meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ


Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ.Πατούλη, με Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο

Κανείς χωρίς Γιατρό, Φαγητό και Φάρμακο σε μια Ελλάδα που υποφέρει»

Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, για να επισφραγίσουν την έναρξη του Πανελλαδικού Προγράμματος «Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας» του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ενός προγράμματος που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η Ιατρική Διακονία ως συνεργασία του Ιατρικού Κόσμου με την Εκκλησία για τη στήριξη των ευπαθών και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Από τη θέση του Προέδρου του Ι.Σ.Α αλλά και του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, συζήτησε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τους άξονες δράσεων για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση, αλλά και τους επόμενους στόχους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που ξεκινάει σήμερα 1η Οκτωβρίου 2013 μέσα από το πανελλαδικό πρόγραμμα διάθεσης φαρμάκων τόσο στην Αττική όσο και σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την υιοθέτηση χρόνιων, οικονομικά αδύναμων ανασφάλιστων ασθενών.

Με το μήνυμα «Κανείς χωρίς Γιατρό, Φαγητό και Φάρμακο σε μια Ελλάδα που υποφέρει» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α συνομολόγησαν και συμφώνησαν σε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από το οποίο θα καταγράφονται οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι, χρόνιοι ασθενείς σε όλες της ενορίες της Αρχιεπισκοπής και σε όσες Μητροπόλεις θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η καταγραφή θα γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και ισχύουσα ιατρική συνταγή για ένα τρίμηνο ώστε να πιστοποιηθούν οι ανασφάλιστοι ασθενείς ανάλογα με τις παθήσεις τους. Τα φάρμακα θα μεταφέρονται με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ στις Μητροπόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας θα αποστέλλονται κατόπιν συνεννόησης με τους Προϊστάμενους των Ναών.

Επόμενοι στόχοι που συζητήθηκαν ήταν τα εγκαίνια των Παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών που προγραμματίζονται για τις 14 Οκτωβρίου 2013.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου