meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

GLOVO.4ALL: ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!


Η Glovo είναι ένα πανελλαδικό δίκτυο υπερδραστήριων εθελοντών, με αξιόλογο εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό, έτοιμο να καλύψει κάθε ανάγκη και να στηρίξει ποιοτικά και ανιδιοτελώς κάθε διοργάνωση που το χρειάζεται!

Εθελοντής όμως μπορεί να θέλει να γίνει ο καθένας. Τι και αν είναι εξωτερικά διαφορετικός; Τι και αν τον χαρακτηρίζει μια εξωτερική ιδιαιτερότητα; Γιατί να μην είναι κάποιος άνθρωπος με κάποια αναπηρία ενεργός εθελοντής αφού «το λέει η καρδιά και η ψυχή του»;;; Πρακτικές απαντήσεις και διέξοδο στα όποια πρακτικά προβλήματα προσβασιμότητας επιχειρούν να δώσουν οι εθελοντές εμπνευστές της Glovo.4all, θέλοντας να παρέχουν  όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις πριν, κατά τη διάρκεια και στη λήξη κάθεevent, ώστε οι ομάδες τους να στελεχώνονται και από ΑμεΑ!

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Παραολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο τυφλών κ. Δημήτρης Αμπατζής, βρέθηκαν στις 14/11ου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε εκπαίδευση εθελοντών της Glovo και έθεσαν με τις παρατηρήσεις τους τη διάσταση των προβλημάτων όρασης σε μια σωστή βάση για συνεργασία με βλέποντες εθελοντές.

Το μέλος της Glovo.4all κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, με κινητική αναπηρία ο ίδιος, προσκάλεσε τους κυρίους Αυγουλά και Αμπατζή σε μια εκπαίδευση ομάδας εθελοντών της Glovo με αφορμή ένα event που οι εθελοντές ανέλαβαν να υποστηρίξουν και όλοι μαζί σημείωσαν, παρατήρησαν και περιέγραψαν τα κατάλληλα πόστα όπου θα μπορούσε να καλύψει με την παρουσία του και ένας εθελοντής με πρόβλημα όρασης!


Οι εμπνευστές της Glovo.4all δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Στην δίχρονη μας πορεία παρατηρήσαμε την απουσία εθελοντών με αναπηρία. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ένας άνθρωπος με αναπηρία να νιώσει ασφάλεια και να προσφέρει άνετα τις εθελοντικές του υπηρεσίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδανικά του εθελοντισμού. Έτσι προέκυψε ζήτημα για το ποιες αλλαγές πρέπει να εφαρμόσουμε ώστε να απευθυνόμαστε πραγματικά σε όλους.

Έτσι δημιουργήθηκε η GloVo.4all, μέσω της οποίας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε σωστές συνθήκες για άτομα με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συμμετέχουν ως εθελοντές στα event μας. Γι’ αυτό τον λόγο ελέγχουμε και ενισχύουμε την προσβασιμότητα των χωρών, τα πόστα των εθελοντών και παρέχουμε όπου χρειάζεται συνοδεία και διερμηνεία.

Όραμα μας η δημιουργία και διαχείριση μιας κοινότητας που, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, θα ενθαρρύνει τη δράση εθελοντών με αναπηρία προωθώντας, έτσι, την ισότητα και την συνεργασία με τελικό στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και αποδοχή.

Ο βασικός μας στόχος είναι η ίδια ενεργοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουν από τα οφέλη του εθελοντισμού.

Παράλληλα, ο έμμεσος στόχος μας, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους διοργανωτές σε θέματα προσβασιμότητας και να τους κάνουμε να υπολογίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία ως κοινό αλλά και ως συνεργάτες».

Ο παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής δήλωσε χαρακτηριστικά: «βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία η οποία αποτυπώνει ένα μωσαϊκό διαφορετικότητας. Δείτε τα πρόσωπα των εθελοντών, δεν ξεχωρίζεις ποιοι έχουν και ποιοι όχι κάποια αναπηρία! Σε αυτή την κατάργηση του διαχωρισμού ήρθα να βοηθήσω και εγώ»!


Το κάλεσμα της Glovo.4all στα ΑμεΑ

Τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα; Αν σ’ ενδιαφέρει να γίνεις εθελοντής σε κάποιο event χωρίς να έχεις άγχος για την προσβασιμότητα ενός χώρου, την επικοινωνία και την υποστήριξη που θα βρεις, στείλε μας mail στο 4all@glovo.com.gr ή μπες στην πλατφόρμα μας και κάνε εγγραφή. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου για να μας πεις τις ανησυχίες σου και να μας βοηθήσεις να καλύψουμε τις ανάγκες σου καλύτερα.

Βοήθησε μας να σε στηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε τον απώτερο μας στόχο: να δημιουργήσουμε τόσο σωστές συνθήκες ώστε αυτά που ζητάμε τώρα να γίνουν σύντομα αυτονόητα για την δημιουργία ενός event.

Βοήθησέ μας, σε πέντε χρόνια, να μην χρειαζόμαστε…

Δείτε περισσότερα στο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου