meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΝΕΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Λίγα λόγια για εμάς…



       ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ
        Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ &  Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ  ΜΑΣ


Ήρθε η ώρα για παιχνίδι και γιατί όχι;… μετά από μια κουραστική γεμάτη εβδομάδα στο σχολείο όλοι μας χρειαζόμαστε χαλάρωση, γεμίζοντας ξανά τις μπαταρίες μας για την καινούργια εβδομάδα που έρχεται.... νέοι άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, κέφι, έμπνευση κι αγάπη για τα παιδιά, σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί σε ένα φιλόξενο, καλαίσθητο και προσβάσιμο χώρο, τα εργαστήριά μας που στεγάζονται στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Στόχος κοινός όλων των βιωματικών δράσεων του Κέντρου μας είναι η ενδυνάμωση, ο εμπλουτισμός του συναισθηματικού κόσμου και η ανάπτυξη ενσυναισθητικών δεξιοτήτων και όλων των ικανοτήτων που συνιστούν τη συναισθηματική νοημοσύνη με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να γίνουν περισσότερο ικανοί  στη διαμόρφωση ενεργών αειφορικών στάσεων για τη ζωή, κατακτώντας και πραγματώνοντας στην πορεία το «ευ ζην». Με σεβασμό στο παιδί και πολλή αγάπη, δομήσαμε και υλοποιούμε/συντονίζουμε βιωματικά εργαστήρια για την ανάπτυξη των συναισθηματικών και των κοινωνικών δεξιοτήτων (life skills), τη διαχείριση των συναισθημάτων, την ενίσχυση της αυτοεικόνας, αλλά και τη βελτίωση της σχέσης γονέα – παιδιού και την ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, μέσα από πλούσιο παιχνίδι και πολλή διασκέδαση!

Με το σύνθημα «ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ -ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ», Όλες μας οι δράσεις δημιουργούν ένα αυθεντικό πλαίσιο μάθησης για την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων του παιδιού και μεριμνούν για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης με τρόπο βιωματικό κι ευχάριστο. Με τη χρήση ασφαλούς, κατάλληλου κι εξειδικευμένου παιδαγωγικού υλικού και δραστηριότητες βασισμένες στο παιχνίδι, τη  μουσικοκινητική, τα εικαστικά, τη θεατρική τέχνη, την αφήγηση ιστοριών, τη δραματοποίηση παραμυθιών, τη δημιουργική γραφή και άλλες τεχνικές βιωματικής μάθησης, το παιδί αποκτά εφόδια όπως η υπομονή, η επιμονή, η κατανόηση του άλλου και του διαφορετικού, το σημαντικότερο όλων! - μαθαίνει να εκφράζεται, να γνωρίζει και να αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό, να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, να σχετίζεται και να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους άλλους  δημιουργώντας φίλους καλούς και ξεχωριστούς!

Μότο μας είναι ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό και -σε στενή συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον και γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του -, σκοπός μας η ανάδειξη των δεξιοτήτων του, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη κοινωνικοσυναισθηματική ενδυνάμωση στο ίδιο το παιδί.

Η παιδαγωγική ομάδα μας απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες άρτια παιδαγωγικά καταρτισμένους με διαρκή επιθυμία για περαιτέρω επιμόρφωση κι ενημέρωση σε θέματα των Επιστημών τηςΑγωγής!

Παρουσίαση ορισμένων βιωματικών εργαστηρίων του Κέντρου:

ΓΝΩΣΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΧΑΡΑ …μέσα από τις Μελωδίες!: μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι - χορός, τραγούδι ζωγραφιές προσφέρουν στην ομάδα μας χαμόγελα πολλά! Παιχνιδοτράγουδα από την Αφρική, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια σε συνδυασμό με πολυφωνικές ορχήστρες, μελωδικά όργανα και κρουστά...έρχονται να μας ταξιδέψουν πολύ μακριά!!

ΠαίΖΟΥΜΕ όλοι ΜΑΖΙ: ένα βιωματικό πρόγραμμα που στόχο έχει την κοινωνική ένταξη κι ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία..όλα αυτά μέχρι εδώ καλά....τα γέλια τα τραγούδια κι η χαρά θα έρθουν να ταράξουν τα νερά κι όλοι μαζί θα παίζουμε και θα τραγουδάμε δυνατά πως όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά!

Παραμύθια κι Ιστορίες: παιχνίδι και καλλιτεχνική έκφραση έρχονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους! Η  αυλαία ανοίγει, τα φώτα κλείνουν οι πρωταγωνιστές έτοιμοι κι η αυτοσχέδια ιστορία ξεκινά...και τότε αρχίζουν τα μαγικά!!...αλεπού και βάτραχος μαζί σε καλούν να παίξετε ως το πρωί και τους φίλους όλους τους επιθυμούν και την υπόκλιση σου στο τέλος με χαρά χειροκροτούν!

Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή....για περισσότερες πληροφορίες για εμάς επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.aeiferein.gr   ή απλά... ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!!!

Σας περιμένουμε!!!
Παπακωνσταντίνου Κάτια Παιδαγωγός - Συντονίστρια
Υπεύθυνη οργάνωσης εκπαιδευτικών δράσεων
Νάσος Βασιλειάδης: Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας- Συντονιστής Προγράμματος «Αυτός Είμαι Εγώ»!

Νικορέζου Βαγγελίτσa: Νηπιαγωγός- Συντονίστρια Προγράμματος «Παραμύθια κι Ιστορίες»
Στεργίου Μαρία: Φιλόλογος- Ειδικός Παιδαγωγός- Συντονίστρια Προγράμματος « ΠαίΖουμε όλοι Μαζί»

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Κέντρο σχεδιασμού αειφορικών δράσεων και εφαρμογής αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Εκπαίδευση & τον Πολιτισμό
Τηλ: 210 68 38 728 - 6943 175 605 - 
Instagram: @aeiferein

Διεύθυνση: ΟΑΚΑ, Κλειστό Κολυμβητήριο, Κηφισίας 37, Μαρούσι, 15123 (είσοδος Πύλη Δ, Σπ.Λούη)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για ακόμα μία χρονιά όλα τα προγράμματα μας έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Παιδείας “e-yliko”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου