meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΙΕΨΕΥΔΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΟΤΙ "ΒΟΛΕΨΕ" ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΠΙΣ



       
Πικραμένος δηλώνει ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και χωρίς να διασταυρωθεί σχεδόν καμία πληροφορία, οδηγούν στο να δίνονται στη δημοσιότητα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ενός νέου με αναπηρία επειδή απλώς  τυγχάνει να είναι και συγγενής του νυν Υπουργού.

Δημοσιεύματα μιλούν για «φωτογραφική» προκήρυξη μιας θέσης οδοντιάτρου στο νοσοκομείο Ελπίς προκειμένου να «τακτοποιηθεί» ο ανιψιός του Υπουργού, ενώ άλλες διαδόσεις με πιο ανεπτυγμένη φαντασία, ανέφεραν μέχρι και ότι ο Υπουργός διόρισε στο ως άνω νοσοκομείο τον ανιψιό του Διοικητή!

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζει ότι ο ανιψιός του ακολούθησε όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος 3209/2003 όπου επικουρικοί ιατροί με τις οριζόμενες στο νόμο αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, καλύπτουν θέσεις κατά προτεραιότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, η αναφερόμενη ως «τακτοποίηση» αφορά μια 12μηνη σύμβαση με απολύτως διαυγή διαδικασία αξιολόγησης.

Πρόκειται για ένα νέο 41 ετών που χρειάζεται 4 ινσουλίνες την ημέρα για να κρατηθεί στη ζωή και παρ’ όλο που είχε θείο βουλευτή τόσα χρόνια, αυτό δεν το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ. Έτσι και τώρα, διορίστηκε μετά τις πολύμηνες διαδικασίες που απαιτεί μια προκήρυξη, για να παρέχει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες του όπως εκατοντάδες ηρωικοί γιατροί κάνουν αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, με μόνο όπλο του τις επιστημονικές του γνώσεις και το πτυχίο του.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι ανάγκες κάθε νοσοκομείου καθορίζονται ανά ειδικότητα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και η επίμαχη προκήρυξη η οποία εκδόθηκε στις 18/02/2015, βασίστηκε σε αιτήματα διοικήσεων των νοσοκομείων διορισμένων από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. 

Η υπογραφή της απόφασης για διορισμό λοιπόν του συγκεκριμένου οδοντιάτρου, επήλθε ως η απαιτούμενη τελευταία πράξη μιας αλυσίδας προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών.

Επιπλέον, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο 41χρονος οδοντίατρος και ανιψιός του νυν Υπουργού, έχει στο παρελθόν εργαστεί με πέντε ετήσιες ίδιες συμβάσεις, ακολουθώντας την ίδια νόμιμη διαδικασία κατόπιν σχετικών προκηρύξεων, σε δύο άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και ένα Κέντρο Υγείας. 

Διευκρινίζεται εδώ ότι οι συμβάσεις του οδοντιάτρου δεν ήταν συνεχόμενες αλλά υπήρχε χρονικό κενό μεταξύ τους.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει πως κάποιοι ηθελημένα παραβλέπουν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχωρά από την πρώτη στιγμή σε κάλυψη εκατοντάδων θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπου υπάρχουν ανάγκες πανελλαδικά, με προτεραιότητα στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου