meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟ Γ.ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ Ο Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης και ο. πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος υπέγραψαν την Πέμπτη 30.7.2015 Σύμφωνο Συνεργασίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και άλλοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη και διαχείριση:υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο (παιδιά - θύματα κακοποίησης - παραμέλησης, παιδιά θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης, παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης - ηλεκτρονικού εγκλήματος) και υποθέσεων εξαφανισθέντων παιδιών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει σειρά συντονισμένων ενεργειών, με στόχο τόσο την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών για το χειρισμό υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο και υποθέσεων εξαφάνισης παιδιών, όσο και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να συμβάλλουν στην πρόληψη περιπτώσεων κατά τις οποίες παιδιά είναι θύματα ή θύτες παραβατικών συμπεριφορών ή εξαφανίζονται.

Από την πλευρά του ο σύλλογος θέτει στην διάθεση του Υπουργείου τις υποδομές του, όπως την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά. 

Επιπλέον παρέχει τη συνδρομή του και αναλαμβάνει την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των ανηλίκων θυμάτων καθ' όλη την διάρκεια παραμονής τους στα Αστυνομικά Τμήματα. 

Για τα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος ,αναλαμβάνει να προστατεύει τα παιδιά θύματα μέσα από τις δομές του, εφόσον απαιτείται και υπάρχει σχετική εισαγγελική εντολή.

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί η φροντίδα και προστασία παιδιών μεταναστών.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει εξουσιοδοτήσει τον επιστημονικό συνεργάτη του και γνωστό για τις δράσεις του στο χώρο της παιδικής προστασίας κ. Βαγγέλη Αυγουλά, να συντονίσει ομάδα εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και επιστημονικά στελέχη του Χαμόγελου του Παιδιού, για την επικαιροποίηση και επέκταση της συνεργασίας των δύο φορέων.


Ήδη έχει πραγματοποιηθεί θεσμική συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιαννόπουλο, ενώ η ομάδα εργασίας έχει σχεδόν προς παράδοση για υπογραφές το νέο ανθρωποκεντρικό πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με το Σύλλογο, ώστε κανένα παιδί να μη μένει αβοήθητο στην κρίση και στις δυσκολίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου