meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου βρέθηκε ο Βαγγέλης Αυγουλάς στις 10 Νοεμβρίου 2014, προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων, της Διευθύντριας και των δασκάλων του σχολείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς.

Ο επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών συνομίλησε με μαθητές της Δ’ Ε’ και Στ’ Τάξης του σχολείου, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους γύρω από τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η καθημερινότητα των νέων με προβλήματα όρασης, ενώ συγκλόνισε περιγράφοντας τις δυσκολίες των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα σήμερα που μόνο ένα στα δέκα από αυτά πηγαίνουν σχολείο: «Όλα θέλουν, αλλά δε μπορούν και γι’αυτό φταίνε οι μεγάλοι και η πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγουλάς στα παιδιά.

Εκείνο που έκανε εντύπωση στους δασκάλους και συγκίνησε το Βαγγέλη Αυγουλά, ήταν όταν τελείωσαν οι δύο διδακτικές ώρες που κράτησε αυτή η διαδραστική συζήτηση και τα παιδιά δεν ήθελαν να βγουν διάλειμμα. Πάρα πολλοί μαθητές περικύκλωσαν τον κ. Αυγουλά και συνέχισαν να συζητούν μαζί του, με τοποθετήσεις πιο ώριμες και από τους μεγάλους, χαρίζοντας έτσι μια μεγάλη ανιδιοτελή αγκαλιά στη Διαφορετικότητα!

Τα παιδιά άγγιξαν τα ανάγλυφα γράμματα της γραφής Braille των τυφλών, έμαθαν τεχνικές συνοδείας ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης, είδαν πώς ένας τυφλός μπορεί να ξεχωρίζει τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ, ενώ έμαθαν και το κόλπο του ρολογιού για να σερβίρουν σωστά κάποιον που δε βλέπει!

Η διευθύντρια του σχολείου κα Καφαλούκου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Νομικός ευχαρίστησαν τον κ. Αυγουλά για την επίσκεψη και σημείωσαν ότι τα παιδιά για ένα διδακτικό δίωρο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα ζωής, ενώ οι δάσκαλοι των τριών τάξεων παρατήρησαν ότι μέσα από τις βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις μόνο τα παιδιά θα μάθουν ως αξία το σεβασμό στη διαφορετικότητα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου