meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Ιδιαίτερα παραγωγικός αποδείχθηκε και ο Αύγουστος για τη δομή παροχής συσσιτίου του Δήμου Ιλίου, αφού οι εργαζόμενοι της δομής εκμεταλλευόμενοι διάφορες δωρεές αλλά και την κατάρτιση τους, προχώρησαν στην Παρασκευή συμπληρωματικών εδεσμάτων τα οποία διένειμαν μαζί με το πλήρες καθημερινό μενού σίτισης, ώστε να προκαλέσουν ένα έξτρα χαμόγελο στα χείλη των ωφελουμένων του προγράμματος που το δικαιούνται!



Επτά ημέρες την εβδομάδα και για όλο το Καλοκαίρι, η σίτιση είχε ανατεθεί σε catering με έξοδα του Δήμου Ιλίου, για να μη λείψει τίποτε από τους ωφελούμενους. Επιπρόσθετα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών συμπλήρωναν το καθημερινό πακέτο με διάφορα εδέσματα όπως πίτσα, cake βανίλια, γλυκά του κουταλιού, ζελέ φρούτων εποχής, αλλά και μαρμελάδα νεκταρινιών, αφού χάρη στο συντονισμό του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου και του αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυγουλά, διανεμήθηκαν στις 29 Αυγούστου και στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 είκοσι τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια σε όλους τους δικαιούχους του Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιλίου, καθώς και σε ιδρύματα της περιοχής.



Το «Με Άλλα Μάτια» παραθέτει ενδεικτικά το μενού μιας πλήρους εβδομάδας, όπως χορηγήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι μέσω εκατό περίπου  μερίδων καθημερινά στους ωφελούμενους του προγράμματος σίτισης του Δήμου Ιλίου:

Δευτέρα: Ρεβίθια Λεμονάτα, Σαλάτα
Τρίτη: Φιλέτο κοτόπουλο με σώς μουστάρδας και ρύζι Μπασμάτι, Σαλάτα
Τετάρτη: Αρακάς λεμονάτος με πατάτες, Σαλάτα
Πέμπτη: Ομελέτα με λαχανικά, Σαλάτα
Παρασκευή: Παστίτσιο, Σαλάτα
Σάββατο: Μιδοπίλαφο, Σαλάτα
Κυριακή: Γιουβέτσι (χοιρινό κοκκινιστό με κριθαράκι), Σαλάτα

Καθημερινά το μενού συμπληρωνόταν με μπόλικο ψωμί και με διάφορα έξτρα εδέσματα από δωρεές ή παρασκευασμένα από το προσωπικό της δομής.


Στο πρόγραμμα σίτισης του Δήμου Ιλίου εντάσσονται μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες οι οποίοι για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και να λαμβάνουν το μηνιαίο πακέτο τροφίμων το μήνα που δικαιούνται μαγειρεύοντας το ανάλογα με τις οικιακές τους ανάγκες.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το εβδομαδιαίο μενού καθορίζεται υπό επιστημονική εποπτεία ειδικών, ενώ έχει καθιερωθεί καθημερινό ημερολόγιο καταγραφής των παρατηρήσεων των ωφελουμένων επί των γευμάτων ώστε οι παροχές να βελτιώνονται ακόμη περισσότερο στο μέτρο του δυνατού.


Ο τέως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, από κοινού με το Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, πραγματοποιούσαν αυτοπροσώπως συχνά αιφνίδιους, ενδελεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους της ποιότητας των γευμάτων οι οποίοι συνεχίζονται, ενώ ήδη από το Καλοκαίρι του 2013 έχει επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της δομής παροχής συσσιτίου του Δήμου Ιλίου καθημερινά και για 365 ημέρες το χρόνο με πλήρες ωράριο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου