meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ



Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου, πραγματοποιούν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το φαινόμενο της Φτώχειας, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας:


  • Εργαζόμενοι των δομών θα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου, 10.00 με 13.00, όπου θα ενημερώνουν το κοινό για τις υπηρεσίες των δομών και θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό. Παράλληλα, θα λάβει χώρα Διαδραστικό Happening, στο οποίο οι περαστικοί θα μπορούν να καταγράφουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους σε ειδικό σημείο στον χώρο της εκδήλωσης.

  • Στο κτήριο των Δομών Ικάρου 28 & Κάλχου 64, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις 09.00 έως τις 17.00.

Οι προγραμματισμένες δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης / ενημέρωσης του κοινού που πραγματοποιούν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου. Αντίστοιχες δράσεις κρίνονται απαραίτητες, δεδομένου ότι οι κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες της εποχής που ζούμε διευρύνουν το χάσμα μεταξύ εύπορων και οικονομικά ασθενέστερων τάξεων, με τις δεύτερες να αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Το γεγονός αυτό επιτείνει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για εθελοντική προσφορά και αλληλέγγυες δράσεις.

Κάθε είδους προσφορά θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση στο έργο των Δομών. Ζητάμε την στήριξη όλων σας!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Κάλχου 64 & Ικάρου 28, 13122 Ίλιον
Τηλ.: 210 2612673

__________________________________

H Τράπεζα Χρόνου προωθεί την ανταλλαγή υπηρεσιών ή/και αγαθών μεταξύ εθελοντών, με μοναδική μονάδα συναλλαγής το χρόνο. Τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου «καταθέτουν» σε αυτήν υπηρεσίες και προϊόντα έτσι ώστε ο καθένας να έχει την ευκαιρία να επιλέξει αυτά που έχει ανάγκη χωρίς όμως να καταβάλλει οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο. Το μοναδικό νόμισμα της Τράπεζας Χρόνου είναι η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ) έτσι ώστε η κάθε ώρα υπηρεσίας που προσφέρει κάποιος να αντιστοιχεί σε Τ.Ε.Μ. Έτσι, κάθε προσφορά «ανταμείβεται» με χρόνο, δηλαδή ο κάθε «καταθέτης» λαμβάνει ώρες υπηρεσίας από κάποιον συμπολίτη του μέλος της Τράπεζας Χρόνου. Καλούμε όλους να συνδράμουν ως εθελοντές σε αυτήν την προσπάθεια ανθρωπιάς. Εγγραφές πραγματοποιούνται στο www.txilion.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου