meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης


Του Βαγγέλη Αυγουλά

Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια εάν και κατά πόσο το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος»  έχει πράγματι ξανασχεδιάσει και αλλάξει με το έτσι θέλω ένα μεγάλο ποσοστό του Παγκόσμιου Χάρτη μετατρέποντας δεκάδες χώρες και τεράστιες περιοχές σε κομμάτια του υπό κατασκευή «Χαλιφάτου» αλλά ο χάρτης κυκλοφόρησε . Σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε, τυπώθηκε, έγινε  τσιπάκι σε ηλεκτρονική μορφή και κατέκλυσε το διαδίκτυο και τα παγκόσμια ΜΜΕ. Και για να γίνει αυτό, υπάρχει κάποιος σκοπός.

Στην Ελλάδα  τον είδαμε αυτό το Χάρτη την Κυριακή που μας πέρασε στο «Πρώτο Θέμα» ( με αρκετά μεγάλη ανάλυση ενός σκεπτικού) αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, κυρίως ηλεκτρονικά. Η Κεντρική ιδέα ήταν: « Δείτε τι τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» - Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου- Ελλάδα και Κύπρος στον χάρτη των ισλαμιστών ως OROBPA». Τα σύνορα του χαλιφάτου φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια, συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την Αφρική βόρεια της Σαχάρας, την Αραβική Χερσόνησο, την Ινδία, μέρος της Κίνας και το σύνολο των χωρών των λεγόμενων τουρκόφωνων περιοχών της Ασίας.

Και το ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται  « Ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα για τους τζιχαντιστές -  Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας».Η ομάδα των Ελλήνων δημοσιογράφων που ασχολήθηκε, διευκρίνιζε ότι «Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να δραστηριοποιούνται ήδη ακραίοι ισλαμικοί πυρήνες στη χώρα, βασικό αντικείμενο των οποίων είναι η παροχή διευκολύνσεων και υποστήριξης σε πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών που επιδιώκουν να φτάσουν ως τα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας ώστε να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες χωρών που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν και οι οποίοι, αφού φτάσουν στην Ελλάδα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς σε κάποια από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που διατηρούν απευθείας σύνδεση διά θαλάσσης με τα απέναντι μικρασιατικά παράλια. Κατόπιν, μέσω Τουρκίας, προωθούνται στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας, πυκνώνοντας έτσι τις τάξεις των ακραίων ισλαμιστών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειονότητά τους πολίτες αραβικής, κυρίως, καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα κάποιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, εδώ και μερικές εβδομάδες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη ευρείες επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών». Η πραγματικότητα είναι ότι ο περίφημος χάρτης απεικονίζει την Ελλάδα ως τμήμα μιας νέας, μετονομαζόμενης ευρωπαικής περιοχής που ονομάζεται από τους τζιχαντιστές OROBPA και περιλαμβάνει όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και άλλες , όμορες χώρες. Οπως έχουν κάνει οι Ισλαμιστές /  Τζιχαντιστές και σε άλλες περιοχές, οι «Νέες Χώρες» με τα «νέα» ονόματά τους είναι : Orobpa: Βαλκάνια, Ουγγαρία, Αυστρία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ουκρανία (Κριμαία) Andalus: Πορτογαλία και Ισπανία Sham-Iraq: Σαουδική Αραβία, Ιράκ,Συρία,Λίβανος,Ιορδανία και Ισραήλ.Anathol: Δυτική Τουρκία Khurasan: Τσετσενία, Νταγκεστάν, Οσετία, Αζαερμπαιτζάν, Καζακστάν, Κιργκιστάν,Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν, Ανατολικό Ιράν, Αφγανιστάν, Ινδία, Πακιστάν και Ινδονησία.Hijaz: Aραβικές Χώρες του Κόλπου,Νότια Σαουδική Αραβία, Βόρειο Ομάν.Al Kinana (Qinana): Αίγυπτος, Ανατολική Λιβύη,Βόρειο Τσαντ,Βόρειο Σουδάν.Maghreb: Λιβύη, Τυνησία,Μαρόκο και Μαυριτανία.Υaman: Υεμένη και Νότιο Ομάν.Habasha : Αιθιοπία και Σομαλία.Περιμένουμε εξελίξεις; Απαντήσεις; Διευκρινίσεις; Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο χάρτης αυτός και η δημοσιοποίησή του αποτελεί  άλλο ένα δείγμα της επιθετικότητας του Ισλαμικού Κράτους. Κι αυτό, δεκαπέντε χρόνια μετά την Επίθεση στο Σημείο Μηδέν και στους Δίδυμους Πύργους, ανεξάρτητα από τις δεκάδες «Θεωρίες Συνωμοσίας» που κυκλοφόρησαν για την τραγωδία του 2001. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου