meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ!

Γενική κόσμου από το πάρτι του radio family

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα έγινε η ανακοίνωση του 4ου στην Κρήτη, πρωτότυπου και βιωματικού  «Δείπνου στο σκοτάδι», το οποίο συνδιοργανώνουν το Κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» ( http://meallamatia.blogspot.com ) του δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά, μαζί με το Παιδικό Ραδιόφωνο “Family 89,5fm» ( www.radiofamily.gr ).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 13/5 2016 και ώρα 9:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αγράμπελη», 6ο ΧΙΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΜΑΛΑΔΩΝ.

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark».

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Μιχάλης ΔρακάκηςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Μιχάλης Δρακάκης


Μετά το δείπνο θα ανάψουν τα φώτα και θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι από DJ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Ηλιαχτίδα», ο οποίος εδρεύει εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε ότι το «Δείπνο Στο Σκοτάδι», έχει λάβει χώρα άλλες δύο φορές στο Ηράκλειο και μια φορά στο Ρέθυμνο, κάθε φορά με εξαιρετική επιτυχία!

Τη νέα εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Αυγουλάς στον αποκριάτικο χορό του Family Radio στις 11 Φεβρουαρίου 2016 στην Κρήτη, εισπράττοντας τον ενθουσιασμό δεκάδων μικρών και μεγάλων φίλων του παιδικού ραδιοφώνου!

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η προπώληση των προσκλήσεων, κόστος 15€ η κάθε μια με την απόλαυση πλήρους μενού, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σύντομα στο Facebook και πάντα μέσα και από το blog μας και το Radio Family!

Οι πρώτοι χορηγοί που ήδη έχουν δείξει τη στήριξή τους στην εκδήλωση είναι: το Κέντρο Επενδύσεων Ηρακλείου, η εταιρεία Nova Apolymantiki, τα συνεργεία αυτοκινήτων Autofit, ο παιδικός Σταθμός «Το Χαμόγελο» και τα χρώματα Μπαλούρδου.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Μαρία ΠαπαδάκηΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με το Μάνο Τζανακάκη και το Μιχάλη Δρακάκη


Κόσμος χορεύειΟ Μιχάλης με περούκα

Λίγα λόγια για την ιστορία του σκοτεινού δείπνου

Εμπνευστές της εν λόγω ιδέας, η οποία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ήταν 2 Γάλλοι, ο Edouard de Broglie και ο Etienne Boisrond. Οι κύριοι αυτοί υποστήριζαν ότι το απόλυτο σκοτάδι μας απελευθερώνει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό το φαγητό μας και την μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Οργανώνονταν συχνά τέτοιου είδους δείπνα για να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τις ανάγκες των τυφλών ατόμων. Το 1999 στη Γαλλία, η οργάνωση για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, «Paul Guinot» άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο της εστιατόριο το οποίο και είχε έναν καθαρά φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η επιτυχία του ήταν τεράστια και έτσι άνοιξαν στη συνέχεια παρόμοια εστιατόρια σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε μια διεθνής τάση και πλέον υπάρχουν αντίστοιχα εστιατόρια σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο (Λονδίνο, Μόσχα, Βερολίνο, Νέα Υόρκη κ.α.)

Στην Ελλάδα, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, έχοντας προηγουμένως πρότερη Ευρωπαϊκή εμπειρία και διαρκείς συνεργασίες, φέρνει την ιδέα της εκδήλωσης το Μάρτη του 2012 στο Ρέθυμνο, ως μια βιωματική βραδιά ευαισθητοποίησης (1ο Δείπνο Στο σκοτάδι). Εν συνεχεία ακολούθησαν το Ηράκλειο Κρήτης-2φορές-, η Αθήνα-2φορές, η Τρίπολη και η Θεσσαλονίκη.

Η φιλοσοφία των βιωματικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα είναι πάντα, εκτός από την πρωτόγνωρη εμπειρία, τα όποια έσοδα να προσφέρονται για ένα κοινωφελή σκοπό, μιάς και όλοι οι διοργανωτές δρουν πάντα εθελοντικά.

Δείτε τι έγινε στο τελευταίο δείπνο στο σκοτάδι στο Ηράκλειο στις 7/12/2013:

6ο Δείπνο στο Σκοτάδι στην Αθήνα


Δείπνο στο σκοτάδι στο Ηράκλειο οι εθελοντές1ο Δείπνο στο σκοτάδι στην Αθήνα ο Βαγγέλης μιλάει στον κόσμο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου