meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ: ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!



Το ακατανίκητο πνεύμα της χαράς και της δημιουργίας, η καταξίωση της ελευθερίας και της έμπνευσης, η πηγαία έκφραση των ταλέντων είναι από τις καθημερινές εμπειρίες της κατασκηνωτικής ζωής, που προσφέρει με αγάπη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας στις μαθήτριες του γυμνασίου και του λυκείου, οι οποίες απέδρασαν φέτος το καλοκαίρι στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις στον Αυλώνα για το οκταήμερο 4-11 Αυγούστου 2014.

Όλος αυτός ο κρυμμένος όμορφος κόσμος των νέων φανερώθηκε  στην γιορτή λήξης της Α' αυτής κατασκηνωτικής περιόδου το Σάββατο το βράδυ στις 9 Αυγούστου 2014.



Εκεί η αρχηγός κα. Μαρία Νταλιάνη, Καθηγ. ΤΕΙ Χαλκίδος, με το επιτελείο των στελεχών και την συνεργασία των κατασκηνωτριών παρουσίασαν σε όλους την ζωντάνια και τη δύναμη της κατασκήνωσης. Έδειξαν ότι η κατασκήνωση χαράσσεται ανεξίτηλα μέσα στην καρδιά και την κάνει να μπορεί να ζει και να ελπίζει μέσα στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Αρκεί να υπάρχει θυσία, πίστη και εμπιστοσύνη.

Στην περίοδο αυτή φιλοξενήθηκαν περίπου 140 παιδιά, εθελοντές και στελέχη. Το σύνθημα που χαρακτήριζε την Α' Κατασκηνωτική Περίοδο ήταν «Αρμενίζοντας..»! Το καράβι της κατασκήνωσης ξεκίνησε το ταξίδι του προς τα Ελληνικά Νησιά με καπετάνισσα την Παναγιά, δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο του 15-Αύγουστου. Οι ομάδες έλαβαν τα ονόματα νησιών της πατρίδος μας και κάθε ομάδα είχε για προστάτιδά της την Παναγιά του κάθε νησιού.

Τα θεατρικά, τα τραγούδια, τα λόγια, οι παραδοσιακοί χοροί της κατασκηνωτικής εορτής μετέφεραν σε όλους το κατασκηνωτικό μήνυμα.



Με την παρουσία τους και τον θερμό λόγο τους τίμησαν τη γιορτή ο εκπρόσωπος του Γρ.Νεότητος της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αθηνών π. Αντώνιος Μπεζαΐτης και ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Ευάγγελος Αυγουλάς.

Καλή απήχηση είχε στο ακροατήριο η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Ιλίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ότι από το φθινόπωρο το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο www.thisisradio.gr του οποίου τη διοίκηση στελεχώνει ο κ. Αυγουλάς, παραχωρεί εβδομαδιαία στο Γραφείο Νεότητος μιά ολόκληρη ραδιοφωνική ώρα!




Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μίλησε για το καράβι της Εκκλησίας, που αρμενίζει προς την σωτηρία και την ελευθερία με οδηγό τον Χριστό και την Παναγία Μητέρα του, ευχαρίστησε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για την φιλοξενία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, επαίνεσε όλους όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην οργάνωση και διεξαγωγή της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου και τέλος μοίρασε στις κατασκηνώτριες και τα στελέχη από ένα ενθύμιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου