meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια, παίρνουμε τις τύχες  μας στα χέρια μας!

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
 e-mail: eoty@otenet.gr

Αθήνα, 25/11/2014
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 819

ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια, παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!


Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), την 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή της στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει την οικονομία της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και έχουν διαρρήξει επικίνδυνα τον κοινωνικό ιστό. Από τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των ανάλγητων πολιτικών είναι οι ευπαθείς λεγόμενες κοινωνικές ομάδες, ανάμεσα στους οποίους οι τυφλοί και τα άτομα με αναπηρία που έχουν εξουθενωθεί από την κατάρρευση των κοινωνικών δομών, την πλήρη απαξίωση του συστήματος υγείας, τη στέρηση ουσιαστικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την εγκατάλειψη της Ειδικής Εκπαίδευσης, είτε αυτή ανάγεται στη αποδόμηση των ειδικών σχολείων είτε στην υποκριτικά προσφερόμενη δήθεν παράλληλη στήριξη.  Ακόμα, οι βάρβαρες περικοπές των τελευταίων χρόνων στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν εξουθενώσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αφού καλούνται καθημερινά να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, η οποία έχει μείνει σχεδόν άδεια, για να καλύψουν τις προαναφερθείσες ανάγκες σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, φάρμακα για την κάλυψη των οποίων η Πολιτεία έχει Συνταγματική υποχρέωση απέναντί
τους, όπως άλλωστε και απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Την 3η του Δεκέμβρη παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια. Λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω εξαθλίωση των Ατόμων με Αναπηρία συνεπεία των μνημονίων! Λέμε ΟΧΙ στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων των ΑμεΑ από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας! Λέμε ΟΧΙ στην υποστελέχωση και στο μαρασμό των προνοιακών δομών και των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης που λειτουργούν ακόμα χάρη στη φιλοτιμία και μόνο των εργαζομένων σε αυτές και απαιτούμε να εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται, καθώς και να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ.
Διεκδικούμε:

1) Επαναφορά των μισθών των εργαζομένων τυφλών σταδιακά στα επίπεδα Δεκεμβρίου 2009, όπως και στους ένστολους και άλλες κατηγορίες, και επικουρικά χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών ύψους 25% επί των πάσης φύσεως μεικτών αποδοχών τους.

2) Εξαίρεση των τυφλών συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα από τις περικοπές των συντάξεων με βάση το Ν. 4111/2013 και από τις μέχρι τώρα περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και δέσμευση για μη περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις όλων των τυφλών συνταξιούχων.

3) Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στην οποία οι τυφλοί έχουν ψιλή κυριότητα, επικαρπία ή και τα δυο μαζί καθώς και απαλλαγή όλων των τυφλών από τον ΕΝΦΙΑ.

4) Φοροαπαλλαγή στο εισόδημα των ελάχιστων τυφλών ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ καθώς και εισοδημάτων προερχόμενων από άλλες πηγές για τυφλούς που είναι άνεργοι, μέχρι του αυτού ποσού.

5) Απομείωση του ύψους του κεφαλαίου του δανείου για την πρώτη κατοικία ίση με το ύψος του απολεσθέντος εισοδήματος από την ημερομηνία λήψης του δανείου για τυφλούς και για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η πορεία θα αρχίσει στις 11 το πρωί από τα γραφεία μας Βερανζέρου 31, Ομόνοια και θα κατευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Από αυτή την κινητοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς! Όλοι  την 3η του Δεκέμβρη στους δρόμους γιατί είναι μέρα διεκδίκησης και όχι γιορτής!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου