meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ!

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης με το Βαγγέλη Αυγουλά, τη Ζωή Γερουλάνου, το Γιάννη Κονδράρο και την Αιμιλία Κλεφτογιάννη

Αντιπροσωπία του Ελληνικού Κέντρου Σκύλων Οδηγών για τυφλούς, υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη, 16 Μαΐου 2017, στο Δημαρχείο Περιστερίου, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ιδιαίτερες ικανότητες των εκπαιδευμένων σκύλων οδηγών και το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στους τυφλούς συνανθρώπους μας, από την Πρόεδρο του Κέντρου κα Ζωή Γερουλάνου, τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Κέντρου κ. κ. Αιμιλία Κλεφτογιάννη και Ιωάννη Κονδράρο και τον Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

«Η αποφασιστικότητα του Δημάρχου Περιστερίου να στηρίξει την ανάγκη των τυφλών για ανεξάρτητη διαβίωση, φάνηκε και σήμερα, που ο ίδιος μας παραχωρεί ιδιαίτερο χώρο στο Πάρκο Σκύλων του Περιστερίου πίσω από το ΚΥΒΕ, έτσι ώστε εκεί να γίνει το πρώτο πανελλαδικά κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού», σημείωσε εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ευχαριστώντας τον κ. Παχατουρίδη.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης στη συνάντηση με αντιπροσωπία σκύλων οδηγών και το Βαγγέλη Αυγουλά

«Δύο δημότες Περιστερίου με πρόβλημα όρασης είναι ήδη χρήστες σκύλων οδηγών, ενώ και η εκπαιδεύτρια μας είναι επίσης δημότης Περιστερίου. Σήμερα λοιπόν το Περιστέρι, γίνεται ο Δήμος αφετηρία της οργανωμένης και ποιοτικής εκπαίδευσης αυτών των πανέξυπνων σκύλων που προορίζονται να γίνουν, κυριολεκτικά,  τα μάτια όσων το έχουν ανάγκη», σημείωσε η Πρόεδρος του Κέντρου κα Ζωή Γερουλάνου.


Ο Δήμαρχος καλεί τους Περιστεριώτες και τις Περιστεριώτισσες να ενημερωθούν για τις δράσεις του Κέντρου στο www.greekguidedogs.gr και όσοι δύνανται και το επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές ανάδοχοι κουταβιών, τα οποία μετά θα εκπαιδευτούν και θα δωθούν σε χρήστες με προβλήματα όρασης.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης με το Βαγγέλη Αυγουλά και δώρο μαξιλάρι από τους σκύλους οδηγούς


Ο Ανδρέας Παχατουρίδης με σκύλο οδηγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου