meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΨΑΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

Ζαχαρίας Καψαλάκης 
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης                                                                   Μεσαρά Φλεβάρης 2013
Email: zkapsala@otenet.gr                                                                                                   



Ως εκπαιδευτικός που εργάζομαι στην ειδική αγωγή, αλλά και ως αιρετός στο Ανώτερο Περιφερειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης Κρήτης. 

Στηρίζω  

την πανελλαδική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να σταματήσει ο κυβενρητικός εμπαιγμός στους ανθρώπους με Αναπηρία.

Όσοι βρισκόμαστε δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, βιώνουμε αυτήν την εποχή τον πολιτικό ρατσισμό στα πλαίσια των πολιτικών που εξασκούνται, αλλά και μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης των τυφλών συνανθρώπων μας και γενικά του αναπηρικού κινήματος.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα στα Ειδικά Σχολεία είναι η χειρότερη που υπήρξε ποτέ...Εκατοντάδες Τμήματα Ένταξης κλειστά σε όλη την την Ελλάδα, κωφοί και βαρήκοοι μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα σε τμήματα ακουόντων, τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό και και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία μας και χιλιάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες...

Πού η πολιτική ευαισθησία;

Πού το κράτος πρόνοιας;

Πού η στήριξη και η αλληλεγγύη;

Πουθενά...

Χαιρετίζω τον αγώνα τους, την προσπάθεια τους για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία με ισονομία και ισοπολιτεία, για την προστασία ΟΛΩΝ των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.



Ζαχαρίας Καψαλάκης
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου