meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

DOWN TOWN: ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ



11-03-2016 Άρθρο στο crashonline

του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μεγάλη η συζήτηση , κυρίως στα Social Media αλλά και τις τηλεοπτικές εκπομπές «κοινωνικής κριτικής» για το εξώφυλλο του περιοδικού “Down Town” με τους γνωστούς Έλληνες και Ελληνίδες που «μασκαρεύτηκαν» σε μετανάστες και προσπαθούν να «περάσουν» μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Έγινε συζήτηση. Γι αυτό έγινε το εξώφυλλο, εκτός κι αν υπάρχουν κάποιοι από τους ποζάροντες που θεωρούν ότι έγινε για το Κοινωνικό Μήνυμα. Μία , η αγαπημένη τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου (που ΔΕΝ ποζάρισε) έγινε αμέσως σαφής: «Ντρέπομαι που υπάρχω σ' αυτό το εμετικό εξώφυλλο. Τους επέτρεψα να χρησιμοποιήσουν την φωτό του θεάτρου κι αυτό είναι το ίδιο χυδαίο. Βλακεία μου και λάθος!». Λίγο αργότερα, το εξώφυλλο «αποκήρυξε» και ο Κρατερός Κατσούλης. Άλλοι έχουν προτιμήσει να σιωπήσουν. Καλά κάνουν. Το εξώφυλλο είναι «προκλητικό» και είναι σωστό να τηρείς «σιγήν ιχθύος» όταν για κάτι που σε αφορά, γίνεται ένας μικρός χαμός.

Με τόσα - ηλεκτρονικά κυρίως- Μ.Μ.Ε. έτοιμα να πέσουν επάνω στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε με στόχο να «τσιμπήσουν κλικαρίσματα» , ένα «προκλητικό» εξώφυλλο ενός – κατά τεκμήριο- καλογραμμένου περιοδικού που μετά μανίας προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι που φιλοξενεί την εκπομπή που παρουσιάζουν αυτοί που «φτιάχνουν» και το περιοδικό, προκαλεί….. αναπηδήσεις.

Το σοβαρό ερώτημα : Έγινε με στόχο την συμβολή στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι οξείες γωνίες στο τεράστιο πρόβλημα που η υποχρεωτική (για μας) αποδοχή της εισροής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, μεταναστών, κάθε λογής κυνηγημένων, απειλούμενων , φτωχών και «μιζεριασμένων» στην Ελλάδα ως «κόμβου» μετάβασής τους σε άλλες χώρες ; Ή μήπως με το «μανδύα» του Κοινωνικού Ακτιβισμού και με στόχο την μεγάλη «πελατεία» του προβλήματος, να γίνει διαφημιστική εκμετάλλευση , χρησιμοποιώντας μια πρωτότυπη / προκλητική ιδέα και δέκα γνωστά πρόσωπα και να «πουλήσει» περισσότερα φύλλα το περιοδικό; Αγαθές προαιρέσεις και οι δυο. Κακία δεν υπήρχε. Ούτε δόλος.

Προσωπική μου γνώμη: Είκοσι τοις εκατό το πρώτο και ογδόντα το δεύτερο. Η πλειοψηφία των Ελλήνων συμπονά και βοηθά όσο μπορεί τους πρόσφυγες αλλά δεν τους θέλει στην Ελλάδα, η φωτογράφιση είναι μέτρια, τα γνωστά και αγαπητά πρόσωπα δεν «κολλάνε» ούτε με τα ρούχα, ούτε με την «αίσθηση», ο Γερμανός φαίνεται σαν να φοράει…. γραβάτα, ο Μουτσινάς μας κοιτάζει «θυμωμένα», η Κοσιώνη δείχνει σαν να φοράει «μοντελάκι», η Καραβάτου θυμίζει μαυροφορεμένη Μανιάτισσα κι ο Κατσούλης υδραυλικό ενώ το άψογο μαλλί της Παπουτσάκη παραπέμπει σε «σεσουάρ στα βράχια».

Κακοφτιαγμένη έκδοση μιας έξυπνης «μαρκετίστικης» ιδέας που ωστόσο ( και το αποδεικνύω κι εγώ ο ίδιος) τη δουλειά της την έκανε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου