meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ


Μια νέα, 'έξυπνη' αναπηρική καρέκλα, ονόματι Connected Wheelchair, που συνδέεται με το διαδίκτυο και καταγράφει τις σωματικές λειτουργίες του χρήστη της, δημιούργησε ο δευτεροετής φοιτητής ρομποτικής Tim Balz, κατά τη διάρκεια της πρακτικής του εξάσκησης στην εταιρεία Intel.

Ο 20χρονος Balz, που έχει ιδρύσει από το 2011 μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιδιορθώνει αμαξίδια, ήταν ο ιδανικός team leader που επιλέχθηκε από την Intel για να ολοκληρώσει το project της διασυνδεδεμένης αναπηρικής καρέκλας, Connected Wheelchair.Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και επιτεύγματα της Intel, ο Balz, κατάφερε να δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη, μέσω βιομετρικών αισθητήρων, που μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τους επιβλέποντες ιατρούς του, αλλά και να ειδοποιεί τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που εντοπίσει ότι κινδυνεύει η ζωή του ασθενή. Παράλληλα, η "έξυπνη" καρέκλα διαθέτει σύστημα εντοπισμού προσβασιμότητας που ειδοποιεί το χρήστη σε περίπτωση που ο δρόμος είναι δύσβατος για το αμαξίδιο, βελτιώνοντας έτσι, την καθημερινότητά του.

Μάλιστα, το project της "έξυπνης", διασυνδεδεμένης αναπηρικής καρέκλας, προσέλκυσε τo ενδιαφέρον του διάσημου αστροφυσικού Dr. Stephen Hawking, ο οποίος με μήνυμά του, εξήρε την προσπάθεια της ομάδας που ηγήθηκε ο Tim Balz.


Και δείτε το μήνυμα του Dr. Steven Hawking προς την ομάδα που κατασκεύασε την Connected Wheelchair:

http://www.youtube.com/watch?v=kZ1LO_O6r4k

Πηγή: http://m.lifo.gr/now/digital-life/53264

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου