meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διεξάγεται στο βόρειο Οντάριο σε συνεργασία με το νοσοκομείο Sault Area Hospital έχει στόχο την βελτίωση της αιμοκάθαρσης στο σπίτι για πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια. Το πειραματικό σύστημα DiCAT που ανέπτυξε η εταιρία eQOL η οποία  ειδικεύεται στην τεχνολογία υγειονομικής φροντίδας, παρέχει την δυνατότητα ανεξάρτητης αιμοκάθαρσης, ακόμη και στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία κινητών iPad σε συνδυασμό με διαδικτυακές εφαρμογές, το DiCAT στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας και στον περιορισμό του φόβου που νιώθουν πολλοί ασθενείς, παρακολουθώντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο τα δεδομένα της αιμοκάθαρσης σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το σύστημα προσφέρει συνδεσιμότητα, πρόσβαση σε πηγές και διαχείριση της όλης διαδικασίας με απώτερο στόχο την μεταφορά της αιμοκάθαρσης από τις ειδικές μονάδες στο σπίτι. Ειδικά για  τους νεφροπαθείς σε απομακρυσμένες ή απομονωμένες περιοχές, η νέα μέθοδος ίσως κάνει την διαφορά καθώς οι πάσχοντες υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Γι’ αυτό και το νοσοκομείο Sault Area Hospital επελέγη να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα διότι καλύπτει μια τεράστια περιοχή.

Στον Καναδά, ήδη ορισμένοι ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση οίκαδεν, ωστόσο, όταν στέλνουν τηλεφωνικώς τα αποτελέσματα στην αντίστοιχη μονάδα του πλησιέστερου νοσοκομείου, τα λάθη δεν είναι σπάνια ενώ θα πρέπει να μεταβούν εκεί σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα. Προς το παρόν, στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος 60 ασθενείς από το βόρειο και το νότιο Οντάριο και τα ευρήματα αναμένονται τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: http://www.iatropedia.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου