meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ



"Στις 27 Αυγούστου, έγραφα για τη σύντομη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας στη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη του Υπουργού κ. Κουρουμπλή:

"Σε ευχαριστώ για το ταξίδι και την ευκαιρία! Δούλεψα εφτά μήνες νύχτα-μέρα δίπλα σε ένα μεγάλο δάσκαλο..."

Σήμερα,  ανοίγω μια καινούργια σελίδα στη ζωή και την καριέρα μου. Mε μια νέα Κυβέρνηση, σ’ ένα νέο Υπουργείο αλλά πάντα δίπλα στο Μεγάλο μου Δάσκαλο, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που με ξανατίμησε με την εμπιστοσύνη του, ξαναπαίρνοντάς με κοντά του  ως επιστημονικό συνεργάτη στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο αυτό ακριβώς που αγαπώ και θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ:

"Τοπική αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική"

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον δικαιώσω. Κι όλους εσάς που με στηρίζετε και με εμπιστεύεστε".

Βαγγέλης Αυγουλάς

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988 , μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και τελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ήλιος" (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη). Στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου διακρίθηκε ως παραστάτης, ενώ ήταν σημαιοφόρος και τις δύο φορές το σχολικό έτος 2005-2006 ως μαθητής του 6ου Ενιαίου Λυκείου Ιλίου, απ' όπου πήρε και το Απολυτήριο του με βαθμό "Άριστα 20". Εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2007) και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8,4.

Δικηγόρος πλέον σήμερα, είναι Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών  και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Επίσης, αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό του στο Αστικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ από το Φεβρουάριο του 2015 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, έως και την εξαγγελία των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Παρέμεινε στην ίδια θέση και στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση της Πρωθυπουργού  κας Θάνου.

Παράλληλα διατελεί Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», Ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής πρόνοιας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά, μετρά πάνω από 1.000 δημοσιεύσεις σε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αρθρογραφώντας κατά καιρούς για διάφορα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα μέσα και από το προσωπικό του blog (http://meallamatia.blogspot.com/ ), ενώ είναι και ένας από τους συγγραφείς του πρώτου Ομαδικού Διαδικτυακού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα με τον τίτλο "Δώδεκα".

Από το 2012 έως σήμερα εκλέγεται μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ενώ τα έτη 2013 και 2014 διετέλεσε Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Το 2010, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Ζενέτο και τα έτη 2011-2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ήταν ο νεότερος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και ο μόνος με αναπηρία σε αυτή τη θέση πανελλαδικά.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου 2014 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην πόλη του (1891 ψήφους) και από τις 30/04/2015 διατελεί ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Φαέθων», ενώ από το Σεπτέμβρη του 2014 έχει οριστεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου εκπρόσωπος του Δήμου στα σχολικά συμβούλια του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου.


1 σχόλιο: