meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ


Κοντά στο νέο Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή βρέθηκε ο νεαρός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων «Φαέθων» σήμερα το μεσημέρι στην παραλαβή του Υπουργείου Υγείας από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.


Συγκινητικό ρόλο διαδραμάτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνόδευσε και έγινε «τα μάτια» του Βαγγέλη Αυγουλά και του περιέγραφε λεπτό προς λεπτό τα τεκταινόμενα στην τελετή, ώστε ο κ. Αυγουλάς να μπορεί να έχει πλήρη εικόνα και να καμαρώνει για το νέο ιστορικό βήμα του φίλου του και κοινωνικού αγωνιστή Παναγιώτη Κουρουμπλή!


«Με αξιοκρατία θα αξιοποιήσουμε όλα τα ικανά στελέχη του Υπουργείου και των δομών Υγείας. Δεν είναι στόχος μας να δημιουργήσουμε κομματικούς στρατούς. Με πυρακτωμένο πείσμα, μαχητικότητα, επιμονή και υπομονή θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού στην πράξη, γιατί αυτή την εντολή έχουμε από τους συμπολίτες μας και από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μαζί με τον κ. Κουρουμπλή ανέλαβαν καθήκοντα οι κύριοι Α. Ξανθός και Δ. Στρατούλης.



«Πιστεύουμε στην ευαισθησία του νέου Υπουργού και ευχόμαστε να κάνει αυτά που δε μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι. Ιδίως να στηρίξει την υγεία μέσα από τους παρόχους της. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα σωστά θα είναι απόλυτα κοντά του και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική και αν και ο Έλληνας γιατρός έχει πολεμηθεί τα τελευταία χρόνια, ελπίζουμε η νέα ηγεσία να αντιληφθεί ότι υγεία χωρίς γιατρούς δε γίνεται», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.

Σύντομη συνάντηση για τα θερμά και από καρδιάς συγχαρητήρια είχαν οι κ. Κουρουμπλής και Αυγουλάς μετά το τέλος της τελετής παράδοσης – παραλαβής, όπου ο κ. Αυγουλάς μαζί με το γιο του Υπουργού νεαρό φοιτητή Λευτέρη Κουρουμπλή, του ζήτησαν να ξαναδώσει ελπίδα στη νεολαία και δύναμη σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να ονειρεύονται!


Μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ο τομέας ο οποίος αποτελεί πρώτη του προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων. Μεγάλο βάρος θα δώσει στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων  (ΕΟΦ). Για τον τελευταίο έχει δηλώσει ότι ανάμεσα στους στόχους του είναι η ενίσχυσή του με προσωπικό προκειμένου να αναδειχθεί σε αξιόπιστο ευρωπαϊκό κέντρο.

Για τη φαρμακευτική πολιτική επαναλαμβάνει ότι θα βασίζεται στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής και των γενόσημων φαρμάκων, ενώ για τους διαγωνισμούς της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας λέει ότι θα ελεγχθούν όλοι από την αρχή.

Ο κ. Κουρουμπλής είναι δρ κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠαΣοΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη 3ος.

Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών (έχασε τω φως του σε ηλικία 10 ετών από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας), ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.

Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της Εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.

Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι για την κοινωνική του δράση ο κ. Κουρουμπλής τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ίδρυμα Μ. Στασινοπούλου,  Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, Λέσχη  Υγείας της Ευρώπης κ.ά.).

Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας. Το 2012 βραβεύτηκε στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου των ΗΠΑ από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC) για τη θέληση και την επιμονή που έχει επιδείξει στο κοινωνικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου