, και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών και του Υπουργείου Υγείας αφ’ ετέρου.

Όπως μας ενημερώνει η δημοσιογράφος κα Ιωάννα Μάνδρου, "Για παράτυπη οικονομική διαχείριση, από την οποία υπήρξε ζημία του ελληνικού δημοσίου, διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Mελπομένη Μαλλιώρη, όπως και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού επί της θητείας της, Δημήτρης Πλατανιάς.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο που διενήργησε και τη σχετική έρευνα με εντολή της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, πράγματι, ότι πόσο 5,5 εκατ. ευρώ από το σύνολο 37 εκατ. ευρώ τακτικής επιχορήγησης που δίδει στον ΟΚΑΝΑ το υπουργείο Υγείας, δόθηκαν, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, για εσωτερικό δανεισμό στον Οργανισμό, για κάλυψη, δηλαδή, μαύρης τρύπας που είχε στα οικονομικά του".

Ο κ. Αυγουλάς επεδίωξε ήδη άτυπη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Μιχάλη Κατρίνη, ενώ μετά από εκτενή του συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους του Κέντρο Πρόληψης «Φαέθων» δήλωσε: «Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και να αποδώσει ως τέλος τις ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, ανεξαρτήτως χαρτοφυλακίου και ιδιότητας. Πρέπει να επιστραφούν τα χρωστούμενα χρήματα άμεσα στα Κέντρα μας πανελλαδικά και στους εργαζομένους τους. Επίσης, ελπίζω η ευαισθητοποιημένη Υφυπουργός κα Παπακώστα, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, να λύσει σαφώς και οριστικά το θέμα ενδεχόμενης καταβολής αναδρομικών από τους εργαζομένους στον ΟΚΑΝΑ εξ αιτίας του ενιαίου μισθολογίου, γιατί η απειλή είναι νομικά ορατή, αλλά δε μπορεί οι αδύναμοι κρίκοι να πληρώνουν μια ζωή τα σπασμένα σε αυτή τη χώρα».

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αγ Νικολάου 21 & Εφύρας, 131 22 Ίλιον
Τηλέφωνο: 210 2690 011 Fax: 210 2693 337
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 8.30 π.μ.-2.30 μ.μ. και Δευτέρα & Τετάρτη 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου